Bispingen bij de Bispinger Heide en Lüneburg in Noord Duitsland oostkant

het omgekeerde - gekke - huis van Bispingen in Nedersaksen

Bispingen Bispinger Heide en Lüneburger Heide in Nedersaksen Duitsland vinden we aan de zuidkant van de Lüneburger Heide ruwweg in de driehoek Bremen – Hamburg – Hannover waarbij we zeker niet Bremerhaven tot en met Schwerin zouden moeten vergeten. Een vakantieregio waar je aan drie maanden vakantie nog niet genoeg hebt. En wie op deze regio in het bijzonder een oogje heeft laten vallen is Center Parcs met een Aqua Mundo en een Vakantiepark tot Bispingen. Ter geruststelling : het vakantie park heeft het dak bóven, in tegenstelling tot het ‘DAS VERRÜCKTE HAUS – Das umgedrehte Haus’ in Bispingen zie foto. Maar of alle vakantiehuizen er ‘normaal’ uitzien, zou daar nog niet zo zeker van zijn. Maar wie durft ? (…..) ff kijken toch ?

En het is eigenlijk niet eens zo heel erg ver van de Duitse Noordzeekust. En hier en daar wordt er zogenaamd ‘platDuuts’ gesproken, dus alle kans dat u het gaat herkennen als bekende woorden verwant aan de spraak in Noord Nederland.

 

Bispingen en grote omliggende steden als oriëntatie

Bispingen en grote omliggende steden als oriëntatie :

 1. van Bispingen naar Hamburg vergt 66 km in ca 49 minuten
 2. Bispingen naar Bremen vergt 115 km in ca 1 uur 37 minuten
 3. en van Bispingen naar Hannover zuidwaarts vergt ca 1 uur en 8 minuten voor 93 km
 4. Bispingen naar Lüneburg n.o. vergt ca 39 minuten voor 41 km ; maar speciaal voor winkelen kunt u op deze klik van Lüneburg klikken
  Lüneburg, een winkelstad waarvan veel gebouwen voorzien zijn van typische puntgevels en dus antiek lijkt, is inmiddels een modern winkelcentrum wat in de wereld van nu best gezien mag worden. Meer dan 400 winkels in voornamelijk verkeersvrije winkelstraten bieden een ontspannen en gevarieerde shop-ervaring. En natuurlijk kan er tijd zijn voor een van de vele cafés en bars, restaurants etc.
 5. Bispingen naar Celle zuidwaarts vergt ca 1 uur voor ca 61 km Celle ligt aan de rivier de Aller aan de zuidrand van de Lüneburger Heide, rijk aan vakwerkhuizen, waarvan de oudste uit de vijftiende eeuw dateren. Meest imponerende bouwwerk is het hertogelijke slot in de stijl van de Wezerrenaissance.
  Celle is zowel oude handelsstad met heel veel fraaie vakwerkpanden, haven (!), en residentie van de Hertogen en daarmee een prachtig ‘Welfen’ paleis.Opvallend – en dat geldt ook voor Lüneburg – is dat beide steden inmiddels open staan voor winkelen op zondag, voor Duitse begrippen al ver gaand.
 6. Bispingen vanaf Stad Groningen vergt 288 km en krap 3 uur
Speelwark – Die Wundergeige een muziekgroep uit Elmshorn net even boven Hamburg, zingen doorgaans in platDuuts of plat Duits, wat ook rondom Lüneburg gesproken wordt.

Wie onbekend is met platduuts, klik hier
En ja er zit een lichte omweg in, niet te vermijden. en die omweg heeft als oorzaak – omdat Bispingen aan de zuidoost kant ligt – : de Lüneburger Heide met Bispinger Heide.

Check hieronder bijvoorbeeld de vakantie mogelijkheden voor “Duitse Oostzeekust”


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

 

top pagina

terug naar de hoofdpagina over Noord Duitsland ( westkant )

Op de volgende pagina méér over de Lüneburger Heide en de Bispinger Heide