Vakantie en BLUES in het Drentse Amen bij het Diana Heide vakantiepark of het Grote Zand vakantiepark in Hooghalen in Drenthe

Amen Diana Heide vakantiepark in Drenthe. Deze vakantie bestemming op 4 km vanaf Het Grote Zand biedt bijvoorbeeld een 4-persoons Luxe Chalet Type 1 Vrijstaande luxe vakantie chalet met een oppervlakte van ca 43 m2.
kaart plattegrond Amen Diana Heide

Amen Diana Heide vakantiepark naast Grolloo

Wat behelst zo’n vrijstaand luxe vakantie chalet ( of verderop een vakantie boerderij in Hooghalen, Het Grote Zand ) :

natuurlijk een woonkamer met zit- en eetgedeelte, plus een muziekinstallatie, flatscreen TV en dvd-speler. Daarnaast natuurlijk een keuken combi-magnetron en vaatwasser.
Vanzelfsprekend ook een badkamer met douche, wastafel en toilet.
Twee slaapkamers waarvan één met een 2-persoons bed en de ander met twee 1-persoons bedden.
Onmisbaar : de vakantie accommodatie beschikt over een ruim terras met tuinmeubilair en is rookvrij.

Drenthe Amen Diana Heide vakantiepark

Ligging Vakantie park Diana Heide bij Hooghalen

Ligging Vakantie park Diana Heide ligt in Amen in het bosrijke Drenthe nabij Hooghalen. U bevindt zich hier op 12 km vanaf provincie hoofdstad Assen en pal naast een prachtig vakantie natuurgebied.

Route naar Diana heide in Amen en ‘Het Grote Zand’ bij Hooghalen in Drenthe

Vanuit Hoogeveen volgt u de A28 ofwel E232, neem afslag 31 bij Beilen (N381) en kort daarop afslag naar Hooghalen. Deze weg heet afwisselend de Asserweg en de Oude Provinciale weg. De weg draagt van Assen tot Beilen : U41. In Beilen kunt u zich ‘vastklampen’ aan de aanduiding U39 wanneer u toch afslag 30 heeft genomen.
Vanaf de richting Assen, analoog de Asserweg c.q. Oude Provinciale weg U41, of eerst een stukje A28 en dan de afslag 31.

Toegegeven, is “iets om” maar wie niet ter plekke bekend is, wel de eenvoudigste weg.

rotonde-techniek Hooghalen. Een vakantie park met boerderij – achtige vakantiehuizen en enkele chalets. Tussen spoor en Het Grote Zand is een forse strook bos, met Hooghalen aan deze kant van de spoorlijn.

Hooghalen Het Grote Zand vakantiepark

Hooghalen Het Grote Zand vakantiepark is een pracht vakantie bestemming. Landgoed Het Grote Zand biedt bijvoorbeeld een 4-persoons chalet A = Vrijstaand chalet: van ca. 52 m2  met de volgende indeling:
Landgoed het Grote Zand Hooghalen
Natuurlijk een woonkamer met zit- en eethoek + zonnige erker. Vanzelfsprekend is er een open keuken met o.a. combimagnetron en vaatwasser. Voor de verfrissing geniet u van een badkamer met wastafel, douche en toilet.
Om geheel tot rust te komen staan ter beschikking twee slaapkamers met elk twee eenpersoonsbedden.
Er is een vrijstaande bergruimte. Maar vooral een terras met tuinmeubilair.
Maar uiteraard zijn er nog veel meer vakantie bungalow types !

Faciliteiten Vakantie park Diana Heide in Amen

Er is van alles te doen in Vakantie park Diana Heide. U vindt er een leuke speelvijver met zandstrand, een roei- en visvijver en een kindertheater. Verder kunnen kinderen heerlijk ravotten in de diverse speeltuintjes. Bent u graag in vakantie beweging ? Speel met elkaar een partij voetbal op de sportvelden.

Eten en drinken op Vakantiepark Diana Heide

Wanneer u geen zin heeft om zelf te koken, bent u van harte welkom in eetcafé De Herberg. Op het menu staan diverse gerechten waaronder een overheerlijk Drents Stoofpotje. Als het mooi vakantie weer is kunt u plaatsnemen op het ruime terras.

Faciliteiten van Landgoed Het Grote Zand nabij Hooghalen.

Landgoed Het Grote Zand nabij Hooghalen beschikt onder andere over een overdekt zwembad, Turks stoombad, sauna, diverse speeltoestellen en een recreatieprogramma tijdens de schoolvakanties.

Eten en drinken bij Landgoed Het Grote Zand

Wilt u tijdens uw verblijf op Landgoed Het Grote Zand eens heerlijk uitgebreid dineren dan bent u van harte welkom in het à la carte restaurant. Eenvoudige snacks zijn af te halen in de snackbar en in het sfeervolle café kunt u even bijkomen met een lekker drankje.

Of uw “maag-heil” zoeken bij restaurant Het Wapen van Schotland  aan de overkant van het spoor in Hooghalen.

Westerbork en Schattenberg

Langs de weg naar Amen en Grolloo is voorbij het spoor het Herinneringscentrum Westerbork gelegen, wat overigens nièt het oorspronkelijk kamp Westerbork is geweest, dat ligt veel verderop. Net als het voormalig kamp Schattenberg waar naderhand vele families uit Indonesië en de Molukken een verblijf hebben gehad.

Westerbork als dorp en Schoonloo

Hemelsbreed ongeveer 7 1/2 km zuid van deze weg ligt het dorp Westerbork met wat winkels en een aantal – uit eigen ervaring – prettige restaurants. In Schoonloo is een (1) sterrenrestaurant gevestigd, ook uit eigen ervaring een heel smakelijke ervaring.

Omgeving Vakantie park Diana Heide onder Assen

Omgeving Vakantie park Diana Heide, omgeven door prachtige natuur. Door het grote natuurgebied dat grenst aan het park word dit beschouwd als één van de mooiste plekken in Drenthe. Hierdoor is het altijd genieten van lange of korte wandel- en fietstochten.

Vanaf Hooghalen tot aan Grolloo en Schoonlo, en ten zuiden ervan zijn forse bossen te bewandelen. Boven die weg een typisch Drents landschap. Vanaf Schoonloo via de Kiel, Schoonoord, Zweeloo , Aalden, Meppen en Gees, bossen en nog meer bossen, en let op : oud-Saksische boerderijen met de kenmerkende rieten versiering.

En dan terug via het Mantingerveld,  Westerbork en Hooghalen.

Liever naar een grote stad? Echt winkelen ? Dat is ook mogelijk. Het centrum van Assen bereikt u in ca. 15 minuten rijden (met de auto 10 km), Hoogeveen (26 km) en Emmen (36 km), Groningen ( 40km ).

Amen als plaats in Drenthe en van Cuby + Blizzards

Officieel is de vestigingsplaats van Diana Heide het dorp Amen in Drenthe. Zegt u hoogstwaarschijnlijk niets. Maar ‘t is vooral waar de muziek van Cuby ( van .. ) geboren is.
Cafe-de-Amer-in-Amen

Café de Amer

In Amen staat ook een oude boerderij, al lang niet meer in functie als inzamelaar van melk, is nu al jaren veel meer een tapperij, ander woord : Café de Amer in Amen. En dat is het Klik hier voor : Waar halen we de Blues vandaan , (weergave plaatwerk over de pagina heen) . Dat is ook het Café waar muziek werd gemaakt door de band van Harry Muskee, vast wel van gehoord toch ? Artiestennaam : Cuby and the Blizzards. En vele anderen.

Er is in Grolloo ( 4 km verderop ) een C+B museum te bezichtigen.

Het café karakteriseert zichzelf als “De Amer is een oud café waar elke week wel wat te doen is. Veel muziek, maar ook literatuur, verdieping en ontmoeting.” Maar ze schenken ook thee,  koffie en meer.    😉  En dat doen ze in Grolloo ook.

2 x Blues in Drenthe op enkele kilometers afstand.

 

Harry Muskee » Cuby en de Blizzards

De groep Cuby en de Blizzards ( een uit het Drentse Grolloo afkomstige bluesband ) is rond de zestiger jaren opgericht door Harry Muskee. Ook kunstenaar Herman Brood heeft een periode deel uitgemaakt van de Blizzards van Grolloo. En in café de Amer in Amen werd in 1991 een radioprogramma voor RTV Drenthe gestart door Harry Muskee met en over de blues- en rootsmuziek.

Na het overlijden van Harry Muskee in 2011 presenteert Albert Haar : Harry’s Blues voor Radio Drenthe.

Blues Village is toch echt Grolloo

Locatie van het Blues Village in Grolloo is Café-restaurant Hofsteenge in Grolloo en dat café bestaat in 2016 al 125 jaar.
Zoals café-houder John Hofsteenge in een radiogesprek met Margriet Benak aan geeft, heeft Harry Muskee in Grolloo als Cuby & The Blizzards deze locatie flink op de kaart gezet sedert ‘de jaren 60’.
Maar het Holland International Blues Festival speelt zich af in Grolloo, begin juni jaarlijks al lijkt het te eindigen na het jaar 2020 ?

Daarnaast is er nog Johan Derksen’s Sunday Blues meermalen in het jaar, zie de agenda-link, ook bij Hofsteenge in Grolloo, de woonplaats van Johan Derksen. Johan Derksen, destijds voetballer en nog immer deelgenoot in het tv-programma ‘vi’, en vooral ook Blues liefhebber en promotor.

Blues is niet altijd dé Blues zelfs niet in Grolloo

Er zijn ongeveer net zoveel stromingen, uitvoeringen, verklaringen als er liefhebbers zijn. In sommige regio, zeker in Amerika, worden ook Whitney Houston en Ella Fitzgerald tot de blues gerekend en natuurlijk BB King. etc.
Sommige artiesten zijn bijzonder virtuoos met hun gitaar. Een goed voorbeeld is Gary Moore met Still Got The Blues en het credo “Cry guitar, cry”. Een grotere tegenstelling met Ella en “Cry me a river” is nauwelijks denkbaar.

Geeft wel aan met “cry me” dat melancholie in de herinnering een belangrijke rol speelt in de ‘blues’.

Maar denkt u aan een gezellig stukje gitaar aan de oevers van het meertje op het vakantiepark, heb ik een “simpel maar prettig klinkend voorbeeld” :

Scott Joplin ‘s The Entertainer vertolkt door Chet Atkins

 

The Entertainer played by Chet Atkins

Wilt u het dubbel zo lang met dubbel zoveel variaties beluisteren, kies in de winkel dan de vertolking van Richard Smith.

Boomkroonpad

Inderdaad, er is méér:
boomkroonpad Drenthe
Neem nou eens de weg van Amen naar Grolloo en vandaar naar Papenvoort, en dan neem je de Boomkroonweg ( van het Boomkroonpad vanaf Borger ) naar Nooitgedacht, een pracht van een bosweg, en het Boomkroonpad op niveau is echt de moeite waard.

de Kwartjesberg

Rij je bij Papenvoort richting oost, kom je uit in Drouwen en het attractiepark Drouwenerzand.

Kwartjesberg

Hebben ze ook een ‘Kwartjesberg‘.

De Kwartjesberg komt van de Kwartguldenvereniging die met ingezamelde kwartjes ( kwartgulden ) ‘woeste’ gronden heeft aangekocht. Zoals het Drouwenerzand met zijn Kwartjesberg om die te laten ontginnen door armlastige mensen. We praten over aanvang 19e eeuw.

Het gebied is later overgedaan aan de Nederlandsche Heidemaatschappij en dat is nu Arcadis. En kwartjes, hebben we ook al niet meer …..

Kwartjesberg Drouwenerzand

Amen ligt zeg maar onder de “rook van Assen”, dus winkelen is geen probleem, uitgaan evenmin. Maar vanaf Amen de weg langs het Deurzerdiep ( zie Ekehaar ) en terug via het Balloerveld, kom je een wereld ‘van Drenthe’ tegen, kun je pannenkoeken eten in Gasteren. Kun je ook nog even de Magnuskerk van Anloo bewonderen en kom je in augustus, kun je wellicht in Anloo het spel van de Etstoel meemaken voor één (zater-)dag.En nee, koffie krijg je dan niet, hadden ze toen niet. Bier wel. Leuk , joh !

Nog andere bezienswaardigheden rond Hooghalen en Amen

– museumdorp Orvelte op 18 km vanaf Hooghalen
– klimpark Outdoor Grolloo op 13 km vanaf dezelfde positie
– TT circuit Assen op 7 km
– Galerie Beeldentuin Theeschenkerij Wildevuur aan de Zwiggelterweg 4 te Hooghalen met figuratieve en realistische kunst

Wandelen

Nou, dan kun je in heel Drenthe “je lol wel op”. Eén van wandelroutes toch even noemen in dit verband : de 8 van Amen door Staatsbosbeheer.

Nieuwsgierig geworden ? Vakantie boeken ? Klik dan vrijblijvend hieronder:

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Drenthe / Drenthe detailpagina’s zoals de Westerbork | Timmerholt pagina.
terug naar de hoofdpagina over Drenthe.

 

top pagina