Westerbork in Drenthe of Drente en Het Timmerholt vakantiepark een prima vakantie bestemming

Timmerholt biedt bijvoorbeeld een 4-persoons landhuis TV4 Vrijstaande bungalow. Opp. ca 80m2. Maar er zijn natuurlijk veel méér types.
Hoofdstraat Westerbork met een ander deel van de horeca voor vakantie en toerisme
De bungalows zijn nabij, zij het niet allemaal direct aan, het water gelegen met inpandige berging en terrasmeubilair.
De inrichting kan per bungalow verschillen. Gratis WiFi.
westerbork vakantie park timmerholt aan het water

Hoe kom je vanaf de A28 in Westerbork

Hoe kom je vanaf de A28 in Westerbork, keus uit 2 afslagen. Vanuit zuid is afslag 30 de eerste en voert je “ingewikkeld” door heel Beilen. Dus ……. even geduld ….. en neem afslag 31 = afslag Westerbork en kruist dan de N381 naar Westerbork. Er zijn aanzienlijk méér afslagen, maar die zijn voor het ontdekken van de omgeving.
Westerbork is ook per trein en bus bereikbaar al zijn via de auto snelweg A28 de mogelijkheden breder
De trein is ook een optie, Beilen heeft een niet al te groot station. Er zijn bus mogelijkheden check vervoerswebsite, evenals taxi aansluiting. Afstand ca 8 km. naar Westerbork vanaf station.

Westerbork in Midden Drenthe

Westerbork of in het Drents: Börk, is een brinkdorp in de gemeente Midden-Drenthe.
Hoofdstraat Westerbork met een deel van de horeca voor vakantie en toerisme interessant

Ligging van Vakantiepark Het Timmerholt

Midden in het fraaie Drentse landschap en op 20km ten zuiden van Assen ligt Vakantiepark Het Timmerholt. Het kleinschalige, ruim opgezette landgoed rondom een visrijk meer staat garant voor een heerlijke vakantie het gehele jaar door. Tevens kunt u vanuit het park mooie wandel- en fietstochten maken door de uitgestrekte bosgebieden en heidevelden. Rust, ruimte en natuur zijn sleutelwoorden.

Faciliteiten Vakantiepark Het Timmerholt

Op Vakantiepark Het Timmerholt is voor jong en oud genoeg te doen. Voor uw ontspanning boekt u een bungalow met sauna en zonnebank met uitzicht over het meer. Ook kunt u hier uw hengel uitgooien om te vissen terwijl de kinderen gaan kanoën of waterfietsen. In de zomer geniet u van het zonnetje op het eigen strand aan het meer.

Verder zijn er voor de sportievelingen onder meer tennisbanen en sportvelden voor basketbal, volleybal en voetbal. Speel ook eens met het hele gezin een spelletje jeu de boules, tafeltennis of midgetgolf.

Kinderen hebben de ruimte

Kinderen hebben alle ruimte op Vakantiepark Het Timmerholt. Zo zijn er diverse speeltoestellen en een groot speelkasteel met kampvuurplaats, een skelterbaan en een recreatieteam tijdens de schoolvakanties.

Tevens zijn er fietsen, kinderfietsen, skelters, kano’s, waterfietsen en bolderkarren te huur. Kortom, volop vermaak voor iedereen. En ….. visrijk watertje.
vakantiepark Het Timmerholt in Westerbork

Eten en drinken bij Vakantiepark Het Timmerholt

Voor het echte vakantiegevoel gaat u naar het restaurant Timmerholt waar u in een ontspannen ambiance een hapje en drankje kunt bestellen. Bij de prachtige open haard praat u gezellig de dag door met elkaar.

Verder kunt u een snack eten of ophalen bij de snackbar. Voor het ontbijt zijn er vers gebakken broodjes te bestellen. Ga in Westerbork vooral ook even op zoek naar Restaurant Meursinge / de Turfsteker : Ierse keuken en dat smaakt.

Omgeving van Vakantiepark Het Timmerholt

In deze afwisselende omgeving is er voor de natuurliefhebbers veel te ontdekken. Maak lange wandelingen of fietstochten door de bossen en prachtige heidevelden en geniet van de rust en het natuurschoon.

Iets verder in de omgeving

Klik hier voor : kaart Westerbork in de omgeving , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .
Een bezoekje aan het Dierenpark Emmen is voor het hele gezin een aanrader. Ook mag u het museumdorp Orvelte wat op 5km afstand van het park ligt niet overslaan. Tijdens uw fietstocht zijn de prehistorische hunebedden natuurlijk een bezichtiging waard. Dagje winkelen? Ook dat kan in Assen of zelfs in Groningen dat op 50km afstand ligt. Emmen is ook een optie.

het landschap van Westerbork
Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor hoofdpagina Drenthe / Drenthe detailpagina’s vermeld op die pagina. Vooral ook relevant is de Hooghalen – Amen – Grolloo webpagina.

Herdenkingscentrum Westerbork

Natuurlijk is er ook het Herdenkingscentrum , met de herinnering aan het Kamp Westerbork tijdens WOII.
Trekt nog immer – terecht – veel bezoekers. Dat centrum ligt aan de weg met de naam Hooghalen. Maar valt ook onder het dorp Hooghalen, terwijl iedereen praat over Westerbork. Gaat immers over destijds het kamp met die naam wat deels ongeveer de plek van het herdenkingsgebouw moet zijn geweest en niet in het dorp met die naam.
herdenkingscentrum Westerbork
In 1971 werden de laatste barakken van het kamp afgebroken. Terwijl actueel er weer een barak en een woning wordt teruggeplaatst bij het Herdenkingsmuseum. Een deel van de barakken is ook ingezet op een andere plaats ten behoeve van de mensen die tijdens de oorlogshandelingen in Indonesië ( denk aan de Molukse bevolking die hier naar toe is overgebracht ) in de knel zijn gekomen. Een kwestie die onoplosbaar lijkt.

een andere kijk op Börk

 


Vogelvlucht per drone over de omgeving, de huizen maar vooral ook de boom- en bosrijke omgeving. Ademt heerlijk !

 

Herleiding van de naam van het dorp

De hof van Westerbork ( moet al uit de 13e eeuw dateren ) behoorde rond de 16e eeuw of eerder, aan het klooster van Ruinen. Daarbij komt bork, borg of borch van verhoging in het landschap. Aan de westkant van de Drentse pannekoek / hoogland. Westerborg of …… precies 😉 .


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Timmerholt bij Westerbork in vogelvlucht

 

Timmerholt bij Westerbork

 

top pagina

terug naar de hoofdpagina over Drenthe.