Westerbergen en Echten vormen de zuidgrens van Drenthe aan de westelijke kant

Méér vakantie regio dan je zo denkt.

Westerbergen vakantie park in het Drentse Echten  biedt bijvoorbeeld een 4-persoons Bosbungalow ‘Heidewachtel’ als vakantie bestemming aan. In 2014 compleet gerenoveerd! Vrijstaand. Opp ca 45 m2. Gelijkvloers.

kaart Echten Drenthe

Eigenschappen bosbungalow Westerbergen

Dat heeft dan de volgende kenmerken : een woonkamer met eet- en zithoek, TV., natuurlijk een open keuken met o.a. magentron. Tja, zonder is niks, dus

een badkamer met wastafel en douche en een apart toilet.
Aansluitend twee slaapkamers met ieder twee eenpersoonsbedden.
En verder een ruime tuin met terras en tuinmeubilair. Voor de broodnodige sociale contacten is er de faciliteit om gebruik te maken van het internet via HotSpots. Wel aanvullende betaling
Drenthe zuid Echten Westerbergen vakantiepark

Ligging Vakantiepark Westerbergen

Omringd door uitgestrekte bossen, vennetjes, heidevelden ligt het veelzijdige Vakantie park Westerbergen nabij het Drentse Echten. Een  historisch dorp dat meer dan 800 jaar oud is. Er omheen liggen de schitterende dorpen Ruinen, Dwingeloo en Zuidwolde.

Het park is een familiebedrijf waardoor gezelligheid, sfeer en uitstekende service samengaan. De mooie en rustige omgeving leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten.

Faciliteiten Vakantiepark Westerbergen

Er is op Vakantie park Westerbergen voor jong en oud genoeg te doen. Er is een breed scala aan faciliteiten. Maar ook de rustzoeker is hier aan het juiste adres. Een  indoor speeltuin of  verwarmde waterspeeltuin buiten, houdt de jeugd wel bezig. En kunt u genieten van het vakantiegevoel in deze bosrijke omgeving.

Daag elkaar ook eens uit tijdens een partijtje tennis, volleybal, midgetgolf of jeu-de-boules. Of toch liever met het hele gezin zwemmen? In het overdekte zwembad met glijbaan is er volop plezier te beleven.

Er is er een apart baby-, peuter- en kleuterbad voor de allerkleinsten. Verder beschikt het park over boogschietbaan, tafeltennis, trampoline, voetbaltafel en vis mogelijkheden. Bovendien is er in de schoolvakanties een recreatieprogramma.

Eten en drinken bij Vakantiepark Westerbergen

Er is een familierestaurant op Vakantie domein Westerbergen met ruim terras. Bestel een heerlijke lunch, pizza of een pannenkoek. Vanzelfsprekend kunt u ook met het hele gezin lekker dineren in het restaurant. Of een keuze maken in de sfeervolle snackbar Big Snack. U kunt hier terecht om uw snack direct binnen op te eten. Of bij mooi weer buiten op het nieuwe snackterras. Een maaltijd afhalen is ook mogelijk. Verder kiest u in het Grand Café voor een kop koffie of een drankje.

Vakantiepark Westerbergen

Omgeving van Vakantiepark Westerbergen in Echten

In de prachtige omgeving van Vakantie domein Westerbergen vindt u  ruimte, natuur en rust. Wandelen, fietsen of een spannende mountainbikeroute volgen? Het kan hier allemaal. In Drenthe vindt u oneindig veel aangelegde fiets- en wandelpaden. U kunt nabij het park eindeloos dwalen in de bossen van Boswachterij Ruinen. Terwijl u de mooiste hunebedden kunt bekijken op de Havelterberg.
Het Dwingelderveld is ook aantrekkelijk.

Op iets grotere afstand bezienswaardig

 

video beelden van een Idyllisch Reestdal

Korte impressie van het Reestdal, rond het riviertje de Reest, tevens grens tussen Drenthe en Overijssel

Ook een bezoek aan het iets verder weg gelegen Giethoorn (28km) is een aanrader. Huur eens een fluisterbootje of een punter en vaar door de smalle slootjes onder de talrijke bruggetjes door. Idee: vakantie  uitje met de kids naar Attractiepark Slagharen, Dierenpark Emmen of Plopsa Indoor Coevorden. En shoppen doet u in Hoogeveen, Meppel, Emmen of Assen. Kortom, vakantieplezier voor het hele gezin.

Havezathe Huis te Echten

Wat hier best wel bijzonder is, is de Havezathe Huis te Echten. Mooi omgeven door een gracht, zou men het elders een kasteel of slot noemen. De voorloper daarvan is “een steenhuis” of enkel een “steen”. En zoiets verwant met bos en /of vee wordt dan vaak een ‘Havezathe’ genoemd. Zijn soms ook eeuwen oud. En deze gaat terug tot op de 14e eeuw met ene Volker van Echten. Echt wel te bekijken tijdens de vakantie, ok, van buiten dan.

Het Huis te Echten is een havezate in Echten, bij Hoogeveen in de Nederlandse provincie Drenthe.
Anna Geertruida van Echten (1777-1854)
Havezathe Huis te Echten Drenthe Zuid
Oorspronkelijk was het een huis rondom een binnenplaats, met twee vleugels. De gracht om het gebouw dateert al van vóór het jaar 1700.
Het Huis te Echten is tot 1971 bewoond geweest door de families van Echten en Van Holthe tot Echten.
Tegenwoordig doet de Havezathe dienst als verzorgingshuis voor visueel- en verstandelijk gehandicapten en is dus niet voor bezoek toegankelijk. Maar is wel heel mooi. Een vakantie ‘must see’.
Havezathe Huis te Echten -bijgebouw

De Hoge Heerlijkheid Ruinen

De dorpen Pesse, Ansen en Echten, behoorden wèl bij het kerspel Ruinen. Maar nou nèt weer niet bij de Hoge Heerlijkheid Ruinen.
Klinkt wat halfgebakken, maar Drenthe bestond vroeger uit 6 dingspelen (=rechtsgebieden) en 1 kasteel Coevorden. Daaruit ( later door de Drost ) werd de provincie namens de Bisschop van Utrecht bestierd. Los daar aan vast ( staan dus ook niet op de vlag van Drenthe ) zijn er de 4 Heerlijkheden van rondom Ruinen en Ruinerwold.

Antieke rechten en heerlijkheden

Denk aan vrije Heren en hun Heerlijkheden, geen heerlijke lekkernijen dus. En vrij, dus rechtstreeks gebonden aan de Bisschop. En niet aan de kasteelheer van Coevorden. U zit hier dus op een uniek stukje grond.

De heer van Ruinen maakte deel uit van de Drentse Ridderschap en dus het bestuur van Drenthe. Wat jaarlijks ook deel uitmaakte van de “Drentse Etstoel in Anloo”, oostelijk van Assen waar recht werd gesproken in de Kerk van Magnus.
Dàt feest wordt nog jaarlijks nagespeeld in de maand augustus
. Naast Anloo ook in Rolde.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

 

Hotel **** Restaurant** De Havixhorst De Schiphorst / Meppel de Wijk

ietsje naar het zuiden – wanneer u op ‘ niveau ‘zou willen eten – vind u De Havixhorst
in De Schiphorst deel van Meppel maar eigenlijk De Wijk.
Havixhorst bij Schiphorst de Wijk
Hier gaat u niet uit eten, hier gaat het om de smaakbeleving.
Maar ook het pand mag er wezen, de entourage dus. Niet voor niets Chateau hotel, want het heet een kasteel. Nou ja , een Havezathe aan de rivier de Reest, al sedert 1371. De eigendom ligt overigens bij het Drents Landschap. Hotelbedrijf heeft 4 hotelsterren. het restaurantbedrijf 2 restaurant sterren. Zie ook bovenstaande video van het Reestdal. Vakantie staat hier met hoofdletters.

Oog voor details

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Drenthe / Drenthe detailpagina’s.

terug naar de hoofdpagina over Drenthe.

top pagina