Emmen in Drenthe zuidoost en Sandur vakantiepark

Drenthe zuidoost Emmen-zuid vakantiepark Sandur

Emmen is de regio – hoofdstad van de regio Zuidenveld in brede zin in Drenthe zuid oost. Naast Assen (67.600 inwoners) als provincie hoofdstad heb je dan dus Emmen ( 56.700 ), Hoogeveen ( 55.200 ) en Meppel ( 33.200 ) van ongeveer die grootte en aantrekkingskracht in Drenthe. Er is een ‘open, groene structuur’ mede veroorzaakt door de vroegere bestaande buurtschappen en wooneenheden.

Destijds lastig te doorgronden en te ‘berijden’ omdat je toen nauwelijks van het ene deelgebied naar het andere kon, anders dan de enkele ‘dorpse’ aanvoerwegen. Voordeel van het nadeel : tussen de gemeente – delen is heel veel groen te vinden en dat is ook wat waard. Daarbij is ook het aloude dierenpark Emmen ondertussen buiten het centrum gebracht onder de nieuwe naam ‘Wildlife’.

Alleen Assen en Meppel hebben stadsrechten, die nu niet meer worden verleend. Op basis van de grootte mogen we Emmen gerust

een stad noemen ondanks dat de vroegere woongebieden nogal ver uit elkaar liggen.

En ligt op de zanderige Hondsrug de verbinding tussen Groningen – Assen met Coevorden.

Parc Sandur

Wat ook op de Hondsrug ligt “naast” Emmen, is het parc Sandur, voorheen Landal, anno 2017 Centerparcs.
Deze populaire vakantie bestemming biedt bijvoorbeeld in Emmen-zuid een 4-persoons comfort cottage type SR369 met een oppervlakte van ca. 61 m2.

Zoiets omvat een woonkamer met zithoek, daarbij een open keuken met 4-pits kookplaat, magnetron en koffiezetapparaat. Noodzakelijkerwijs een badkamer met bad of douche en wastafel benevens een apart toilet.
Voor de broodnodige rust een tweetal slaapkamers.
Natuurlijk is er een terras met tuinmeubilair. De uitrusting en de oppervlakte van de vakantie villa ‘s kunnen variëren.

Pluspunten:

 • – Park Center met loungeterras en grote Food Store
 • – Ruime vrijstaande cottages gelegen op schiereilandjes
 • – 9-holes golfbaan Burggolf Emmen.

 

Ligging van Vakantiepark Sandur Emmen zuid

Center Parcs Sandur vakantiepark is gelegen aan de rand van het Drentse Emmen, tussen de ruisende rietkragen van de Grote Rietplas.
De vrijstaande bungalows liggen op kleine schiereilandjes aan een groot recreatiemeer, met een jachthaven voor roeiboten, kano’s en waterfietsen.

Faciliteiten van vakantiepark Sandur

Op Vakantiepark Sandur zullen u en de kinderen zich uitstekend vermaken. Zo zijn er vele faciliteiten voor een sportieve uitdaging, zoals een zwembad, tennisbanen, tafeltennis, midgetgolf, squashbanen en skelterverhuur.

Eten en drinken bij Vakantie domein Sandur

In het Market Dome van vakantie domein Sandur vindt u onder meer het Buffet Restaurant, het Familierestaurant met pizzas en pannenkoeken, het Fast Food Restaurant en het Sport Café. Ook is er de Grote Food Store voor al uw boodschappen.

Omgeving van vakantiepark Sandur

De omgeving van Center Parcs vakantiepark Sandur leent zich uitstekend voor prachtige wandelingen, fietstochten en watersport. Bereikbaar is Kabouterland Exloo, waar u zich in een sprookjeswereld waant. Een bezoekje aan de hunebedden bij Borger bijvoorbeeld,  is ook zeker de moeite waard en vergeet Wildlife Emmen niet, zeg maar naast de deur.

Dan is er ook nog op redelijke afstand het Ellertsveld van Schoonoord, met plaggenhutten en 2 reuzen.
De Saksische boerderijen van Zweeloo, de oliepompende ja-knikkers zuidwestelijk richting Duitsland. Op deze pagina over deze omgeving van Emmen en omstreken vind u meer info dan er in één vakantie passen        😉        .

Vakantie Aanbiedingen

vakantiehuizen en / of hotels in deze regio :

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Video beelden van Wildlands Emmen

 

Video beelden van Wildlands Emmen

Rimbula River – Wildlands Adventure Zoo – Onride de opvolger van Dierentuin Emmen. Net van de tekentafel af, dus veel werk zal nog moeten worden verricht. De meningen zijn voorlopig nog verdeeld, mede in het kader van de toegangsprijzen.
In deze attractie vaar je door de grote kas met de naam Rimbula, in deze kas leven onder anderen de olifanten. De attractie begint bij het neergestorte vliegtuig van Jack, Jack is een onderzoeker en wou op dit onbewoonde eiland een vogel zoeken. Tijdens zijn zoektocht is hij verongelukt en heeft met de onderdelen van zijn vliegtuig de boot gemaakt. Er zijn natuurlijk nog méér attracties.

 

openluchtmuseum Veenpark in – boven Emmen – Barger-compascuum

of het openluchtmuseum Veenpark in – boven Emmen – Barger-compascuum
In het Veenpark in Barger-Compascuum, bij Emmen, komt de Drentse veenhistorie dagelijks tot leven van 10.00 tot 18.00 uur (vanaf 1 sept tot 17.00 uur).

video beelden van het Veenpark bij Barger-Compascuum, omgeving Emmen

Je rijdt en vaart er door nostalgische dorpen en een natuurlijk hoogveengebied met echte turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er elke dag aan het werk.
video met muziek ‘Basin Street Blues (Live)’ van Louis Armstrong.

Barger-compascuum kent als bijzonderheid een veenmuseum, openluchtmuseum van het leven in de venen en de ontginning.

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Drenthe / Drenthe detailpagina’s.

top pagina