Er gaat niets boven Groningen of … is er méér dan dat we kunnen zien ?

stinkend rijk Groningen. Groningen, er gaat niets boven Groningen zeggen ze. Mooi wel : de Waddenzee met zeehondjes.

Er gaat niets ònder Groningen, nog even, en dan is al het gas eruit. Blijft over : perfecte vakantiebestemming van Lauwersoog tot Nieuweschans, van geruis uit de kluis tot waar in Ter Apel het licht verschijnt. Kijk en lees zelf maar 😉 . Links staan onderaan.

Stinkend rijk in Slochteren in Groningen, land van gas, Fraeylemaborg en vakantie

Groningen en Aardgas, worden ze er stinkend rijk van ?

Aardgas ruikt niet, of toch wel ? Ze hebben vaak genoeg geroepen dat ze meer revenuen willen zien, van dat gas dat uit de bodem in Groningen komt, anders dan dat hun huizen in de grond lijken te verzakken.

Schreef ik in 2009 ….. ondertussen in 2020 weten we dat de effecten nog sterker zijn.
Even een memorabel feit van onze rijkdom :
De rekenmeesters van Europa, verenigd in Eurostat ( statistiekmeesters dus eigenlijk), hebben uitgevogeld dat de provincie Groningen de op vier na rijkste regio van de Europese Unie is.

Is dat wat of is dat wat ! Willen we natuurlijk weten wie ons voor gaat : Londen – Brussel – Luxemburg – Hamburg. “We” , want als we winnen, is Groningen van ons, toch ? En gaat de opbrengst in de landelijke Staatskas …..
De onderwereld is er wat vluchtig, met vakantie kunt u in de bovenwereld van Slochteren uw drukke leven (ont-)vluchten (..)

Het CDA, aardgasbaten en de schatkist

Jaren geleden komt Europarlementarier namens het CDA, mevrouw Esther de Lange, met dit nieuws naar buiten. Want die rakkers van Eurostat rekenen de aardgasbaten mee bij het bepalen van des Groningers schatkist. En dat is niet eerlijk want gas is vluchtig en voor je het weet, ligt die wolk in het “Torentje” van…..

Waar ligt het probleem dan, wel? Door die vermeende rijkdom van de Groningers gaan ze de Europese subsidies missen. En omdat mevrouw De Lange de noordelijke provincies vertegenwoordigt, heeft ze dit aangekaart bij de Europese Commissie.

Zag het CDA die rijkdom wel goed ?

Een mens zou dan kunnen veronderstellen, dat Groningen de subsidie mist want is al rijk genoeg. En krijgt Den Haag en dus Nederland als armlastig landje in het algemeen wat subsidie méér.
Voordeel : ze hoeven het in Groningen niet giraal over te maken, die gas-opbrengst dus. Want Den Haag leeft van de subsidie.
Dat dus niet, Groningen moet niet rijk gerekend worden, krijgt dan meer subsidie. En daardoor wordt Den Haag wat rijker en krijgt wat minder subsidie. Maar moet weer wachten op de girale overboeking vanuit het verre Groningen. Kunt u dat nog volgen ?

Is niet bij te houden van onze Max is ook al weer weg
Wat schiet Nederland er nu mee op. Misschien dat de nieuwe Commissaris van de Koningin in Groningen, PvdA, Max van den Berg,  het even kan uitleggen. Nou, dat is nu René Paas.

Kijk, dat ze in Brabant mogelijk stinkend rijk worden / zijn van het gas van Essent. Of is het nu het gas van ons allemaal, dat ligt heel anders  ? 🙂

Echt wel stinkend rijk


“Stinkend rijk”  : sommige rijken van vroeger of in vroeger tijden, werden begraven onder stenen in de bodem van kerken, dan wel kelders daarin. De kerkgangers pleegden op de bovengrond de bijeenkomst bij te wonen. Er konden dan wel eens wat speciale geurtjes naar de bovenwereld ontsnappen…  vandaar : stinkende rijken. Ook een vorm van gas.
😉

Dat de pandjes van de Groningers er “iets onder lijden” mag onderhand wel duidelijk zijn. De Groningers worden dáár niet echt happy van. Steun hun economie door er op vakantie te gaan, idee ?

Voor wie het allemaal even teveel wordt :
Groningen is ook ideaal als vakantie land of juist autoroute langs noord Groningse Borgen.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


top pagina