Zwartkruis Waterpark Noordbergum Friesland

Waterpark Zwartkruis Bergumermeer
Waterpark en vakantiepark biedt bijvoorbeeld een 6-persoons Zilvermeeuw Wellness. Direct aan het water gelegen en vrijstaand met een oppervlakte van

ca 134 m2.

Ligging van Zwartkruis Waterpark  nabij het Bergumermeer.

Hogenboom Vakantiepark Zwartkruis ligt bijna aan het Bergumermeer in het contourenlandschap van de Friese wouden en is aan alle kanten omringd door water.

Om precies te zijn gaan de ‘verbindingen’ via de Kûkhernster Feart (= Kuikhornstervaart bij Kuikhorne). Waar ben je dan ? Tweetalig gezien (..) 
Zwartkruis Waterpark en het water in Friesland

Tweetalig in Friesland en de voertaal

Ooit is om een of andere reden besloten dat het ‘om’ moest, die tweetaligheid, alle kaarten op het Fries: in 1989.. Dat Bergum of Burgum is de hoofdstad van de gemeente Tietjerksteradeel. En dus heet dat meer : het Bergumermeer, toch? Of was het nou Burgumermar. Gewoon “meekwekken” ? Als geboortig Fries …. mag ik dat zeggen ? Ja, dat mag ik zeggen  ….   😉       .

 

Locatie ten opzichte van Leeuwarden

De ligging op 15km ten oosten van Leeuwarden ofwel Ljouwert en is de perfecte uitvalsbasis om het mooie Friesland vanaf het water te ontdekken.

De ruime waterpaviljoens zijn voorzien van alle denkbare luxe en hebben een veranda met prachtig uitzicht. Rust en ruimte zijn hier sleutelwoorden. Per boot bereikt u vanuit het vakantiepark eenvoudig Dokkum, Leeuwarden, Drachten of Eernewoude waar u kunt genieten van de gezellige Friese sfeer. En dan even door Eernewoude lopen, de huizen bekijken. Heb ik daar iets mee ? Zekers, mijn overgrootmoeder heeft daar gewoond. En zij zal persoonlijk mede verantwoordelijk zijn geweest voor een groot deel van de latere inwoners van Eernewoude. Tja, ze was baker, soort vroedvrouw. In de “Earnewâld” en de wijde omgeving. Al heeft deze connectie met Eernewoude mij geen zeebenen gebracht en is het “Skûtsjesilen” aan mij voorbij gegaan ondanks dat grootvader in het bezit was van een skûtsje, dat dan weer wel.

Faciliteiten bij  Waterpark Zwartkruis nabij het Bergumer meer

De diverse voorzieningen zijn te vinden in de naastgelegen jachthaven van Vakantiepark Waterpark Zwartkruis aan het Bergumermeer. Hier treft u een boothelling, botenkraan, reparatiewerkplaats en een tankstation aan voor uw eigen boot. Tevens kunt u een sloep huren voor een paar dagen of de gehele vakantie periode bij de beheerder van het park.

Ook loopt u via een trap vanuit uw woonkamer en veranda naar beneden naar uw eigen steiger waar uw boot ligt. Verder spelen de kinderen uren in de grote tuin op het park of ze vermaken zich aan de waterkant. Het park is in aanbouw maar de beheerder stelt alles in het werk om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Eten en drinken bij Waterpark Zwartkruis aan het Burgumermar of Bergumermeer.

Water maakt hongerig. Wat dacht u van een heerlijk bereide maaltijd in de luxe keuken van uw eigen waterpaviljoen? Geniet ervan bij mooi weer op uw eigen veranda onder het genot van een goed glas wijn.

Omgeving van vakantiepark Waterpark Zwartkruis bij Burgum of Bergum c.a. Noordbergum

kaart Waterpark Zwartkruis bij Noordbergum Friesland
De ligging aan de open verbinding met het Bergumermeer, het Lauwersmeer en andere belangrijke hoofdvaarroutes heeft u vanaf Vakantiepark Waterpark Zwartkruis bij Burgum of Bergum volop de gelegenheid om de Friese wateren te bevaren. En Eastermar is natuurlijk ooit Oostermeer geweest, en Sumar : Suameer.

Veenwouden ofwel Feanwâlden en Kasteel de Schierstins

Tot slot Feanwâlden was eerder : Veenwouden in de Nederlandse taal.

Nog meer zoals Lauwersmeer plus Leeuwarden en Dokkum

Vaar ook eens naar het Lauwersmeer wat een prachtig gebied is waar vele watervogels te zien zijn. Verder heeft het Noorden van Friesland vele fraaie boerderijen die zo typerend zijn in dit landschap. Ook zijn de vele fietsroutes in de omgeving een aanrader om de mooie Friese dorpjes te bekijken. Een dagje naar de Friese kust of een Waddeneiland bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden.

Dagje shoppen? Ook dat kan in het vlakbij gelegen Leeuwarden of Dokkum ( iets kleiner). Tevens vindt u hier volop eetgelegenheden voor een gezellige lunch of sfeervol diner.

Niettemin, soms willen kinderen wel eens iets anders : gemakkelijk in 40 km een bezoek aan Attractiepark Duinenzathe in Appelscha.

Vakantie

Een dag naar atractiepark Duinen Zathe in Appelscha met de welpen van scouting Zuidlaren de Rangers.
Wilt u graag cultuur opsnuiven? Een leuke dagbesteding is de Klompenmakerij in Noordburgum of de Kaasmakerij Johanna Hoeve in Ryptsjerk.( Rijpkerk op 14 km) al is Leeuwarden of Ljouwert ook te doen in 23 km.


Leeuwarden onze stad

op de muziek van “kijk eens in de appeltjes van m’n ogen, van oogappel dus……
eerste indruk: ‘wat apart’ in de zin van mijn smaak niet, na even doorzetten was de indruk ‘wat apart’ in de zin van ‘eigenlijk best leuk, geinig’, en zo zijn er in de noordelijke provincies wel meer woorden zoals ‘apart’ die je 2 betekenissen of meer kunt geven.


Of in zeg 11 km naar Eernewoude of Earnewâld, geen gek groot dorp, geeft een idee van enige tijd geleden en bezienswaardig is It Kokelhûs fan Jan en Sjut.

Pak dan gelijk een rondvaart over de meren mee.

U vindt dit waterpark vakantiepark bij aanbieder nr 1 in onderstaand overzicht :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Friesland detailpagina’s.


top pagina