vakantie Zuid Duitsland : Neuschwanstein Füssen Hohenschwangau

Füssen im Allgäu Beieren, het land van de Koningspaleizen van Ludwig, de romantiek van de bergen, de bossen, de bergmeren. Het land van de puzzeldoos, de posters, reclame van Duitsland en ja, het land van de inspiratie van Walt Disney.

Ga je van hieruit richting zuid

, richting Oostenrijk, kom je langs het plaatsje Füssen. Oudste naam: Foetibus, naderhand 12e eeuw Fuessen bedoeld meervoud van “Fuß” / voeten. Met de befaamde kastelen Hohenschwangau ( gebouwd rond 1829 in opdracht van Kroonprins Max, zoon van Koning Ludwig I, feitelijk een herbouw van de ruïne Schwanstein van toen 300 jaar oud ) , de Neuschwanstein ( bekleed met Schwangauer Marmer naar een voorbeeld van de Wartburg in Thüringen – bouw rond 1873 gebouwd

Königsschlösser – Neuschwanstein und Hohenschwangau – Koningskastelen


Schloss Neuschwanstein bij de Hohenschwangau , Füssen in Zuid Beieren, pagina Vakantie Zuid Duitsland, dateert van 1869, ontworpen door Christian Jank

in opdracht van de “gekke” Ludwig II van Beieren, is nog verloofd geweest met zijn nicht Sophie in Beieren, de zus van keizerin Elisabeth van Oostenrijk “Sissi” maar die verloving heeft niet geleid tot een huwelijk) en de minder bekende Linderhof (op ca. 40 km., waarvan de herbouw / renovatie ook op last geschiedde van Ludwig II). Slot Herrenchiemsee bij de Chiemsee langs de autoweg van Rosenheim naar Salzburg, ging ook de budgettering te boven en was nog niet gereed bij het overlijden van Ludwig II.

Ondermeer gegeven de ‘overbudgettering’ werd de koning uit zijn ambt gezet door de regering, en “gevangen” gezet.
Allgäuer Alpen in de winter

Füssen in de Allgäu in Beieren

Overview Fussen Allgäu in Beieren in de Allgäuer Alpen
Vaak zie je staan Füssen in de Allgäu , af en toe ook Beieren : de Allgäu is een Zuid-Duitse streek, tussen Ulm en het Bregenzerwald en tussen het Bodenmeer en Garmisch-Partenkirchen. Vooral bekend zijn steden als Kempten im Allgäu, Lindenberg im Allgäu, Immenstadt im Allgäu, Sonthofen en Oberstdorf.
De Allgäu gaf zijn naam ook aan de Allgäuer Alpen, op de grens van Zuid-Duitsland met Oostenrijk als Vorarlberg en Tirol.

De Allgäu ook voor kinderen en zich jong voelende volwassenen

De Allgäu ook voor kinderen en zich jong voelende volwassenen en kunt u nooit meer zeggen dat een vakantie in de Allgäu en rond Füssen niets is voor de kinderen. OK, is even een stukje rijden maar dan heb je ook wat …. dit en nog veel méér :

vakantie tips

[pto search=”allgau” results=”30″]


terug naar de hoofdpagina van Zuid-Duitsland

lees ook de pagina over de Zuid Duitse Alpenstrasse


top pagina