Lochem Achterhoek en Ruighenrode vakantiepark vakantie

Huis Verwolde in Laren gem. Lochem

Lochem ligt aan de rivier de Berkel èn het Twentekanaal. De gemeente is een Lochemse Berg rijk. Een vakantie toeristische gemeente die voor het grotere werk aan leunt tegen de steden Deventer en Zutphen. Al zou deze plaats al een historische rol hebben gespeeld sedert het jaar 900, de zg vroege middeleeuwen.

De Achterhoek

De streek of regio noemen we de Achterhoek. In de gemeente Lochem vinden we ook het dorp Laren ( niet te verwarren met het Gooi ) op zeg 6 km noordwest van Lochem. Daar vinden we de ‘heerlijkheid’ Verwolde, zie bovenstaande foto.

Daarnaast nog

Omliggende kastelen of steenhuizen :
Lochem  : De Velhorst, Lg Ampsen,  De Heest.
Laren : Lg Verwolden.
Vorden (gemeente Bronkhorst): Kieftskamp, Lg Hackfort (natuurmonumenten) , Vorden, Het Onstein. Zie voor de 8 = 10 kastelen van Vorden deze pagina
Eefde : Huize de Voorst, Het Haveke.
Kring van Dorth : Dorth.

Aanbiedingen

ruïne De Nettelhorst, Buitenplaats Oolde, Buitenplaats Het Ross etc.
Lochem en 11 woonkernen
Autoroute tip : ca 82 kilometer via Vorden, Den Bramel, Laren ( Verwolde), Gelselaar (Warmelo), Erve Brooks (Saksische boerderij), Geesteren (droogbloemenkwekerij) en Zwiep (Witte Wieven).


Kernen van deze gemeente

Vakantie natuur Esveldsbos

Met natuurgebied Esveldsbos west van Laren en Noord van Lochem. Is onderdeel van een belangrijke verbinding tussen het Harfsense Bos, de Gorsselse Heide bij Joppe en het lg Dorth.

Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde is een landhuis uit 1776 met bijbehorend landgoed. Even noordoost van Laren gemeente Lochem aan de Jonker Emilelaan 4 in Laren.

Avonturenpark Hellendoorn

AVONTURENPARK HELLENDOORN

Zalig rustig… instappen in die attracties en lekker blijven zitten

de Apenheul

klik hier voor de website van de Apenheul in Apeldoorn

Koningin Julianatoren

Koningin Juliana Toren Apeldoorn

Midden in Apeldoorn vinden we familiepretpark Koningin Juliana Toren. Dit pretpark heeft de meeste kinderattracties van Nederland, namelijk meer dan 60! Dit pretpark biedt daarnaast een compleet dagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken, maar ook de papa’s en mama’s hoeven zich hier niet te vervelen.

Julianatoren Apeldoorn Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn

Paleis ‘t Loo te Apeldoorn

Paleis ‘t Loo te Apeldoorn

Stadhouder Willem III, de achterkleinzoon van Willem van Oranje
, kocht in 1684 het middeleeuwse kasteel Het Oude Loo.

Ruighenrode vakantiepark zien we hier

Lg Ruighenrode vakantiepark biedt een 4-persoons chalet Berkel. Een vrijstaand chalet.
En dat betekent, een woonkamer met zit- en eethoek en TV.  Open keuken met koffiezetapparaat, Badkamer met douche, slaapkamers .  Terras met tuinmeubilair. Niet allemaal exact gelijk aan elkaar.

Geschikt voor gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers en ‘actievelingen’. Zij zijn op Ruighenrode aan het goede adres.

Faciliteiten van Ruighenrode

Daag de kids uit voor een partijtje midgetgolf of tennis, pak de fiets of de wandelschoenen of leef u uit in het subtropisch zwemparadijs De Beemd dat zich op loopafstand van Lg Ruighenrode bevindt. Bij mooi weer staat ook de mooie recreatievijver garant voor uren waterplezier.

Ruighenrode Algemeen

Resort De Achterhoek

Resort De Achterhoek heeft ook verschillende vakantie woningen te huur, van eenvoudig tot zéér luxe met alle denkbare comfort. Geniet van het ruime winkelassortiment en het theater of maak gebruik van de vele faciliteiten op Resort De Achterhoek zelf. Dit vakantie Resort is ‘een gevestigde naam’ in de regio en dat is niets voor niets: het biedt u al het comfort en luxe die u zich maar kunt wensen! Europarcs is in deze context een combinatie aangegaan met branchegenoot Roompot, naast andere reisagenten.

Review Resort De Achterhoek

Er zijn hier 4 en 6 persoons chalets etc te huur. In september 2017 hebben we hier een 6-persoons Pavilion gehuurd. Ook hier speelt het sterke argument een rol, veel individuele eigenaren en dus kan elk verhuurd object een andere inventaris hebben en het grondgebied anders ingedeeld en onderhouden.

Het meubilair was een beetje gedateerd, maar voor het overige een prima vakantie woning. Minder prima was, dat het parkbeheer het nodig vond om veel hoge bomen te kortwieken. Wordt vroeg gewekt door ronkend en snerpend motorgeweld, en dat gaat dan de dag dóór. Parkbeheer was niet te vermurwen. De centrale directie wel in die zin, dat we van hen een kortingsbon voor een volgend verblijf ontvingen.

Een sympathieke oplossing,  al blijf ik het vreemd vinden om je gasten “weg te jagen”. Je bent ze zomaar kwijt, terwijl je anderzijds reclamekosten maakt om gasten aan te trekken.

Verder een aanrader.

Resort De Achterhoek

Vakantie Aanbiedingen Lochem

specifiek : vakantie Achterhoek

  1. vakantiehuis of vakantie bungalows in / rond Lochem dan wel in de regio van de Achterhoek

Ooit was er hier een hotel met de naam “ADBO”, wat stond voor “Algeheel Door Bos Omgeven”. Hotel is er niet meer, maar die bossen …. Is hier een goede vakantie omgeving.


Het Lochemse op video

winkelen

Zoals alle kernplaatsen van vakantie bestemmingen heeft ook deze plaats een niet al te groot winkelcentrum, voorzien van de 3 grote supers : AH, Jumbo en Lidl. Met daarachter een centrum met noodzakelijke en minder noodzakelijke winkels, als opticien, fotowinkel, bakker, horeca. En een ruime parkeerfaciliteit, pluspunt.

Kijk je dan net even àchter dat centrum zie je dit  :
Lochem - kunst en natuur
mooi toch ?

Nog meer informatie

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Gelderland detailpagina’s.


even kijken op de hoofd pagina over Overijssel, immers ‘naast de deur’.


top pagina