Jan Tabak hotel in Het Gooise bos natuurlijk in Het Gooi van Noord-Holland

 

Jan Tabak ? Afgezien van een heleboel studio’s, muziek, films, geroddel, is in ‘t Gooi heel veel bos, zand en meren rond Hotel Jan Tabak.

De hele omroep komt langs !!. En van die ene A1 heb je op zich niet zo heel veel hinder.
Heb er langdurig met veel genoegen gewoond. Per fiets doorheen gecrossed, met paard en huifkar idem maar iets langzamer. Ervaren dat die paarden altijd veel beter de weg wisten, dan degeen die aan de leidsels trok.

Kan u zeggen, het is er goed toeven rond de Tafelberg met 36 meter het hoogste punt in bos en heide halverwege Blaricum en Huizen.
Een prachtige natuur, goede restaurants, talloze boetiekjes in karakteristieke dorpjes en dicht bij de grote steden Amsterdam, Utrecht en Hilversum: er is duidelijk een reden waarom zoveel BN’ers in ‘t Gooi wonen!

de regio van het Gooi omvat:

Als grote plaatsen vallen direct al op en bijna met elkaar vergroeid : Hilversum – Bussum – Naarden – Muiden,
evenals de reeks : Laren – Blaricum – Huizen.
Daarnaast grenst het gebied aan de Loosdrechtse Plassen, de Spiegelplas, het Naardermeer en het Gooimeer met aan de overkant de Flevopolder.
Dan hebben we nog 1 x de A1 snelweg die het gebied doorkruist, maar overwegend en mede dankzij de bossen, heb je daar nauwelijks hinder van.

NH Hotel Jan Tabak te Bussum in het Gooi van Noordholland langs de A1

De prachtige omgeving van ‘t Gooi biedt talloze mogelijkheden voor fiets-, wandel- en andere sportactiviteiten. Kijk in de fiets- en wandelroutes in de omgeving, om zo de natuurpracht op zoveel mogelijk manieren te ervaren. Vergeet dan zeker niet een bezoekje te brengen aan de gezellige steden Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht.
Het Nederlands Vestingmuseum in Naarden is een bezoekje waard evenals het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Gebieden als het Naardermeer en de Gooise Heide zullen natuurliefhebbers aanspreken. De strandjes bij Blaricum, Huizen en Muiderberg zijn perfect voor het beoefenen van watersport.

Hotel Jan Tabak in Bussum in het Gooi van Noordholland

Centraal in deze regio ligt Bussum in het Noordhollandse Gooi. En wilt u in deze regio overnachten, uw stek opslaan, dan is een heel goede optie om te kiezen voor Hotel Jan Tabak. Jan Tabak al meer dan 300 jaar lang één van Nederland’s meest geliefde en populaire hotels. Lid van de NH hotelketen.

Dit luxe viersterrenhotel ligt midden in ‘t Gooi, in de historische gemeente Bussum.
Het hotel dankt de bijzondere naam aan caféhouder Jan Jacobszoon, die rond 1685 een herberg opende in Bussum. Jan Jacobszoon had als bijnaam de Toebaxman, mogelijk veroorzaakt door de verkoop van tabakswaren. Dus werd de naam al snel Jan Tabak.
Door de jaren heen wisselde Jan Tabak van vele eigenaren, totdat het in 1813 door de Fransen werd verwoest tijdens een belegering. Er gebeurde veel in de tussentijd: verschillende hotels werden gesticht (sommige onder de naam Jan Tabak), maar konden om verschillende redenen nooit blijven bestaan. Eerst in 1983 werd het huidige hotel Jan Tabak gebouwd en blijft tot op heden een begrip in ‘t Gooi!

Bussum in het Gooi, meestal in één naam genoemd met Naarden

Bussum dateert van afgerond het jaar 968, “des te meer zand eronder des te ouder de plaatsen”.
Van 968 tot 1806 was het eigendom van de abdij van Hoog Elten ( ! ), een adellijk jufferstift. Zie onze pagina daarover met Aleida, Aleida van Hamaland.

Veel van de woningen ademen een soort Tuindorp, zijn groen en ruim opgezet met veel parken, plantsoenen en groene singels tussendoor. En met dank aan radio en televisie waren veel bewoners betrokken bij die studio’s en gingen dus ook in Bussum en de naburige gemeenten wonen.
Bezienswaardig is Fort Werk IV, één van de vijf verdedigingswerken die omstreeks 1870 in Bussum werd gebouwd. Fort Werk IV was de grootste en tot op heden enige overgebleven verdedigingswerk, onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

De auto kan kosteloos worden geparkeerd in de garage of op het parkeerterrein van het hotel.

In het gezellige restaurant vind je heldere kleuren en grote ramen, die een sfeervol en ruimtelijk geheel creëren. De menukaart bestaat uit een mix van gerechten, waarbij traditie en innovatie worden samengebracht tot plaatselijke gerechten en internationale toppers.
Of het nu zand of water is, Het Gooi is een prettig vakantieland voor kort en wat langer

Kamers in hotel Jan Tabak

NH Jan Tabak Hotel heeft 87 luxe hotelkamers en suites. Alle kamers bieden een hoogwaardige kwaliteit en comfort. Er is een onderscheid tussen de Standaard kamer en de Superior kamer. Kamergrootte: 26 m2
Alle kamers bieden kwaliteit en comfort met voorzieningen als

 • bad
 • toilet
 • TV
 • gratis WiFi
 • radio
 • wekker
 • telefoon
 • airco
 • minibar
 • kluis
 • broekenpers
 • bureau
 • haardroger
 • keuze uit kussens
 • kledingkast
 • klimaatcontrole
 • kluis
 • koffie- en theefaciliteiten

Ook opvallend : het uitgebreide ‘antiox’ ontbijtbuffet zorgt voor een gezonde start van de dag, met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals vers fruit, groenten en omega 3-eieren. Vroege vogels kunnen er ook terecht voor het ontbijt.
Voor gerechten met een Mediterraan en internationaal tintje is er het Restaurant Jan Tabak. Het restaurant biedt uitzicht op het terras, dat op zomerse dagen open is.

Waar is het hotel Jan Tabak gelegen

NH Hotel Jan Tabak ligt in Bussum, midden in het ‘t Gooi. Op 15 minuten afstand van treinstation Naarden – Bussum, waar je gemakkelijk de trein naar Utrecht, Amsterdam of Amersfoort neemt.
Adresgegevens : NH Hotel Jan Tabak – Amersfoortsestraatweg 27 – 1401 CV Bussum

Vakantie Aanbiedingen

Natuurlijk treft u het hotel aan in het overzicht hieronder bij de hotel vergelijkers :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

top pagina

terug naar de hoofdpagina over Noorholland

kaart plattegrond van Het Gooi in Noordholland met Bussum centraal