Vakantiepark Stroombroek Braamt in het Montferland in de Achterhoek

vakantie in Gelderland in de Achterhoek met Braamt en daar vakantiepark Stroombroek ontdekken. Ontdek je óók het Hamaland met Elten, ontdek je óók het Montferland met riante vakantie aanbiedingen. En zeker : wellness met een romantisch verleden naast Bronckhorst en het Land van Jan Klaassen !

Onderwerpen naast Stroombroek

Landgoed Motte Montferland Gelderland, overigens in 2017 gesloten.


Stroombroek in Braamt met vakantiepark in  Achterhoek vakantie land

vakantie bestemming : Landal Stroombroek vakantiepark in de Achterhoek biedt 4-persoons bungalow 4AM Vrijstaande bungalow. Opp. ca 60 m2.
Natuur in de Achterhoek en Montferland

 • Woonkamer met zit- en eethoek, stereoset en TV.
 • Open keuken met koffiezetapparaat, Senseo, afwasmachine en magnetron.
 • Badkamer met douche of bad en wastafel.
 • Apart toilet.
 • Twee slaapkamers beide met twee 1-persoonsbedden. De bedden zijn voorzien van dekbedden.
 • Terras met tuinmeubilair.
 • De accommodatie met open haard en allesbrander is op aanvraag.

 

Ligging van vakantiepark Stroombroek in de Achterhoek of Montferland

Dit mooie Landal Stroombroek ligt midden in de ongerepte vakantie natuur van de Achterhoek, aan de voet van de Montferlandse heuvels en op 2 km afstand van Doetinchem. In deze omgeving komt de natuurliefhebber zeker aan zijn trekken. Er zijn tevens talloze fiets- en wandelroutes uitgezet om de rijkdom aan cultuur en natuur te ontdekken tijdens een ontspannende vakantie.

Montferland Berg en Zeddam

Montferland kenmerkt zich in een afwisselend landschap, mooie bossen en beschikt daarnaast over alle faciliteiten om lekker tot rust te komen. Naast de natuur kun je ook qua cultuur en historie je hart ophalen in Montferland.

Faciliteiten van vakantie stek Stroombroek in de Gelderse Achterhoek

Tijdens uw verblijf op vakantiepark Stroombroek in de Gelderse Achterhoek kunt u heerlijk relaxen aan de grote recreatieplas of in het overdekte zwembad met stroomversnelling en andere waterattracties.

Aleida van Hamaland en de Achterhoek maar vooral : schoonheid

Klik hier voor méér info over Palestre Stroombroek Montferland, plaat wordt over deze pagina heen weergegeven.

Daarnaast zijn er bowlingbanen, een jeu-de-boules baan, lasergame, tafeltennistafel en een poolbiljart. Het gehele jaar is er afwisselend recreatieprogramma voor alle leeftijden. Voor de kinderen is er een kinder – scooterbaan (t/m 6 jaar), air – trampoline en speeltuin met zandbak en schommels. Gasten van vakantiepark Stroombroek mogen gratis gebruik maken van de tennisbanen in Zeddam. Kortom : die vakantie zit wel goed.

Klik hier voor : Montferland in natuurtekening , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

Eten en drinken bij Vakantiepark Stroombroek in het Montferland

Vakantiepark Stroombroek in het Montferland beschikt over een restaurant, Brasserie Timbers, waar u voor uw diner kunt plaatsnemen. Of De Smulgaard, afhaal- en snackshop, of de parkwinkel.

Omgeving van vakantiepark Stroombroek in de Montferlandse heuvels

Vakantiepark Stroombroek ligt aan de voet van de Montferlandse heuvels. Het Montferland is een prachtig bosrijk gebied dat zich perfect leent voor fiets- en wandeltochten. In de directe omgeving van het bungalowpark zijn ook mogelijkheden voor golfen en paardrijden. Of maak een huifkartocht door de bossen.

Winkelen of shoppen of anderszins op bezoek in Arnhem

De winkelstad Arnhem 37 km westelijk van Braamt biedt vele winkels van klein tot groot. U kunt hier ook goed terecht voor een hapje of drankje in een van de restaurants of cafés op de bekende Korenmarkt of aan de Rijnkade.

Winkelstad Arnhem in video beeldenimpressie van de winkel binnenstad van Arnhem

Musea en dierentuin in Arnhem

Er zijn in Arnhem verschillende interessante musea, zoals het Nederlands Watermuseum, Museum voor Moderne Kunst of het Historisch Museum.

Voor de kinderen is een dagje naar Burgers’ Zoo altijd feest of het in Braamt naastgelegen kinderpretpark Het Land van Jan Klaasen, kortingskaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Maar denk ook aan de Burgers Zoo of Dierentuin in Arnhem.

 

Het Land van Jan Klaassen Gildeweg 6 in Braamthet leukste vakantie speelpark voor kinderen tot 8 jaar

Klik hier voor de website van Jan Klaassen

 

tip rijroute heen en terug

Als tip : neem dan nu niet de A1, nergens voor nodig, er zijn genoeg secundaire wegen om er te komen. Het is niet ver, u hoeft dus niet snel en veel te rijden. Maak de vakantie, het herfst-weekend of welk weekend dan ook wat langer door eerder te vertrekken.  Het grappige is, dat hoe eerder je vertrekt, de vakantiekosten met de minuut relatief lager worden en je rendement dus hoger! 😉

kaart van de Achterhoek met een deel van het Hamaland en Stroombroek

Ligt dat vast, zo’n regio Achterhoek en Hamaland ?

Achterhoek en Hamaland liggen niet in ijzeren wetten vast, maar in het algemeen ziet u op de kaart waar wat doorgaans aan toegerekend wordt, eerst de Achterhoek :

 • Aalten
 • Berkelland en dan hebben we het over Neede, Borculo, Eibergen, Beltrum, Ruurlo
 • Bronckhorst, onder deze naam zijn de volgende gemeenten verenigd : Hengelo (Gelderland), Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem …. zoekt u de plaats aan de IJssel waar ooit het Kasteel stond, dan gaat het om Bronkhorst, precies, zonder ‘c’ en 22 km ten noorden van Braamt.

 

8 Kastelen route

Er zijn hier vooral rond Vorden, 8 kastelen te bewonderen de meesten van buiten, middels een 8 kastelenroute, geschikt voor fiets, scooter en ( smalle wegen ) auto :

ACHTKASTELENROUTE Achterhoek Bronckhorst

Route is een prachtige fietsroute van ca. 33 kilometer door het prachtige Gelderse Landschap rond Vorden

Nog meer plaatsen in de Achterhoek

 

 

En binnen de Achterhoek traceren we de Hamaland-streek als

 • Neede – Haaksbergen tot Hengelo aan de bovenzijde
 • van daaruit zuidoost via het Duitse Vreden en het Nederlandse Winterswijk tot voorbij het Duitse Borken

 

Münsterland

Los van het Hamaland is – in Duitsland oostelijk van de Achterhoek – het Münsterland ook zeker bezienswaardig, Münster en iets dichterbij Ahaus en Borken, en wat zuidelijk de streek van het Kleverland met Kleef, Emmerich.

We hebben een motte in de Achterhoek

Geen mot. Een motte. Enig idee ? Komt zo : een motte is een vroeg-middeleeuwse kunstmatige heuvel in vlak land en vaak versterkt met een omheining, gracht, palen, bouwsels en later werd er dan een vorm van kasteel, kasteeltoren of donjon aangelegd.

Aleida van Hamaland op de motte in het Montferland

Klik hier voor méér info over Aleida van Hamaland en het Jufferen Stift van Elten, plaat wordt over deze pagina heen weergegeven.

De plaatsen in het Montferland

 

 • ‘s-Heerenberg
 • Zeddam
 • Kilder
 • Loerbeek
 • Stokkum
 • Braamt
 • Beek en Lengel

Vakantie land bij uitstek.

Wellness en vakantie in de Achterhoek van Braamt en Stroombroek
Met links van ‘s-Heerenberg : de Eltenberg (net over de grens tussen Elten en Stokkum) met een hoogte van 82,4 meter. Belangrijk ? Wellicht tijdens de boterberg-affaire jaren her.

schoonheidsverzorging in Braamt : Stroombroek

De hoogste heuvel in het gebied is de Achterhoekse Hettenheuvel ( jawel , maar liefst 91,6 meters ) nabij het dorp Braamt. En daar willen we naar toe. Want vlak bij Braamt is in onze huidige tijd aan de voet van het Montferland en op 5 kilometer van Doetinchem het vakantiepark Stroomberg gelegen. Als een “metropool” tussen het Duitse Bocholt, Emmerich en het Nederlandse Nijmegen, Arnhem en Doesburg.
Stroombroek vakantie in de Achterhoek - Montferland
Stroombroek, met z’n luxueuze faciliteiten, is namelijk een heerlijk gebied. Lekker relaxen aan de grote recreatieplas, het overdekte zwembad of uitgebreid genieten in het in Griekse stijl gebouwde sauna- en beauty-complex ‘Palestra‘ voor schoonheidsverzorging. Het Palestra biedt bijvoorbeeld : het in Griekse stijl gebouwde sauna- en beautycomplex ‘Palestra’ voor schoonheidsverzorging
het in Griekse stijl gebouwde sauna- en beautycomplex 'Palestra' voor schoonheidsverzorging
» sauna » thermen » beautycentrum » massages » shiatsu-therapie » acupunctuur » zonnebanken» tibetaanse klankschaalmassage » Chinese vijf elementen behandeling » franse Thalasso behandeling.

Over behandelen gesproken, de 57 meter diepe Drususbrunnen bovenop de 83 mtr hoge Eltenberg ( Hoog – Elten ) in de Nederlandse Achterhoek tegen de Duitse grens aan, zijn genoemd naar de romeinse veldheer Drusus. De bronnen werden aangelegd om de hierboven genoemde vrouwenabdij van water te voorzien. Diende tot de ingebruikname van het waterleidingnetwerk (1931), als waterverzorging voor de bevolking van Hoch-Elten. Kortom, zomaar even naar Achterhoek – Montferland : Griekenland, Italië en Aleida van Hamaland komen allemaal meegenieten !

Overigens de andere ‘bergen’ van het Montferland :
de Hettenheuvel ( met sporen van loopgraven 1e W.O.) bij Kilder / Zeddam telt 93 meters hoog,
de Montferland heuvel bij Zeddam telt 68 meters in de hoogte,
Hulzenberg bij Stokkum 82 meter.

Stroombroek in video beelden

bungalowpark Landal Stroombroek\n

Video-impressie van bungalowpark Landal Stroombroek. In de bungalows van Landal Stroombroek geniet u van een heerlijke vakantie met uitgebreide faciliteiten zoals het beauty en wellnesscentrum Palestra.De omgeving biedt bossen, weilanden, dorpjes, wijngaarden, molens en her en der een kasteel.

Bronkhorst of Bronckhorst in de Achterhoek

En bent u er toch, neem dan gelijk een kijkje in : Bronkhorst de kleinste stad van Nederland ( zeggen ze zelf ) , ca. 15 km boven Doetinchem aan de IJssel.  De naam Bronkhorst werd omstreeks het jaar 1000 voor het eerst vermeld. Toen nl een nazaat van  de eerste graaf van Hamaland ( een voorzaat van onze Aleida ? ) een plaats met deze naam zou hebben gesticht, en sedert 1482 over stadsrechten beschikt. De schoon (ste) stad van Nederland ? Qua inwoners de kleinste. Dat wel.

Bronckhorst in video beelden

 

 

Het imago van Bronckhorst in de Achterhoek bij Braamt, Stroombroek : kastelen en landgoederen, associatie met tradities, natuurlijke kleuren zoals donkergroen en rood en een rijke historie: elke steen heeft zijn eigen verhaal.

 

En Aleida van Hamaland in de Achterhoek dan ?

Zoals vaker in die jaren , vermoedelijk is Aleida van Hamaland binnen de Achterhoek ingetreden in bovengenoemd Jufferenstift. Voor haar geestelijk wellness wellicht.

en Uw vakantie in de Achterhoek ? Of u nu een weekend, een midweek, een hele week of een maand vakantie wilt. Het gaat erom, dat u uw werkzame leven in welke vorm dan ook kunt afwisselen met ontspannen, relaxen, beetje cultuur snuiven, beetje historie. Alles met : “natte vinger” en een forse korrel zout nemen. En de ANWB heeft een aardige Hamaland-route gemaakt die u meevoert langs de grensstreek van de Achterhoek en “aan de overkant” in Duitsland. 😉

 

Nog een culturele pretroute vanuit de Achterhoek » Isselburg en Anholt ?

Kasteel Anholt in Isselburg Duitsland met werken van ondermeer Rembrandt van Rijn

Een autotochtje van ca 19 km zuidoost van Braamt naar het Duitse Isselburg. Daar staat Kasteel Anholt. Is te bezichtigen want museum : Museum Wasserburg Anholt. En daar kunt u bijvoorbeeld werken bekijken van de Nederlandse Rembrandt. Feitelijk rijdt u slechts 5 km in Duitsland, bekeken vanaf Gendringen. Maar niemand verplicht u om daar langs te rijden …. Is ook te combineren met het Duitse Bocholt, en het Nederlandse Dinxperlo, de wijde weilanden van Sinderen en de hei van Gaanderen.

Niettemin de oorsprong van dit kasteel lijkt te liggen in de 12e eeuw, en er was een Heer van Anholt. Sterker, het was een zogenaamde ‘Heerlijkheid’ , van een Heer dus. Zoals men in Duitsland zegt : “Reichsunmittelbar” ofwel rechtstreeks vallend meestal onder de Keizer. De vader van Willem van Oranje werd dan ook wel aangeduid als Wilhelm ‘der Reiche’, zelfde positie.

Gelderland Achterhoek Hamaland Vakantie Suggesties


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


tav een vakantiehuis denk dan aan Braamt met Landal Stroombroek »

Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg zie website www.huisbergh.nl
Huis Bergh bij het Bergherbos of Bergher Wald, kent ook loopgraven uit oorlogstijd en was in die donkere tijden een gekend smokkelaarsgebied (..).
terug naar de hoofdpagina van Gelderland

 

top pagina