Limburg en Arcen en vakantieparken

Deze bestemming biedt onder meer wandel- en fietstochten maken in de nabije Schadijkse Boschen bij Meterik of het Maasdal. Schadijkse Bossen = 4 km vanaf America, 12 km vanaf Oostrom, vanaf Arcen per auto 27 km want de Maas ‘ligt in de weg’. Via de Broekhuizer pont bekort u dat naar 23 km via de N271. Of per fiets via diezelfde pont en de Tienrayseweg.

Limburg Klein Vink Arcen

Ligging van Klein Vink vakantiepark

Klein Vink (organisatie Roompot) is een ruim opgezet vakantiepark vlakbij het Noord-Limburgse plaatsje Arcen, op 12 km van de levendige stad Venlo en tevens onderdeel van de Gemeente Venlo..
Er staat geschreven dat Arcen rond het jaar 1064 door gravin Irmentrudis is geschonken aan de Abdij van Siegburg, en dan hebben we het over Duitsland. In de 14e eeuw werd Arcen een zogenaamde heerlijkheid ( dit is een bezit van een Heer op zeg maar hoge en rijke positie ) binnen het leen van Gelre. En het oude Gelre was destijds ongeveer en tegelijkertijd groter dan het huidige Gelderland. Lees hier méér over op deze webpagina over Gelre op deze site.
In 1586 werd Arcen nog door Venlo platgebrand, en nu deel van Venlo,

je zou toch zeggen …….

Stadhuis Venlo

 

Gardameer aan de Maas ?
Gardameer? Kijk nog eens goed! Dit zijn de Maasplassen in Limburg!

Landgoed Klein Vink

Destijds (1911) werd hier een landgoed van de Congregatie Missionarissen (Paters) van Mariannhill aangekocht, maar rond 1970 werd het klooster gesloopt al bleef de kloosterkapel behouden onder de naam ‘Franz Pfanner huis’. In 2006 werd het landgoed aangekocht door Roompot vakantieparken.

Faciliteiten van vakantiepark Klein Vink.

Met zijn vele faciliteiten is Klein Vink geschikt voor alle leeftijden. Waterratten kunnen hun hart ophalen in het overdekte zwembad of, bij mooi weer, in de grote zwemvijver waar ook surfen en roeien mogelijk is.

kaart arcen - venlo - sevenum

oud en mooi, romantisch en typisch Limburg

Is even fietsen, per auto mag en kan ook, langs de Maas zuidwaarts van Arcen. Vergt ca 78 km en dan kom je bij De Parel van de Maas in Elsloo met het vroegere Kasteel Elsloo. Kenmerkend landschap van Limburg. Zie ook de video onderaan deze webpagina.

Op het vakantiepark

Lekker zonnebaden op het strandje kan natuurlijk ook. Lekker sportief aan de slag? Leef u uit op de sportvelden of sla een balletje op de tennisbaan.

Resort Klein Vink voor méér wellness

Hier rekenen we ook nog een badkamer met bubbelbad en een aparte douche tot de inrichting, en bijv. een een sunshower en twee sauna’s waarvan een traditionele sauna voor vier personen en een infrarood sauna voor één persoon. In de tuin bevindt zich een jaccuzi.
Vakantiepark Resort Arcen beschikt over een indrukwekkend centrumgebouw, in Grieks-Romeinse stijl.

Omgeving van Klein Vink.

De omgeving van Klein Vink leent zich uitstekend voor eindeloze wandel- of fietstochten door de schitterende natuur van Nationaal Park De Maasduinen. Het schilderachtige Arcen is zeker een bezoek waard en ook winkelstad Venlo of modemetropool Düsseldorf liggen binnen handbereik. Toe aan een verwendag? De beroemde Thermaalbaden van Arcen liggen naast Klein Vink.

Kasteel en tuinen van Arcen

landgoed kasteel Arcen
Het is al een oud kasteel. Het huidige Kasteel dateert al van de zeventiende eeuw. Aanbouw in opdracht van de toenmalige Hertog van Gelre en gebouwd op de restanten van kasteel Het Nije Huis, ook niet het origineel, want dat waren versies gebouwd op restanten van kasteel “Huys den Kamp”. Dat zou dan kasteel ‘Het Huys t’ Arssen’ uit 1275 zijn. En bij andere kastelen ook, etage – bouw net als onze flatgebouwen was de bouwers toen ook al niet vreemd, hooguit het doel.

Kasteel Arcen

Reiner van Gelre, halfbroer van hertog Karel, bestuurde vanuit kasteel Arcen het Overkwartier van het hertogdom Gelre.

Bekendheid kwam natuurlijk ook door de befaamde Tuinen, een oppervlakte van circa 32 hectare : die afzonderlijk in eigendom zijn gekomen van de Stichting Het Limburgs Landschap sedert 1976.

Kasteeltuinen Arcen

 

America met de ‘c’ van Centerparcs

Limburg Venlo Meerdal America

Andere parken zijn bijvoorbeeld Centerparcs Het Meerdal in America met een ‘c’, wat hemelsbreed 10 km van Arcen ligt en over de weg 16 km.

Aansluitend vakantiepark de Limburgse Peel, ook bij America. Ook Centerparcs.
Ook deze staat in onderstaand overzicht.

De Witte Vennen Oostrum

En niet te vergeten in Oostrum De Witte Vennen op 18 km noordwest van Arcen, “onder de rook” van Venray. Met de Nationale Parken De Maasduinen en De Groote Peel waar u heerlijk kunt fietsen of wandelen.

Landal De Schatberg vakantiepark

De unieke natuurgebieden zoals De Groote Peel, Heesbeemden en het Molenbeekdal zijn een verkenningstocht zeker waard.

De Schatberg vakantiepark – Ontdek wat groen kan doen op video

 

De Schatberg vakantiepark

Landal Domein De Schatberg ligt in het Limburgse Sevenum, op een steenworp afstand van Nationaal Park De Groote Peel. Het vakantiepark biedt jong en oud volop vermaak met zwembaden, een recreatieplas, sport- en speelpark, outdoor mogelijkheden en bowlingbanen. Vanaf het terras van uw accommodatie ziet het landschap er bijna on-Limburgs uit. Geen heuvels en bossen, maar water en open veld. Op de fiets ontdekt u al snel dit andere, waterrijke Limburg.

Op het vakantiepark valt ontzettend veel te ontdekken. Heerlijk zwemmen en daarna uit eten in het restaurant. Uítleven kan in het naastgelegen Family Entertainment Center met Mattel Play!, de Portal Action House, lasergamen en het ABC restaurant.

Voor de kleintjes is een bezoekje aan het attractiepark Toverland ….. natuurlijk ! Immers zo dichtbij.

Zie in onderstaand overzicht aanbieder sub 1,

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Limburg / Limburg detailpagina’s.

Toverland Sevenum

Toverland Sevenum
Doe u zelf en uw kinderen een plezier met een bezoek aan Toverland in Sevenum op ca 26 km zuidwest van Arcen.

De IJsvogel voor nader onderzoek van geestrijk vocht

Eventueel een rondleiding of een aanschaf , bereid u voor middels de internetwebsite van dit vogeltje. Schans 20A te Arcen.

Hertog Jan Brouwerij te Arcen

Doe u zelf een plezier enerzijds om kennis te nemen van de kunst of om een preuvenement te nemen van het gerstenat. Is in Arcen te vinden en op internet hertog jan nl cq de proeverij .

Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum is een cultuurhistorisch museum in het Julianapark in de Noord-Limburgse stad Venlo. Op zoek naar de schatten van de Maas ( en meer ), per internet voor te bereiden.

top pagina

 

ELSLOO, PAREL VAN DE MAASVALLEI !

De Parel van de Maas

Klik hier voor : info over Kasteel Elsloo aan de Maas , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

terug naar de hoofdpagina over Limburg

vakantie-trips.nl over Klein Vink Arcen Limburg / Nederland