Milaan bezoeken en boeken in Noord Italie

Milaan Italië bij avond, stad van fashion en mode, stad van auto's, stad van Berlusconi, bolwerk van het bedrijfsleven

Milaan (stad Milano) bezoeken in Noord Italie
Milaan is de tweede stad van Italië de naam is afkomstig van het Latijnse Mediolanum, wat staat voor “in het midden van de vlakte” en duidt op de ligging midden in de Povlakte .

Milaan telt rond 1.3 miljoen inwoners, met de omliggende stedelijke gebieden erbij komen we op circa 4 miljoen. Milaan is dus met recht een

wereldstad met faam.

Stad van een respectabele ouderdom

Milano zou rond 600 v. Chr., een respectabele ouderdom dus, gesticht zijn door de Kelten, in 222 v. Chr. namen de Romeinen het in en in 313 verkondigde keizer Constantijn er het Edict van Milaan.
Deze schonk aan christenen en alle anderen vrijheid om de religie te volgen die ieder zelf wilde. Deze tolerantie betekende een algehele wijziging van de plaats van de Kerk in de Romeinse wereld.

de faam van de stad

Milaan is tegenwoordig een vakantie -, mode en fashionstad van naam, maar ook voor architectuur en auto’s. Milaan heeft drie luchthavens en is de geboortestad van de befaamde Silvio Berlusconi.

Galleria Vittorio Emanuele II – de oudste shopping mall , overdekt winkelcentrum van de wereld, vakantie must see!

een video uit september 2014 van de Galleria Vittorio Emanuele II in Milaan, de Piazza della Scala met winkels zoals van Versace, Prada, Louis Vutton.

Onder de Romeinse keizer Theodosius I was Milaan enige tijd hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. Eind 5e eeuw stichtten de binnengevallen Ostrogoten hun rijk in de regio.

Gedurende de Renaissance werd Milaan geregeerd door hertogen van de families Sforza en Visconti, die kunstenaars als Leonardo da Vinci en Bramante in dienst hadden. In 1500 namen de Fransen onder Lodewijk XII de stad in.

Daarna werd Milaan door Spanje en later Oostenrijk overheerst. Na de Napoleontische tijd werd Milaan een van de belangrijkste centra van het Italiaanse nationalisme. In 1859 bevrijdden de Piëmontezen Lombardije met hulp van de Fransen. Twee jaar later was het koninkrijk Italië een feit.

Duomo Milaan

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

 

Belangrijke oude gebouwen in deze vakantie stad

Belangrijke oude gebouwen hier zijn :

 • het Castello Sforzesco, gebouwd onder de hertogen van de familie Sforza
 • de Duomo (“Dom”), waarvan de bouw in totaal vijf eeuwen duurde, de aan Ambrosius, beschermheilige van Milaan, gewijde basiliek Sant’Ambrogio
 • het klooster Santa Maria delle Grazie, waar Leonardo Da Vinci’s beroemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal zich bevindt. Zie evt. onze pagina over de Da Vinci Code !
 • Moderner zijn de sierlijke Pirelli-wolkenkrabber uit 1959 en het stadion San Siro, dat gedeeld wordt door de voetbalclubs AC Milan en Internazionale.
 • In de voorstad Monza ligt het onder andere van de Formule I bekende circuit Autodromo. Milaan is overigens ook het startpunt van de belangrijke wielerwedstrijd Milaan-San Remo.
 • In het zeer beroemde Scala-theater uit 1778 worden opera’s opgevoerd.

 

Milanese keuken

Keuken-voorbeelden van de Milanese regio zijn Risotto alla Milanese en Panettone, een vruchtencake.
Andere bekende namen zijn de componist Giuseppe Verdi, automaker Carlo Bugatti en zakenman-politicus Silvio Berlusconi, Versace en Armani hebben er hun thuisbasis.
Grote bedrijven zijn Alfa Romeo en Pirelli en de stad heeft twee grote vliegvelden : Linate en Malpensa.

Milaan Italië

terug naar de hoofdpagina over Italië

top pagina