Travemünde vakantie aan de Duitse Oostzeekust boven Lübeck met vakantiepark Priwall is een perfecte vakantie regio

vakantie bestemming : Duitsland Sleeswijk-Holstein Oostzeekust boven Lübeck bij Travemünde vakantiepark biedt 4-persoons bungalow 4B Vrijstaand. Opp. 45 m2.
Duitsland voorbij Hamburg Oostzeekust boven Lübeck bij Travemünde en Priwall vakantiepark video’s en info, lees verder

video beelden van Travemünde Priwall vakantie park

 

video van Travemünde vakantie park

Oostzee-Heilbad plaats Travemünde op het schiereiland Priwall met vakantiepark Travemünde met – een eiland eigen – zandstrand, vanaf park naar Travemünde is ca 3 km met de veerboot.

Travemunde boven Lubeck

Afstand vanaf Utrecht: ongeveer 519 km. Dit nieuwe luxe vakantie park, direct aan het strand van het rustige schiereiland Priwall gelegen, is te bereiken met een pontje. Het levendige Travemünde met haar gekleurde vissershuisjes, gezellige restaurants en vele watersportmogelijkheden ligt vlakbij het park.
kaart plattegrond van de Lübeck regio Travemünde Priwall etc aan de Duitse Oostzee kust
Travemünde klinkt nogal spannend ….. maar het gaat over de rivier de Trave, die bij Ahrensbok ontspringt en dan natuur-efficiënt rond kronkelt door de Wardersee naar Bad Segeberg , Bad Oldesloe, en vervolgens via via Lübeck bereikt en dáár heeft de Trave in zee een (uit-)monding , een Münde, vastgeplakt : Travemünde, maar daarmee ook naamgever van een stadsdeel van Lübeck. En eigenlijk was Hertog Hendrik III bijgenaamd ‘de Leeuw‘ en effectief Hertog van Saksen èn Beieren in de 13 eeuw verantwoordelijk voor Travemünde. Hij vond dat er op die plek een versterkte plaats moest komen. Terecht gegeven  de piraterij eind 14e eeuw en aanvang 15e eeuw. Het waren toen roerige tijden.

In de omgeving zijn nog meer vakantie suggesties / vakantie tips voor de Oostzee kust regio ,

 • Klik hier voor de website van Noctalis en de grotten met vleermuizen in de Kalkberg van Bad Segeberg, gaat over deze pagina heen
 • verras de kinderen met een dagje attractiepark Hansa Park
  video beelden van het Hansa Park – Duitslands enige Belevenissenpark aan zee

  Naar Sierksdorf via Ratekau, Scharbeutz, 31 km noordwaarts of via het Timmendorfer Strand 26 km. vanaf park Travemünde, Priwall.

  De video laat de meeste maar niet alle attracties zien.

 • Klik hier voor de website van Slot Eutin, tegenwoordig museum en dus te bezichtigen , ligt bij Sierksdorf enkele kilometers westelijk.
 • video beelden van de stad Lübeck

  vanaf vakantiepark Travemünde op Priwall is Lübeck in zo’n 33 km te bereiken. Deze video laat veel in Lübeck zien in 9:49 minuten. Is het waard, Lübeck ook.

 • video beelden van het befaamde Timmendorfer Strand

  Het Timmendorfer Strand is een befaamd strand, en te bereiken met de veerboot over iets van 12 km. richting noord vanaf park Travemünde, Priwall, eventueel ook nog even een bezoek brengen aan de Hemmelsdorfer See daaronder.

 • video beelden van Bad Segeberg

  (Bad) Segeberg ligt in de driehoek van Hamburg – Lübeck en Kiel, omgeven door bossen, weiden, heuvels en meren, typisch Sleeswijk Holstein landschap beeld.
  En aan de voet van de 91 m hoge Kalkberg worden al sinds jaar en dag de Karl-May-Spiele gehouden naar de boeken van Karl May, en de hoofdfiguren Old Shatterhand, Winnetou en vele anderen. Duidelijk dus alleen de Amerikaanse verhandelingen, de virtuele reizen van Karl May naar Arabische landen, de Balkan en het er tussen liggende Midden Oosten, en het helemaal virtuele Djinnistan, komen misschien elders nog naar voren.
  Klik hier voor de website van de Karl May Spelen voor info over plaats en prijs. Zie ook onderstaande video beelden.

  Eigenlijk heet Segeberg gewoon Segeberg, totdat iemand uitvond, dat Segeberg ook een kuuroord was, en sedertdien is de naam hier en daar voorafgegaan door het woord ‘Bad’.

  video beelden van de Karl May Festspiele met Winnetou en Old Shatterhand

   

  Overigens Segeberg vergt vanaf Travemünde / Priwall over land 79 km en via de veerboot 52 km.

 • Het oosten van Travemünde heeft ook de nodige bezienswaardigheden, zoals :
  Welkom in Grevesmühlen met video beelden

  Gelegen aan / bij 3 schilderachtige meren, omraamt door bossen, ligt Grevesmühlen, een van de oudste steden in Mecklenburg. Een stad die een bezoek zeker waard is op niet meer dan 26 km vanaf Travemünde / Priwall.

 • Boven Grevesmühlen ligt de plaats Klütz met Schloss Bothmer 23 km vanaf Travemünde / Priwall
  video beelden van Schloss Bothmer
 • Dan nog iets naar het oosten : bekeken vanaf Travemünden / Priwall is dat 45 km :
  video beelden van de stad Wismar

  Zoals zoveel plaatsen / steden hier aan de Duitse Oostzeekust, een oude voormalige Hanzestad, met cultuurrijke, kleurrijke panden, de stad ademt flair, veel havengezichten, culinaire invloeden van ver, vanuit Nederland licht veraf, en toch soms gevoelsmatig dichtbij.

 • Tja, en dit is speciaal imho, wanneer je – relatief – dichtbij bent, ff kijken :
  video beelden van Slot Schwerin

  Slot Schwerin, aan de Schweriner See bij de plaats Schwerin. Vanaf Travemünde / Priwall iets van 57 km. Kunt u ook over lezen op onze pagina over Mecklenburg. Als Nederland hebben we er ‘iets’ mee : (Prins ) Hendrik van Mecklenburg-Schwerin is namelijk gehuwd geweest met ‘onze’ Koningin Wilhelmina. Het kasteel / slot is niet niks, de familie was niet zomaar een familie, en wanneer u onze andere pagina’s in het kader van “op het spoor van Oranje” leest, begrijpt u dat we te maken hebben met de macht in Europa toen en toch ook nog wel nu. Enfin, ook op die andere pagina leest u nog meer bijzonderheden over deze regio.
  In ieder geval , Schwerin Castle rust op de fundamenten van een eerder kasteel uit de 9e eeuw. Ook hier was Hendrik de Leeuw actief mee in de 13e eeuw, stichtte ook Schwerin stad aan het meer. En herhaalde malen werd het kasteel aangepast aan de eisen van de tijd, en ja, in de 17e eeuw zijn er ook aanpassingen geweest om de sfeer van de Hollandse Renaisance erin te brengen. Na 1918 duurde het even, de familie was even vertrokken, en de middelen voor renovatie idem dito. Vanuit Rostock een vast excursie gegeven van/voor cruise-passagiers.

  Vandaar dat ik aangeef : neem de gelegenheid te baat en pak een stukje Nederlandse relaties mee.

Na een drukke dag kunt u heerlijk uitrusten in uw luxe bungalow met sauna.
Hierboven beschreven park vind u terug in het overzicht hieronder onder sub 3.

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Duitsland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Duitsland
en

Sleeswijk-Holstein detailpagina’s voor en na de deelstaten grens tussen Sleeswijk-Holstein met Mecklenburg-Vorpommern..

top pagina

vakantie-trips.nl over de nog veel te weinig bezochte Oostzeekust van Duitsland, klinkt ver, maar is net voorbij Hamburg waar er ook nog een weg noord is naar Denemarken 😉 Daar bij Travemünde en het schiereiland Priwall is een prachtig strand en dat heet als deelstaat : Sleeswijk-Holstein, wat u waarschijnlijk niet kan boeien. Voor het vakantie-gevoel misschien wel, dat het een buurtje is waar vroeger ook de ‘makkers’ Klaus Störtebeker en Gödeke Michels regelmatig bivakkeerden, maar waar ook de Groene Kustweg voor natuurliefhebbers te treffen is. Vis, rust en zeewater hebben ze hier in overvloed. Ja , vloed ook, maar ook dat is al weer eeuwen geleden. Betaalbare vakantiehuizen , dat is van nu …….