Over Sibculo, De Vlegge en Almelo plus vakantiepark

twentse boerderij

Sibculo is met ruim 1400 inwoners niet vreselijk groot. Is ingedeeld bij de gemeente Hardenberg in Overijssel. Het ligt op een steenworp afstand van de grens met Duitsland.

Bij Sibculo lag vroeger het klooster Sibculo, gesticht in 1406.  Van dit klooster is alleen nog een put van Bentheimer zandsteen over, waarvan men beweert dat

deze geneeskrachtig water heeft.
kaart Sibculo de Vlegge

vakantie bestemming : Sibculo De Vlegge vakantie park biedt bijvoorbeeld een 4-persoons bungalow Comfort 4B1 Vrijstaand. Ca. 95 m².

vakantiepark De Vlegge Sibculo in de provincie Overijssel

 

Landal de Vlegge Sibculo

In het Overijsselse Vechtdal, tussen Twente en Drenthe de vrijstaande bungalows van De Vlegge. Dit vakantiepark heeft een eigen bos en grenst aan een recreatieplas met recreatiestrand. De Vlegge ligt dicht bij de Duitse grens en dat in een schitterend landschap met knusse dorpjes in de omgeving en de ruimte van de schitterende Twentse Hooilanden.

 

De Vlegge 2

 

Ligging van vakantie park De Vlegge bij Sibculo in Overijssel

Landal De Vlegge  ligt in de prachtige groene omgeving van Sibculo in Overijssel, vlakbij de Duitse grens en op 12km van Almelo. Op een speelse wijze staan de bungalows, allen vrijstaand, over het bosrijke park verdeeld.

Het park is ruim van opzet.

Faciliteiten van vakantiepark De Vlegge in Sibculo

Op vakantie terrein De Vlegge kunt u optimaal van de gezonde buitenlucht genieten. Het domein beschikt over een eigen bos en grenst bovendien aan een recreatiestrand. Sportievelingen slaan buiten een balletje op de tennisbaan of huren een fiets om de regio te ontdekken. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin.

Eten en drinken bij vakantiepark De Vlegge.

Bij de receptie van De Vlegge kunt u verse broodjes voor bij het ontbijt bestellen. Daarnaast biedt het park een online boodschappenservice: vanuit huis bestelt u via de website uw boodschappen en wanneer u bij uw bungalow arriveert, staat alles voor u klaar.

Omgeving van vakantiepark De Vlegge.

De omgeving van vakantie De Vlegge heeft een heleboel te bieden. Mooie natuurgebieden met wandel-, auto- en fietsroutes, pittoreske dorpjes, interessante bezienswaardigheden en leuke attracties. Zo wordt voor de kids een dagje uit naar Attractiepark Slagharen of Avonturenpark Hellendoorn er één om nooit te vergeten.

video beelden van AVONTURENPARK HELLENDOORN

Zalig rustig… instappen in die attracties en lekker blijven zitten

Met de diverse musea in de regio komen ook de liefhebbers van cultuur aan hun trekken. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk verblijf.

Vroomshoop is een naam dat zou kunnen verwijzen naar een hoop “vrome mensen”

Nee, lijkt er niets mee te maken te hebben. Deze naam van een regio zand en veen kende al eeuwen lang de ‘Bromershoop’ en de ‘Vroomshoop’. Geen – wat je noemt – rijke buurt.

Kloosterdijk, Kloosterstraat en Kloosterhaar

Hiermee ontkom je toch bijna niet aan de gedachte van een klooster ? Bij Kloosterhaar van 1938 tot 1942, in de eerste oorlogsjaren zeg maar, is een Duits werkkamp geweest, zoals er zovele zijn geweest, iets van een kleine 100 Joodse mensen bezetting.
Elk jaar, dus ook in 1942, wordt het Joodse feest “Grote Verzoendag” gevierd en specifiek op die dag werden de gevangenen per trein afgevoerd naar het Drentse Westerbork en vandaar verder ….()

Maar met zoveel namen van ‘Klooster’ daar moeten we toch iets mee ? Niet in Kloosterhaar dus. Het oude woord ‘haar’ – net als andere antieke namen – kan staan voor een ‘rug’ van zand. Misschien wel in de buurt van een Klooster. Kan dat ? Ja dus.

Het Klooster van Sibculo is Galilaea Maior ofwel Groot Galilea

We rekenen het jaar 1406 wanneer leden van de Cisterciënzer Orde in het Franse Dijon zuidoost van Parijs maar concreet vanuit Duitsland hier de spade in de grond plaatsten om het klooster te Sibculo te laten verrijzen.
En dat onder leiding van de uit het Duitse Hessen afkomstige priester Johan Clemme in de “wildernisse” van Zybekeloe =» Sibculo. Ingewijd door Wijbisschop Matthias van Biduane. (bron: Stichting Klooster Sibculo)
tekening van het Klooster te Sibculo : Groot-Gallilea zie eerdergenoemde website
Cisterciënzer Orde, daar kennen we er méér van zoals bijvoorbeeld Klooster Claercamp Rinsumageest ( Friesland/Dokkum ), Bernardus Abdij van Aduard, en in Noord Duitsland ( Oost Friesland ) te Aurich Sancta Mariae.

Ootmarsum

Ootmarsum blijft een vakantie publieks trekker :

video beelden van Ontdek je plekje Ootmarsum

 

Coevorden – Dalen » Plopsaland

Plopsaland is met goed 25 km te bereiken voor groot plezier van groot en klein.
Al is Coevorden (“naast” Dalen met Plopsaland) ook best een bezienswaardige stad met roze Kasteel. Ooit zetelde daar “de bovenbaas” van Drenthe.

Vakantie Aanbiedingen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Overijssel detailpagina’s.

top pagina