Groningen bezienswaardigheden

 

  1. Museum Stadskanaal

   Streekhistorisch Centrum Huize ter Marse, 25.000 foto’s, 15.000 documenten, boeken, krantenknipsels, dia’s en video’s, die de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde vertellen.

  2. De Snikke van Stadskanaal

   In onze nagebouwde Groninger Snikke zit vaart, maar de gezelligheid is gebleven met het comfort van vandaag en vaart rond in Oost-Groningen en omstreken, van eind april tot uiterlijk half oktober.

  3. Spoorlijn STAR Stadskanaal

   Droom je er al eens van om in een echte stoomlocomotief te kijken? Of op de stoel van de machinist zitten? Dat kan in de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal en de Museumspoorlijn STAR

  4. Broeder Hubert in Warfhuizen

   De kluis van Warfhuizen is nog niet zo oud: gesticht in 2001. Er is in Warfhuizen een Mariabedevaart ontstaan, waar een in eenzaamheid levende monnik de zorg voor draagt. Wel mèt website (..)

 

  1. Borkumer Kleinbahn op eiland Borkum

   Oost van Rottumeroog : eiland Borkum boven de Eemshaven van Groningen.Kun je met Arriva en een ferry naar toe en op Borkum bijvoorbeeld de stoomtrein doen

  2. zeehondencreche Pieterburen

   Een bezoek aan de Zeehondencrêche is geschikt en interessant voor iedere leeftijdsgroep. U kunt met eigen ogen zien met welke problemen zeehonden te maken hebben en wat de crêche daaraan doet.

  3. Fraeylemaborg in Slochteren

   De borg dateert van de middeleeuwen, werd allengs een imponerend gebouw, de laatste bewoners, de familie Thomassen Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 Fraeylemaborg museum.

 

  1. Groningse Stripmuseum

   Alle striphelden komen tot leven in Het Nederlands Stripmuseum Groningen! Van de stoere Storm tot de malle DirkJan; ze zijn er allemaal.

  2. Klooster Ter Apel

   In 1464 schonk Jacobus Wiltingh, pastoor in Garrelsweer en vicaris in Loppersum, zijn nederzetting Apell aan de Orde van het Heilig Kruis onder voorwaarde dat op deze plek een klooster zou verrijzen.

   Lees op deze Vakantie-trips – pagina méér over het Westerwold, Ter Apel en het Klooster

 

  1. Groninger museum in de Stad

   archeologische vondsten, portretschilderijen van vooraanstaande Groningers uit afgelopen tijd, en regionale kunstnijverheid, als Gronings zilver maar ook Aziatische keramiek en moderne kunst.

 

  1. Notoarestoen in Eenrum

   Een internationale plantencollectie met de Japanse tempelboom, Chinese vaantjesboom, Amerikaanse Sequoia’s, rododendrons en nog veel meer, levenswerk van notaris Smit uit Eenrum :’Notoarestoen’.

 

  1. Vesting Boertange

   In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht om op een zandrug in het Bourtangermoeras een fort aan te leggen. Tussen 1593 en 1851 was Bourtange een belangrijke nooit ingenomen vesting.

  2. Hortus Haren

   De Hortus Haren Holland is een van de oudste botanische tuinen van Nederland met 20 hectare tuinen, wo een wilde plantentuin (Laarmantuin), een Keltische tuin en een Chinese tuin met authentiek Chinees theehuis.

 

  1. Martinitoren bij de Martinikerk

   Deze 97 meter hoge toren is te beklimmen. Beklimmen van de toren kan tot de eerste trans.Beloning: prachtig uitzicht. Voor kinderen is er een zoektocht naar de schat van Sint Maarten. Martinus.

 

  1. Oudeschans Bellingwolde

   Tijdens de 80-jarige oorlog tegen Spanje aangelegd iov Willem Lodewijk van Nassau aan zee (!), de Dollard kwam toen een stuk het land in, en begrijpelijk is dan dus de belangrijke rol van Oudeschans.

 

  1. Menkemaborg Uithuizen

   De Menkemaborg dateert van de 14de eeuw, nadien verbouwd met oog voor kunst en vee (schathuis) en in 1927 opengesteld voor publiek en in eigendom bij het Groninger Museum.

 

  1. Borg Ewsum Middelstum

   Jonker Ewe in den Oert liet in de 13e eeuw de Borg Ewsum bouwen, genaamd Ewsum (samenvoeging van Ewes heim).Ridder Onno van Ewsum bouwde in 1472 de nog aanwezige gevechtstoren.z.o. Mensinge in Roden.

 

  1. WonderWereld Ter Apel

   In de bossen van Ter Apel vind je een wondere wereld vol spanning en avontuur. Beleef de fantastische sprookjeswereld van Greurt de Groninger reus, tante Beppie de heks en Zwammer het paddenstoelenmannetje.

 

  1. Nationaal Park Lauwersmeer

   Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap een echt vogelparadijs. En rondom een nieuw landschap voor militaire oefeningen en onderkomen voor toeristen zoals Esonstad en camping Louwersoog.

 

  1. Familiepark Nienoord Leek

   In 1525 koopt jonker Wigbold van Ewsum land bij Midwolde. Hij bouwt er een nieuw huis op, de Nije Oord.Uiteindelijk Nienoord en vele eeuwen later het Familiepark. z.o. bij Drenthe = grensgeval.

 

 

Delfzijl

zie voor Delfzijl deze pagina

Heb nog een tip op een aparte pagina : hotel restaurant landgoed Ekenstein en Appingedam

vakantie in Stadskanaal in de provincie Groningen

Over vakantie in Stadskanaal leest u méér op deze pagina

Brug of Til / Tille

vakantie Groningen : reist u door Groningen, is de kans groot dat u borden ziet staan met “til” als achtervoegsel. Dan weet u dus nu dat het gaat om een brug in of bij … En als voorbeeld zo tussen Groningen en Friesland : Kootstertille en in noord Groningen : Doodstil en er staat niet : dood stil ;-).

De kluizenaar van Warfhuizen

Anno 2001 tot , nee niet tot, wellicht tot voorbij 2012. Immers Broeder Hubert is van 1976. Dus in termen van … nog maar piepjong en absoluut van deze tijd. Broeder Hubert heeft een website, zie elders vermeld overzicht van bezienswaardigheden. En wat hij kwijt wil op z’n website vanaf laptop en iphone komt op die site terecht als “Geruis uit de kluis“. Maar eerlijk gezegd, op de weg van Lauwersmeer – Ulrum – Warfhuizen – in de richting van Uithuizen had ik een dergelijke kluis en de entourage van de kerk en kluis in Groningen niet verwacht. Voor sommigen een bedevaartsoord, daar bij de kluizenaar van de Besloten Tuin. 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

 

Groningen en vakantie, misschien denk je er niet direct aan. Maar dan zeker in tweede instantie wel doen. De Stad Groningen heeft cultuur en een pracht van een winkelcentrum, grote kerken , musea. In de Ommelanden de nodige states / herenhuizen, water en bos, toch wel vakantie.

top blad/pagina 1 van deze pagina


top blad/deze pagina 2

Zie linksonder de nummering van de interne pagina’s.

top pagina