Epe herbergt Bospark de Schaapskooi binnen de grenzen, als vakantie bestemming

Epe woning

Epe en dan ? Wanneer er zand is en hoger dan het zeepeil, is de kans groot dat het gebied al oud is. Zo ook Epe en omstreken. Er zou vóór het begin van de jaartelling al bewoning zijn geweest. Vakantiegangers is een tweede.

Want er zijn veel prehistorische materialen gevonden èn grafheuvels uit de nieuwe steentijd en dan praten over de jaren 4000-1700, dus vóór de gewone jaartelling. Diè bewoners komt u in principe niet meer tegen, maar een oud gebied, ja zeker.

En de naam Epe kàn vroeger ‘apa’ zijn geweest en dat duidt op water of een waterloop, een rivier of beek. Meestal een goede reden om er je vakantie bivak op te slaan.

En dat geldt ook voor een vakantie bestemming, dus wat doe je dan

in Epe ?

Aanbiedingen

Vakantiehuizen 3 voorbeelden

[1] vakantie bestemming bijvoorbeeld : Bospark De Schaapskooi biedt bijvoorbeeld een 4-persoons bungalow Hazeleger type S4A en dat is een vrijstaande vakantie bungalow.

Kenmerk : Woonkamer met TV, Open keuken met combi-magnetron, twee slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden,
Badkamer met douche, wastafel en toilet. Niet te vergeten : terras met tuinmeubilair.

of,
[2] Recreatiepark de Veldkamp en zij bieden bijvoorbeeld een 4-pers. Woodgalow Merel Wellness Comfort met Finse sauna en kindvriendelijk.
En dat staat dan voor : Woonkamer met comfortabel meubilair, flatscreen TV, blue-ray-dvd speler, stereoset, open keuken, compleet uitgerust met staafmixer, toaster, waterkoker, vaatwasser, combi-magnetron en senseo- en koffiezetapparaat. Natuurlijk een badkamer met douche, wastafel en toilet.
Twee slaapkamers met een tweepersoonsbed, aparte ruimte met Finse oven-sauna, tuin met terras-veranda met tuinmeubilair, parasol, bolderkar, opblaasbaar kinderbadje 0-4 jaar, klimhuis met kinderglijbaan, diverse sport- & spelattributen o.a. 2 mountainbikes, badmintonrackets, balspellen etc.
Zeer compleet te noemen, toch ?

[3] rcn vakantiepark De Jagerstee.

Ligging van bospark De Schaapskooi vakantie park.

Dit is een fraai gelegen bungalowpark / vakantiepark in Epe midden in de bossen van de Veluwe, tussen Apeldoorn en Zwolle. De omgeving biedt veel natuurschoon met moeras- en heidegebieden en zandverstuivingen. Het park is autovrij en daardoor een heerlijke oase van rust, kinderen hebben hier vrij spel.

Ligging van Recreatiepark de Veldkamp vakantie park.

De Veldkamp ligt ook op de Veluwe direct grenzend aan natuurreservaat Het Wisselse Veen . Met prachtige wandel- en fietsroutes.

Faciliteiten van bospark De Schaapskooi.

U heeft de mogelijkheid om fietsen te huren bij de receptie. Of sla bijvoorbeeld een balletje op de tennisbaan of op de tafeltennistafel.
Bij minder mooi weer is het overdekte zwembad ideaal. Voor de kleintjes onder ons is er een peuterbad.

Faciliteiten van Recreatiepark de Veldkamp.

De Veldkamp beschikt over een pannenkoekenboerderij en een verwarmd openlucht zwembad voor kinderen met een kleine glijbaan.
Wilt u de omgeving per fiets verkennen, dan huurt u een fiets bij de receptie.Tevens is er een jeu-de-boules gelegenheid.

Eten en drinken bij bospark De Schaapskooi.

Wanneer u zin heeft in een uitgebreid diner neemt u plaats in het à la carte restaurant. Voor een snelle hap bent u van harte welkom bij de snackbar. Uiteraard is er ook een bar, waar u in een sfeervolle ambiance wat kunt drinken.

Eten en drinken bij Recreatiepark de Veldkamp.

Voor een avondje uit eten bent u in de authentieke pannenkoekenboerderij van het park De Veldkamp van harte welkom. U heeft keuze uit maar liefst 80 soorten pannenkoeken, allen gebakken op ambachtelijke wijze.

De vakantie omgeving completeert

Walibi World, het Dolfinarium, de Apenheul en Paleis Het Loo liggen binnen handbereik.
Apeldoorn, Dierentuin Burgers’ Zoo.

Apeldoorn Koningin Juliana Toren familiepretpark

Midden in Apeldoorn vinden we familiepretpark Koningin Juliana Toren. Dit pretpark heeft de meeste kinderattracties van Nederland, namelijk meer dan 60! Dit pretpark biedt daarnaast een compleet dagje uit voor het hele gezin. Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken, maar ook de papa’s en mama’s hoeven zich hier niet te vervelen. En is niet ver verwijderd van Epe Bospark de Schaapskooi Veldkamp.
Julianatoren Apeldoorn
Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn

Paleis ‘t Loo te Apeldoorn

Stadhouder Willem III, de achterkleinzoon van Willem van Oranje
, kocht in 1684 het middeleeuwse kasteel Het Oude Loo. ‘Loo’ is een oud Nederlands woord dat ‘een open plek in het bos’ betekent.
Koningin Wilhelmina trad in 1948 na precies vijftig jaar regeren af. De laatste jaren van haar leven woonde ze op Het Loo. Haar paarden en huisdieren liggen begraven op de dierenbegraafplaats.
Achter het paleis ligt het paleispark en kasteel het Oude Loo, dat door de regering ter beschikking is gesteld aan Koningin Beatrix. In de maanden april en mei is het park vrij toegankelijk.

klik hier voor de website van de Apenheul in Apeldoorn

Vakantie Aanbiedingen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Bospark De Schaapskooi Epe Veluwe / Gelderland Nederland