Westminster Abbey

Westminster Abbey ofwel The Collegiate Church of St Peter. En in het Nederlands : De College kerk van Sint Pieter ( verwijzend naar de apostel Petrus ). Een kerk die je – wanneer je in Londen Engeland bent – gezien moet hebben. Een gotische kerk in Londen met wel enige faam. Dè Westminster.

Traditioneel de plaats waar kroningen van Britse vorsten plaatsvinden. En nog kort geleden het huwelijk van Prins William en Kate Middleton. En wellicht zal ook het huwelijk tussen Prins Harry en Meghan Markle in de Westminster ingezegend worden.

Westminster Abbey in video beelden

Westminster Abbey

Elk jaar verwelkomt Westminster Abbey ( daterend van 916 ) meer dan een miljoen bezoekers.
De abdij is sinds 1066 de kroningskerk en is de laatste rustplaats van zeventien monarchen.

 

De achtergrond van de naam Church of St Peter

Volgens legende werd de abdij gesticht in de regeringsperiode van koning Saberth van Essex. Deze verhaalt van een visser die een visioen zag over Petrus. Waarop de abdij opgericht werd op een eiland in de rivier de Theems.

Andere koningen hebben geprobeerd hun stempel op de abdijkerk te drukken zoals koning Eduard de Belijder halverwege de 11e eeuw. Rond de 14e eeuw zoals onder koning Hendrik III en Richard II. Koning Hendrik VII heeft er in de 16e eeuw ook nog aan laten werken.

Het was echter koningin Elizabeth I die in 1579 bepaalde dat de kerk onder de verantwoordelijkheid van de vorst moest staan i.p.v. de aartsbisschop van Canterbury. Ze bepaalde tevens dat het vooral een school moest zijn : ‘The Collegiate Church’ en teruggrijpend op de eerste historie : ‘ of St. Peter’.

De Westminster Abbey diende ook voor bijzettingen

De Westminster Abbey diende ook voor bijzettingen zoals onder veel meer : koning Eduard de Belijder, Hendrik III. En Willem III van Oranje (!!) | King William III, koning van Engeland, Ierland en Schotland, bijgenaamd ‘liefkozend’: King Billy en diens vrouw Maria II Stuart.

Aristocraten werden bijgezet in de zijkapellen zoals ook musici als Henry Purcell en andere groten uit de Engelse samenleving, zoals:

Westminster Abbey of The Collegiate Church of St Peter, kerk van Kroningen en vorstelijke begrafenissen in Londen

 • Charles Darwin
 • Charles Dickens
 • Georg Friedrich Händel
 • Lord Kelvin
 • David Livingstone
 • Isaac Newton
 • Laurence Olivier
 • Henry Purcell

De Westminster Abbey is sedert lang absoluut bij de tijd, want heeft een website, en er is een nederlandse vertaling beschikbaar.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Terug naar de pagina over Engeland.

 

top pagina