Trois Ponts ofwel “3 bruggen” vakantie bestemming in Belgie en de Belgische Ardennen en ca 55 km onder Luik en boven “op de top” van de ‘Mont Saint Jacques’

Vakantiepark Trois Ponts nabij Luik, als een soort kasteeldomeintje op niveau terzijde van de rivier de Amblève op ca. 15 minuten van Stavelot.
Dit Landal vakantiepark (zie overzicht onderaan de pagina ) de ‘Village les Gottales’ biedt vakantie bungalows of vakantiehuizen, zoals bijvoorbeeld deze 2-persoons bungalow. Type 2A Geschakelde bungalow, oppervlakte ca 33 m2.
Wat hebben we dan ? Een woonkamer met zit- en eethoek + TV, open keuken óf aangrenzende gesloten keuken met magnetron, en Senseo-koffiezetapparaat. 1e Verdieping: Badkamer met douche, wastafel en toilet. Eén slaapkamer met een 2-persoonsbed voorzien van dekbed.

Waar ligt Vakantiepark Trois Ponts nabij Luik

Vakantiepark Trois Ponts nabij Luik : les Gottales vakantiepark in België Wallonië ofwel provincie Luik
Dit kleine park met een romantische uitstraling ligt

in de Belgische gemeente Trois Ponts, midden in de Belgische Ardennen, op ongeveer 85 km van Maastricht. Waar Trois Ponts gewoon gaat over 3 bruggen. Ligt namelijk bij de samenloop van de twee rivieren, de Amblève en de Salm, in de provincie Luik.

De afstand van Maastricht naar Trois Ponts is ca 80 km , en vanaf Utrecht 253 km , zeg 2.5 uur rijden via de snelweg.
Zou u een combinatie willen maken van een week in Trois Ponts en een week in Froidchapelle in Henegouwen, dan is de tussenweg 135 km of 7 kwartier rijden.

Vakantiepark Trois Ponts nabij Luik : Village les Gottales in de provincie Luik

 

Village les Gottales

Video beelden van bungalowpark Village les Gottales. De 41 bungalows van Village les Gottales in de Ardennen – België ademen een romantische sfeer uit met de vakwerktekening en torens, een ideale uitvalsbasis voor een dagje weg.

De prachtige omgeving biedt vele mogelijkheden voor een avontuurlijk verblijf. Wat dacht u van een bostocht te paard onder leiding van een gids, een kanotocht over de rivier de Amblève of mountainbiken in de bossen.

De watervallen in Coo

video beelden van de Watervallen van Coo op 3 km benoorden Trois Ponts !

en in Coo op zeg 3 km van Trois Ponts vind je :

 

Plopsa Coo

Plopsa Coo staat in de omgeving van de watervallen van Coo, overigens ook gebouwd op een vroeger park dat al weer dateerde van rond 1920 en werd in 2005 gekocht door de eigenaren van Plopsa. Kijk vooral naar deze video beelden.

Durbuy 44 km westelijk van Trois Ponts

 

video beelden van Durbuy

 

Centraal in Durbuy staat het Château de Durbuy, oftewel het kasteel van Durbuy. Het kasteel dateert al uit de zeventiende eeuw, gebouwd op de resten van een voorgaande burcht. Helaas niet opengesteld voor publiek. en staat aan de oever van de rivier de Ourthe.

zijn zeker de moeite waard om te bezoeken, net als

de abdij van Stavelot :

 

video beelden van Stavelot

Stavelot op 7 km noordoost van Trois Ponts.

en iets boven Stavelot : Spa – Francorchamps

video beelden van Spa Francorchamps
Zullen we een rondje doen ? Zet dan de video op ‘aan’……. dus niet, want vlg Youtube vindt Formula One Management dat niet leuk.en tot slot,

De grotten van de regio

, we beginnen 34 km noordelijk van Trois Ponts met

 

video beelden van de Grotten van Remouchamps

en gaan we nu 40 km zuid-west van Trois Ponts naar Hotton via de weg richting Marche-en-Famenne :

 

video beelden van De grotten van Hotton

Een Franstalige video, maar perfect van Nederlandse vertaling voorzien, èn van enige technische verklaring.<\div>

en op 66 km op dezelfde weg vinden we de Grotten van Han bij Rochefort tezamen met een wildpark :

Niet vergeten mogen worden de Grotten van Han

Maar ja, vertrek via Schiphol vergt al 2 à 3 uur in de afhandeling, en moet je ook nog naar Schiphol toe.
Per auto naar Froidchapelle ……. dan ben je er al……
Is ook een minpuntje voor sommigen : “ze kwekken hier Franstalig”. Voordeel van het nadeel : “daar krijg je wel een prettig vakantiegevoel van 😉 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Belgie bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor
Belgie

Belgische Ardennen detailpagina’s.

top pagina

Vakantie-trips.nl over vakantiepark Village les Gottales bij Trois Ponts Wallonië in de Belgische Ardennen. 55 km onder Luik. Met de nodige grotten onder de aardkorst, tot boven abnormale snelheden bovengronds, het charmante Durbuy en Stavelot en je komt tijd tekort. Toch nog 5 minuten ? OK, Plopsa Coo “is om de hoek”. En culinair zit je hier zeker goed.

Luik en Ansfried Graaf en Bisschop

Ansfried dateren we op geboortedatum in het jaar 931 ( ja, is even geleden ) en een overlijdensdatum in het jaar 03 mei 1008. Een voor die tijd bijzonder mens, krijgsheer maar ook zielzorger, afstammeling van Wittekind, leidsman van de Saksen in die tijd.
Verbonden met – deze pagina – Luik als Bisschop, geboren in (franstalig Huy) ofwel (nederlandstalig Hoei) nabij Luik, maar ook als stichter van het Limburgse Thorn en dan vooral de Abdij daar, waar zijn dochter Benedicta Abdis was, zoals de echtgenote van Ansfried ook meehielp met wat vermogen en financiële middelen. Oh ja, wie was dan de echtgenote van Ansfried ?
Dat was Hilsondis, Gravin van Strijen.

Wat doen we dan in Luik en omgeving vwb Ansfried wanneer hij hier weliswaar bisschop is geweest ?

Na die periode van Graaf en Bisschop zijn man en vrouw “klaar” met het materialistisch leven en togen richting een kerkelijk bestaan. De gezondheid van Ansfried nam af, en werd – naar berichten – getroffen door slechtzienheid en blindheid volgend.
En overleed in het jaar 1008. Terwijl zijn voorgeschiedenis vrij uitgebreid bekend, zo weinig van zijn verscheiden.Zelfs het Nederlandse Amersfoort doet een duit in het zakje, dat hij dáár begraven ligt.

Heb daar een ander idee over. Omgeving Luik jazeker. Maar in / naast Luik vinden we de kerk Montagne Sainte Walburgia. Volgens de rooms-katholieke traditie, kan men de hulp van de heilige Walburga aanroepen tegen onder meer oogziekten , zeker als ooglijder.
Dat gevoegd bij Huy, min of meer nabij Leuven, Bisschopszetel Luik. Wellicht een blik werpen in Luik bij de Sint-Servaaskerk aan de voet van de citadel.(Huy – Luik ca 34 km en in Huy/Hoei kennen we méér illustere figuren)

En vanaf Vakantiepark Zutendaal is Luik ook eenvoudig bereikbaar op 46 km.

 

top pagina