vakantie : Buitenplaats Hof van Zeeland vakantiepark Heinkenszand + Slot van Baarland en Kasteel Hellenburg

De Buitenplaats Hof van Zeeland bij Heinkenszand, ooit een eiland. Maar inmiddels ingebed in een schiereiland, waarvan we de westkant kennen als Walcheren met Middelburg, en aan de oostkant komen we binnen vanuit Noord-Brabant net onder Bergen op Zoom langs en net boven ( 7 km. ) de Belgische grens om dan het schiereiland Zuid-Beveland te betreden. Middels mogelijk de autoweg A58. (Bergen op Zoom <> Heinkenszand ca 47 km.)
Heinkenszand - Vakantieprk Hof van Zeeland

Ligging van Hogenboom Buitenplaats Hof van Zeeland.

Buitenplaats Hof van Zeeland ligt net buiten het dorpje Heinkenszand en op ongeveer 9km van Goes. Op het park is veel natuurgroen en water aanwezig; de binnenwateren van de Stelleplas bieden veel

visplezier. De Stelleplas is 10 hectare groot en herbergt karper, brasem, snoekbaars, aal en blankvoorn. Bij sommige bungalows is het zelfs mogelijk om vanuit uw tuin te vissen.

Plattegrond Heinkenszand - Zeeland

Faciliteiten van Buitenplaats Hof van Zeeland.

In de zomermaanden kunt u op Buitenplaats Hof van Zeeland plezier beleven in het buiten zwembad. Verder biedt het park fietsverhuur, vismogelijkheden en een speeltuin. Parkgasten hebben van september t/m juni gratis toegang tot het subtropisch zwemparadijs in Goes.
Het subtropisch zwemparadijs Omnium in Goes (15 minuten rijden met de auto) : hier zijn zes verwarmde zwembaden en daarnaast is er een heuse Lazy River die u door het tropische bos laat varen.

Eten en drinken bij Buitenplaats Hof van Zeeland.

In de snackbar en restaurant van Buitenplaats Hof van Zeeland kunt u terecht voor eenvoudige gerechten en uitgebreide maaltijden. De parkwinkel biedt de mogelijkheid tot het halen van de nodige boodschappen.

Omgeving van Buitenplaats Hof van Zeeland.

Watersportliefhebbers zijn in Buitenplaats Hof van Zeeland aan het juiste adres. In de omgeving van Heinkenszand vindt u het Grevelingenmeer en het Veerse Meer waar u naar hartenlust kunt zeilen, vissen, surfen en duiken. Een uitstapje naar historische steden, zoals Goes en Middelburg (22 km ) is altijd leuk.

De Buren van Heinkenszand : Baarland en

Ze zijn er zo ongeveer niet meer, maar het geeft toch een beetje aan, dat de omgeving van Heinkenszand in Zuid-Beveland in vroeger tijden toch best wel meetelde in de vaart der volkeren. Misschien wel méér, dan ‘Jan en Alleman’ op de dagelijkse beeldplaat staat.

Heb een tweetal video’s voor u opgedoken :

 

Het Slot van Baarland

 

Het Slot van Baarland


Oorspronkelijk was dit een kasteel. Alleen het koetshuis bleef over en werd verbouwd tot jachtdependance. Het Slot is diverse malen gerestaureerd en een waar lusthof geworden aan de Slotstraat 7, 4435 AM Baarland.

Helaas heeft ook Baarland tijdens de watersnood van 1953 z’n deel gehad.
Waarschijnlijk werd het Slot in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van de familie Van Renesse, die ook het nabijgelegen Kasteel Hellenburg bezat. Het Slot was de zetel van de ‘Heerlijkheid Baarland’ wat staat voor de Heer van …., niet dat het gebied heerlijk was. Zou best kunnen, maar ik was er niet bij om het te kunnen weten.

Het was ook de tijd van de moord op graaf Floris V (1296), en het echtpaar Aleid van Henegouwen (Avesnes en gravin van Holland), gehuwd met Wolfert I van Borselen. Of het allemaal zo gegaan is, de geschiedschrijving is wellicht minder compleet dan gedacht. Nederland was nog méér waterland dan nu, en Belgisch Henegouwen iets machtiger dan gedacht, en laten we Noord-west Frankrijk ook niet wegvlakken. Dus deze kastelen , al dan niet een doorzonwoning, geven aan dat Zeeland een “potje meespeelde in die tijd”.

Baarland – Kasteel Hellenburg

 

Kasteel Hellenburg

Baarland kasteel

Maar er is méér

Zoals het Veerse Meer, Arnemuiden, Neeltje Jans etc.

U vind dit vakantiepark bij onderstaande vakantiepark vergelijkers , nummer 1 :

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.

Zoals dat ook geldt voor Zeeland
en Zeeland detailpagina’s :
Zoutelande met Bløf en Middelburg

regio Wemeldinge

met Oostkapelle en Westkapelle op Walcheren met Kasteel Westhove ( 13e/14e eeuw )

 

top pagina

 

vakantie-trips.nl over Buitenplaats Hof van Zeeland Heinkenszand Zeeland / Zeeland Nederland