Berlijn en Cölln en de Hauptmann Von Köpenick

Heinz Rühmann in zijn rol als der Hauptmann von Köpenick is in een vroege kleurenfilm onvergetelijk
Veel steden zijn ontwikkeld door aanwezigheid van rivieren, dus ‘handel’ met zich meebrengt. In vroeger tijden was de boot een aantrekkelijk vervoermiddel. Zo ook de samenvoeging van Berlijn en Cölln. Uiteindelijk is het Berlijn geworden. En na een intermezzo met Bonn, wederom Berlijn als de hoofdstad van Duitsland.
Een goed beeld van Pruisische volksaard, stadsdeel en Slot, is de Hauptmann von Köpenick en Slot Köpenick. (zie video verderop )

Hotel Berlijn vakantie Aanbieding nwe pagina

Bezienswaardig / te doen.

Hauptmann von Köpenick

Hohenzollern en Pruissen stuwende kracht achter deze stad

Natuurlijk heeft de familie von Hohenzollern zich er tegenaan bemoeit. Maar diè en vooral ook andere krachten zijn er de oorzaken van dat een stad macht verwerft. Soms tegen de klippen op. Berlijn ligt ca. 70 kilometer van de Poolse grens. Omringd door de deelstaat Brandenburg, met de Spree en verderop de Havel als watertjes. De Havel stroomt dan van noord naar zuid door West-Berlijn en voedt de Tegeler See en de Grosser Wannsee. Aan de oostkant van de stad ligt een watertje van een maatje groter de Grosser Müggelsee.

Opkomst van Berlijn als nederzetting

Het gebied rond de stad wordt al sinds de oudheid bewoond, rond 1200 waren er twee plaatsen aan de rivier, Cölln en Berlijn , in 1307 besloten de twee gemeenschappen samen te gaan.
Vanaf 1319 werd er lang en heftig gestreden om het gebied Brandenburg door diverse vorstenhuizen. In 1411 smeekte de bevolking de keizer van het Heilige Roomse Rijk om hulp. En in 1415 werd Frederik van Hohenzollern door Rome benoemd tot keurvorst van Brandenburg. het begin van de Hohenzollern-dynastie. De basis van onze Vakantie Noord Duitsland.

De Berlijnse nationale “ondeugd” Der Hauptmann von Köpenick in Treptow-Köpenick van Berlijn

der Hauptmann von Köpenick in brons vereeuwigd, wel in uniform !
Wat trekt ons aan in Treptow-Köpenick ?
2 aspecten trekken de aandacht en de eerste is :
Köpenick 1
Klik hier voor : het verhaal van de Hauptmann von Köpenick in overlay over deze pagina heen.

Slot en stadsdeel Köpenick 2 :

Slot Köpenick in het Berlijnse stadsdeel Treptow-Köpenick

Schloss Kopenick één van de highlights van Berlijn
Barokpaleis in datzelfde Berlijnse stadsdeel Köpenick in Treptow-Köpenick. Dateert uit de 13e eeuw. Maar sedertdien meermalen verbouwd tot wat het nu is, met een fraaie paleistuin van ruim 88 hectare. Inkl. een spel- en sportplein in de vorm van een hippodroom van 250 m lengte en 100 m breedte.
Het Schlossinsel, eiland in de Dahme-rivier, hoort samen met Spandau en Cölln tot de vroegst bewoonde plaatsen van de regio.
Het slot is nu in gebruik als museum, is ook als slot te bezoeken, informatie over Slot Köpenick leest u op deze website.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

top pagina

Op de volgende pagina gaan we verder over het karakteristieke Berlijn