Madeira vakantie eiland Portugal

Madeira hotel vakantie eiland Portugal
Madeira eiland van Portugal

Het woord Madeira schijnt – nogal gewoontjes – hout te betekenen. Lees er maar overheen, gaat immers de glans verloren. Madera vakantie eiland van Portugal met zon en oceaan boeken. Klinkt gewoon veel prettiger.

Waar het ligt ? » ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika op de hoogte van Marrakech in Marokko en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust ligt een groepje eilanden in de Atlantische Oceaan, het eiland Madera en Porto Santo, beiden bewoond, en een aantal onbewoonde eilandjes.

Ten zuiden van de eilanden ligt de onbewoonde archipel van de Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens, en ook de Canarische Eilanden, die tot Spanje behoren. De grootste stad heet Funchal.

Pagina overzicht Portugal

Pagina navigatie Portugal

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Het is om het even of u Madeira met ‘ei’ gebruikt of Madera zonder ‘i’, Madera kent een zeer mild klimaat (temperatuur ligt vrijwel altijd tussen de 16 en 22°C.) en is door de mooie natuur, de vele bossen en bergen populair bij wandelaars en natuurgenieters. Omdat de kust voornamelijk uit steile rotswanden bestaat en zandstrand vrijwel niet aanwezig is, ondergaat Madeira niet niet de zegen van het massatoerisme. De hoogste berg is de Pico Ruivo (1862 m).

Eiland van de Madeirawijn

Wijn van het eiland Madera, een bekende wijn, die ook geschikt is voor keukengebruik en zeker bekendheid in Nederland heeft gekregen dankzij het lied “Een glaasje Madera, my dear?” van destijds cabaretier Ted de Braak,

 

Klimaat

Klimaat en grondsoort (vulkanisch) van vakantie eiland Madera staan garant voor vele exotische bloemen en planten, reden waarom men Madeira ook wel het bloemeneiland noemt. Naast de Canarische eilanden is Madeira de enige plek op de wereld waar de kanarie in het wild voorkomt.

Madeira en de keuken

Madera en de keuken kan een verrassing worden : bijvoorbeeld verschillende gerechten aan een spies geregen : de Espetada. Een vakantie eiland, omringd door water, en dus vis, wat denk je ? Er wordt vis gegeten.
Zon in overvloed ? Precies, aan fruit, tropisch fruit als bananen, mango zal het u evenmin ontbreken.
En madeirasaus ? Tuurlijk, gebaseerd op madeirawijn.

cultuur van Madeira

De cultuur van Madera kunt u opsnuiven in het Museu de Arte Sacra worden schilderijen getoond uit ooit particuliere collecties, later geschonken aan de kerkelijke autoriteiten. Het museum is in Funchal te bezichtigen.
Evenals het Huis van de Kruizen ( “Quinta das Cruzes” ) en de Santa Clara Kloosterkerk.


Beautiful Madeira

Fotoimpressie van onze vakantie op Madeira in 2008. Madera is een erg mooi eiland gelegen voor de Marokaanse kust. Vanwege het klimaat (minimaal 20 graden het hele jaar door) is het eiland het hele jaar door zeer geliefd bij vakantiegangers. Het is er ook het hele jaar groen. Er is een grote verscheidenheid aan flora te vinden.

Madeira en toerisme

Madera en toerisme, gaat heel goed samen maar niet overtallig (!) immers, het is een land, meer specifiek een eiland, alleen niet vreselijk groot. En wanneer je niet bekend bent met het eiland, weet je de echt leuke plekjes niet een – twee – drie. Hebben ze bij de toerisme organisaties ook bedacht en dus organiseren ze met regelmaat een rondrit over het eiland, dat is slim. Moet u zeker doen. En natuurlijk er zelf op uit trekken. En / of een huurauto doen.

Openbaar vervoer op Madeira

Openbaar vervoer , jawel, er is een functionerend netwerk van buslijnen rond de hoofdstad Funchal, waarbij ook de andere plaatsen per bus bereikbaar zijn. Met dienstregeling. Te verkrijgen bij de bureaus voor toerisme en in de meeste hotels.

top pagina

En dóór met bovenstaand menu 😉