Sneekermeer Terherne = Fries voor Terhorne in Friesland watersportland

Terherne | Terhorne aan het Sneekermeer tegenover Sneek, ideaal voor watersport, zonnebaden en vakantie

Friesland Terherne of Terhorne Sneekermeer Zeilen op de Friese Meren vakantie:
Vakantie in Noord Nederland, waterland Friesland om precies te zijn Terhorne of Terherne, ideaal aan het water van het Sneekermeer, vakantiehuis aan het water ? Lees dan verder 馃槈

Kent u onze hoofdpagina over Friesland al?
Hou de Sneekweek in de gaten meestal in augustus, maar onderschat het Klik hier voor : het wezen van Sk没tsjesilen , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .Sk没tsjesilen ook niet eind juli !

Sk没tsesilen niet meer te vergelijken met de tijd van mijn grootvader ‘pake Hendrik’ en zijn sk没tsje

Pake en Beppe waren van Eernewoude, naderhand naar Leeuwarden verhuisd vanwege de kolenhandel etc. En mijn grootmoeders moeder moet ongeveer een van de eerste filmsterren zijn geweest, ze werd als ’75-jarige’ door d猫 onderwijzer / plaatsgenoot Douwe Franke gefilmd op een 8 mm film , die weergegeven wordt op Youtube.

Sk没tsjesilen

ok, is een idee, maar er is m茅茅r :
Klik hier voor : de Friesland kaart – plattegrond , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

Aanbiedingen

Wie Friesland zegt, denkt behalve wellicht in de zomer, aan de Elfstedentocht, en juist wel in de zomer aan zeilen, aan watersport, aan zonnebaden, de prachtige natuurgebieden en de vele meren.

Winkelen in de regio en Terherne meepakken

Wil je winkelen in de hoofdstad聽 : Leeuwarden, ben je 25 kilometer kwijt, per bus, per trein of per eigen auto / motor / scooter / camper.
Wil je winkelen in het Friese Haagje : Heerenveen :聽 ben je zeg 20 minuten onderweg, oostelijk daarvan kun je in Oranjewoud de bossen in.
Die bossen, nou ja, andere dan, kun je ook in , in het zuiden van de provincie : Gaasterland. Weer eens wat anders dan de groene weiden van Terherne.

Spectaculaire opening van de Sneekweek

 

Spectaculaire opening van de Sneekweek 2014

Friesland Terherne en de Kameleon

Ooit gehoord, gezien, gelezen de boeken van Hotze de Roos, over Sietse en Hielke Klinkhamer en hun boot, de Kameleon ? Voor een belangrijk deel heeft dat zich hier in en om Terherne afgespeeld, soms werkelijk, soms verzonnen, en dat in – vertalingen meegerekend – iets van 97 boekjes. Maar in ieder geval ook verfilmd door regisseur Steven de Jong. Ook al was destijds Terherne identiek aan Terhorne.
Let op het Kameleondorp (Koailan 2 Terherne).

Kameleon Terherne

Ruim 3 hectare buiten speelplezier. Wordt held van de boerensloot en beleef zelf de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer.
Slecht weer? Ruim 2800 m2 indoor Kameleon avontuur.

Vaar met de boot naar het Avontureneiland waar de kinderen eindeloos kunnen ravotten, vlotten bouwen, polsstokspringen en vele andere avonturen beleven. Vergeet niet om droge kleren mee te nemen!

Speelbos Joure

Verder vermaken de kids zich urenlang in het Speelbos Joure ( Marconiweg 20b , woonboulevard De Woudfennen ), een 1.500m2 overdekt speelparadijs of in het subtropisch zwembad de Stiennen Flier (= de stenen vloer ), beiden in Joure op 10 km afstand van het park. Ga ook zeker een dagje cultuur snuiven in authentieke steden zoals bijvoorbeeld Sneek, Stavoren of Leeuwarden resp. Snits, Starum, Ljouwert en niet te vergeten : Hindeloopen (fries: Hylpen )

Sneek

 

Sneek

Sneek is de grootste plaats in de gemeente S煤dwest-Frysl芒n en de derde plaats in deze provincie . De stad telt 33.260 inwoners..
Denk aan de historische binnenstad, de Waterpoort, en de Sneekweek.

Strikt genomen heet het nu : Snits. Zoals ook de Friese steden Heerenveen, Leeuwarden of Joure, resp. It Hearrenfean, Ljouwert en De Jouwer.
Bijna recht tegenover Terherne – over het water – ligt dan Sneek, d茅 stad om in dit geval te winkelen, te eten, terrasje doen, is Sneek. Daarom onderstaande video om op smaak te komen:

Varen door Sneek en over het Aquadukt A7

Wij komen in de video Sneek binnen vanaf de Houkessloot. Via het Somerrak naar de Jousterkade. Door de brug langs de Bothniakade, brug, Harinxmakade, Rienck Bothmakade, brug, waterpoort, De Geeuw richting het nieuwe aquadukt.

 

videobeelden van De Waterpoort in Sneek

De Waterpoort is het symbool voor Sneek ( Snits ). Maar historici denken dat de poort rond 1500 werd gebouwd, toen Sneek ook een stadsmuur kreeg. Maar wat was de eigenlijke functie van de poort ?

De werkelijke functie van de Sneker Waterpoort

De Sneker Waterpoort is niet geschikt om kwaadwillende legers met kanonnen tegen te houden, maar is vanaf het begin bedoeld om als luisterrijke entree tot de stad de roem en rijkdom van Sneek te verkondigen. Het is een 鈥榩restigepoort鈥, geen 鈥榲echtpoort鈥. Toch maakte de Waterpoort deel uit van de verdedigingswerken van Sneek 鈥 鈥檚 avonds werd de poort met een hekwerk gesloten 鈥 en was het bouwwerk wel degelijk geschikt om gespuis en andere ongewenste personen buiten de stad te houden.

voor vakantiehuizen, vakantiebungalows aan het Sneekermeer:
Terherne Sneekermeer ( Landal 1 )
Waterpark Terherne ( Landal 2 )
Terherne Oan ‘e Poel ( Hogenboom )
Terherne Haven (zelfstandig) etc etc.
Offingawier de Potten vakantie park aan het Sneekermeer ( RCN )


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechi毛 - Kroati毛 - Oostenrijk - Hongarije - Cura莽ao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


Waterpark Terherne ligt aan het K没persleantsje. Daarbij heeft het park een ( kleine ) omweg 鈥榖ovenover鈥 naar het Sneekermeer.

Waar liggen de vakantiewoningen precies t.o.v. evenementen

Terhorne ligt aan het Sneekermeer net even zuidwestelijk van Akkrum ( spoorverbinding ) maar ook de snelweg van Leeuwarden naar zeg Zwolle en de rest van Nederland = A32 ( en na Meppel : A28) . De afstand van Akkrum tot Terhorne is 5 kilometer en te doen in 6 minuten, en dan ben je niet alleen in Terhorne maar ook bij het Terhernstermeer en gegeven de open verbindingen met de Terkaplerster Puollen, al wat groter, en beiden hebben een open verbinding met het Sneekermeer, de noordoostelijke kant.

Steek je het meer over van noordoost naar zuidwest kun je aanmeren in het centrum van Sneek. Hoeveel mooier wil je het hebben.

 

de omliggende Friese meren ontdekken per boot

 

Aan de oostzijde kent Terhorne de Terhernster Puollen, aan de zuidoostkant de Terkaplester Puollen, aan de zuidkant de Goiingarypster Puollen, maar vooral de zuidwestkant het Sneekermeer. Voorgaande watertjes zijn vernoemd naar de dorpen Terkaple en Goiingaryp.

Via het Kr没swetter, de Trije (= 3) P么len en de Houkesleat is Sneek per boot te bereiken.
Ook is het natuurlijk mogelijk om in de omgeving prachtige fiets- en wandeltochten te maken.

Activiteiten voor de kinderen? Laat ze eens kennismaken met de watersport en huur met het hele gezin een zeilboot of sloep. Ook kunt u ervoor kiezen om hen bij een zeilschool in de omgeving het zeilen te laten leren.

Meer bezienswaardig in Gaasterland, rond Sneekermeer en Terhorne of Terherne en de westkust

het Jopie Huisman museum te Workum aan de westkust van Friesland.


Onze pagina over het waterwonder van Friesland, in Lemmer, het Woudagemaal Gaasterland oost


Het Eise Eisinga Planetarium – zie onze pagina – te Franeker


De Teatertun, een openluchttheater anno 1959, waarbij een omliggende wandel- en recreatuin aangelegd in 1991 en die draagt de naam Teatert煤n.

Teatert煤n

De Teatert煤n vinden we aan de Enkhuizerlaan , in 8572 WK Rijs Gaasterland.

Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum in de zuid-west punt van Friesland voor de wat kleinere kinderen. Vinden we aan de Jan Schotanuswei 71.


Overigens de Midstraat in Joure is best het winkelen waard. Een dorpsstraat, ok, maar dat is vaak charmant tijdens de vakantie.


top pagina

terug naar de pagina over Friesland