Tecklenburg , Wittekindsland en Herford in het Teutoburgerwoud

de Tecklenburg in het Teutoburgerwoud
Tecklenburg in het Teutoburgerwoud . Met Bielefeld, de Sparrenburg , Ravensberger Spinnerei, de wereld van Dr Oetker, Wittekindsland Herford, Enger, Widukind. Maar ook outlet stores, de Weser, de Vlotho burg, modderbaden Bad Seebruch en Bad Senkelteich, Tecklenburg met graaf, plus een schilderachtig middeleeuws centrum met oude vakwerkhuizen.

Al decennia lang is Tecklenburg bekend in Nederland, maar of u alles van nu gezien hebt ? Kunnen zo best wel een aantal verrassingen zijn, lees verder.

Wat verstaan we in het algemeen onder het vakantiegebied Teutoburger Woud met Bielefeld Wittekindsland Tecklenburg:

in de eerste plaats de sub-regio’s :

Genieten Teutoburger Woud of Wald en de strijd tussen Saksische Wittekind of Wedukind tegen de Frankische Karel de Grote

Pagina navigatie Teutoburgerwoud

 

Klik hier voor Plattegrond Teutoburgerwoud in Regio’s
Binnen die regio’s

onderscheiden we dan de volgende plaats – indeling:
( gebruik evt de control F(ind) toets om snel een plaats te vinden )

algemene suggesties vakantie Aanbiedingen

Welke steden, plaatsen of dorpen verwachten we dan in het vakantiegebied Teutoburger Woud:

Bielefeld in het Teutoburger Woud

Bielefeld – Grossstadt – in het Teutoburger Woud ingebed in een uniek middelgebergte, de groene metropool van Oostelijk Westfalen / Lippe en telt ruim 300.000 inwoners.
Bielefeld is een cultureel en economisch centrum van de regio.Heeft de voordelen van een grote stad, terwijl het ook interessante recreatie- en sportfaciliteiten heeft. Deze universiteitsstad behoort met 325.000 inwoners tot de 20 grootste steden van Duitsland.

Bielefeld is industrie groen en creatief

Indrukwekkende industrie uit vervlogen tijden bepaalt voor een groot deel het stadsbeeld van Bielefeld. Ondanks dat zijn er ook royaal aangelegde groengebieden en diverse moderne elementen. Met 4.800 ha bos en 580 km fiets- en wandelpaden is de omgeving in en rond de stad afwisselend en uitdagend. Ook het culturele aanbod van de stad mag er zijn. Internationaal bekende theaters en exposities, opzienbarende gastvoorstellingen en experimentele kunst. Elf musea, tal van galerieën, spectaculaire open-air-evenementen, een bruisend nachtleven … in Bielefeld is het hele jaar door wat te beleven zoals rondom de Sparrenburg , de middeleeuwse Ravensberger Spinnerei en het museum Grest’scher Hof
Klik hier voor : méér info over Kasteel Sparrenburg in Bielefeld, Teutoburgerwoud regio Tecklenburg Wittekindsland Herford.

En natuurlijk niet te vergeten omdat het smakelijk is : de wereld van het hier gevestigde Dr Oetker bedrijf.

Wittekindsland in het Teutoburger Woud

 

Wittekindsland Herford in het Teutoburger Woud strekt zich uit tussen het Wiehengebergte in het noorden, het Weserbergland in het oosten en het Teutoburger Woud in het zuidwesten. De fascinerende landschappen van Wittekindsland met glooiende heuvels en bossen, idyllische meren en rivieren, weidse velden en weilanden – alles bij elkaar de perfecte ingrediënten voor een ontspannen vakantie.

 

Enger in de Regio Wittekindsland Herford

Enger in de Regio Wittekindsland Herford in het Teutoburger Woud tussen de bergketens van het Wiehengebergte in het noorden en het Teutoburgerwoud in het zuiden ligt de vakantieregio Wittekind(s) land.
De “hoofdstad” van Wittekind of Widukind moet Enger wel zijn. Immers nergens anders in de regio is geschiedenis en traditie van Saksen-hertog Widukind zo levendig als hier.
Widukind of Wittekind (743-807) was de leider van het Saksische volk ten tijde van de Saksenoorlogen. Hij is de eerste bij naam bekende hertog van het hertogdom Saksen. Tijdgenoot en tegenstander van de Frankische Karel de Grote. Niet te verwarren met Widukind van Corvey, iets later in tijd, en actief als geschiedenisschrijver in het Klooster van Corvey.

 

Herford in de Regio Wittekindsland Herford

Herford in de Regio Wittekindsland Herford dateert van het jaar 800 met het oudste vrouwenklooster gesticht in het Westfalen van Tecklenburg.

Herford was in de Middeleeuwen een belangrijk spiritueel en intellectueel centrum. Een bedevaartsoord voor het eerste Maria Visioen ten noorden van de Alpen en educatief centrum voor de adel. En actueel : een grote gemeente.

Tussen religie en musea heeft Herford ‘een gat in de markt’ ontdekt. Wandelen, Winkelen ofwel één van de oudste en langste voetgangersgebieden. Met de aantrekkelijke outlet stores en gerenommeerde textiel merken als Brax en Bugatti.

 

Vlotho in de Regio Wittekindsland Herford

Vlotho in de Regio Wittekindsland Herford aan de Weser tussen Wesergebergte en het Teutoburger Wald. Met in het noordoostelijke deel van het gebergte Noord-Lippe op de “Grossen Weserbogen”. Behoort tot het district van Herford in de regio van Tecklenburg.

In Vlotho gaat het om gezond en beter worden.
De modderbaden Bad Seebruch und Bad Senkelteich zijn voorzien van de nieuwste beschikbare diensten met alle comfort.
Het vrijetijdscentrum en camping Borlefzen met twee campings heeft direct toegang tot de Weser.
Denk ook aan het Vlotho’er Klank- & Heilpark, de Burg Vlotho inmiddels hotel restaurant, de Historische Altstadt van Vlotho en Fietsen langs de Weser-Radweg, weliswaar anno januari 2016 gesloten ivm opvolgingsproblemen in de bedrijfsvoering.

Tot slot :

Tecklenburg in het Teutoburger Woud

Tecklenburg in het Teutoburger Woud is een stadje in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, net even onder Osnabrück.
Tecklenburg centrum knus en gezellig, maar vlak de outletstores in Teutoburgerwoud niet uit
Het kleine Graafschap van Tecklenburg ontstond in de 12e eeuw, maar werd in 1263 al door het naburige graafschap van Bentheim geannexeerd. Er was toen absoluut geen duidelijke grens tussen Nederland en Duitsland ! Desondanks : tot aan het eind van de 19e eeuw was er een Graaf van Tecklenburg.

Tecklenburg in het Teutoburgerwoud

De plaats Tecklenburg kreeg in 1388 stadsrechten en heeft een schilderachtig middeleeuws centrum met veel vakwerkhuizen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïne van het kasteel ( Burg Tecklenburg vermoedelijk omstreeks 1100 door de graven van Zutphen (!) gebouwd ) met openluchttheater.

De hierboven aangehaalde Hermannsweg loopt door het stadje Tecklenburg.

Nee, outletstores of warenhuizen vind u hier niet echt.
Maar slechts 30 km verderop ligt Osnabrück, twee stadsrondgangen :

Osnabrück stadsrondleiding in video beelden

en met de bus :

stadstour met de bus door Osnabrück

“op nivo” Osnabrück ontdekken van april tot december, je ziet méér sneller met overzicht en toelichting …

en de echte inkoopcentra ? De Kamp Promenade.

en de volgende, de Neumarkt is in aanbouw ( 2015 ).
Maar zoals op de video te zien is , is er een aantrekkelijk stads – winkelcentrum in Osnabrück .. 😉

Teutoburgerwoud Tecklenburg Vakantie suggesties

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Teutoburgerwoud of Teutoburgerwald

Teutoburgerwoud is ook gekend als Teutoburger ‘wald’ bij vakantie aanbieders en ook wordt het deels een overlap met : Noordrijn-westfalen, een link met het Weserbergland zie ik soms ook verschijnen zodat je rustig kunt stellen dat het kiezen van de mooiste vakantie bestemmingen wel wat moeite kan kosten. En nog steeds hoort Tecklenburg en omstreken daar bij.

Klik hier voor de kaart / Plattegrond van het Teutoburger Woud

terug naar de hoofdpagina over Noord Duitsland

kenwoorden / tags : Bielefeld, Sparrenburg , Ravensberger Spinnerei, Dr Oetker, Wittekindsland Herford, Enger, Widukind, outlet stores, de Weser, Vlotho burg, modderbaden Bad Seebruch en Bad Senkelteich,Tecklenburg, Osnabrück

 

top pagina

Vakantie-trips.nl over Tecklenburg Wittekindsland Herford Teutoburgerwoud Bielefeld Wittekindsland en meer ….