Paderborner Land in het Teutoburger Woud of Wald

Genieten Teutoburger Woud of Wald en Paderborner Land

Paderborn in het Paderbornerland met Paderborner bier, Delbrücker asperges, Senne, Eggegebergte, Altenau, Pader, Aabach-stuwdam, Altenbeken, minerale bronnen, Lippspringer Burg, zoutgrot Kaiser Karl park, heilbad Bad Wünnenberg, Sintfeld-Höhenweg, Wewelsburg, Burgruine Ringelstein met Hexenkeller, Büren, Hövelhof, Lichtenau, Salzkotten, Paderborn, Schloss Neuhaus, Lippesee, meer ?
Lees verder.

 

Pagina navigatie Teutoburgerwoud

Wat verstaan we in het algemeen onder het vakantiegebied Teutoburgerwoud:
in de eerste plaats de sub-regio’s :

Er is natuurlijk

een plattegrond :

Klik hier voor Plattegrond Teutoburgerwoud in Regio’s
Binnen die regio’s onderscheiden we dan de volgende plaats – indeling:
( gebruik evt de control F(ind) toets om snel een plaats te vinden )

algemene suggesties vakantie Aanbiedingen

Welke steden, plaatsen of dorpen verwachten we dan in het vakantiegebied Teutoburger Woud:

 


Steden en landschappen vol verrassingen, een boeiende geschiedenis, ongerepte natuur, traditionele keuken en vriendelijke gastvrijheid: het Paderborner Land met Paderborn. Verwent zijn bezoekers met al het goeds, wat voor een geslaagde vakantie in in Duitsland nodig is. Wandelaars, fietsers en sportieve vakantiegangers vinden hier het beste van Westfalen.
Het Paderborner Land is alleen al door het afwisselende landschap de moeite waard: de Senne, het Sauerland, het Lippe-Laagland, het Teutoburgerwoud en het Eggegebergte. De Paderborner Hoogvlakte bekoort met zijn imposante beukenbossen en weidse vlaktes. Typerend voor dit gebied is het waterrijke karakter. Tot de bijzondere attracties behoren de bronnen van de Eems, Lippe, Altenau, Pader en de grote Aabach-stuwdam.
Paderborn Vakantiegangers en dagjesmensen kunnen zich laten verwennen door het gastronomische aanbod van het Paderborner Land. Ze kunnen genieten van Paderborner brood en bier. Delbrücker asperges en een stevig éénpansgerecht en zelfgebakken taart in een van de vele boerderijcafés en uitspanningen.

 

Altenbeken rond Paderborn in het Teutoburger Woud

Altenbeken in de Regio van Paderborn in het Teutoburger Woud met een fascinerend landschap. De nieuw gecreëerde Viaduct Panorama paden in Altenbeken zijn beschikbaar. Het passeren van de “grootste kalkstenen brug van Europa”, het viaduct.

Bad Lippspringe in de Regio Paderborner Land in het Teutoburger Woud

Bad Lippspringe in de Regio van Paderborn in het Teutoburger Woud met drie minerale bronnen en drie kuurpark, dat maakt Bad Lippspringe uniek. De beschutte locatie aan de zuidelijke rand van het Teutoburger Woud en de uitlopers van het Eggegebirge zorgen voor een evenwichtig, gezond klimaat. Daarnaast zijn er talrijke fiets-en wandelpaden voor beweging aan de poort naar de Senne.

Heel fotogeniek is de ruïne van de Lippspringer Burg, dateert van de 14e eeuw.

En dit is iets om mee te maken wellicht :
De zoutgrot in het Kaiser Karls Park bestaat uit een ongeveer 45 vierkante meter ruimte. Muren en vloeren zijn “bekleed” in/met zout. Daarnaast wordt een dikke laag zout toegepast vanaf de Rode Zee. Een geavanceerd ventilatie-en airconditioningsystemen in combinatie met vloerverwarming en een waterval zorgen voor de juiste luchtvochtigheid. Aangename temperaturen en de nodige luchtcirculatie. Op deze wijze zijn waardevolle meralen op te snuiven zoals jodium, magnesium, calcium, kalium of broom. Dat alles met een relatief hogere concentratie dan die van de zee, in een aangename luchtvochtigheid van 40 à 50%. Daaraan toegevoegd een comfortabele ligstoel en wat mystieke lichteffecten, en je waant voor enige tijd in bijzondere sferen. Vakantie sfeer eigenlijk ..

 

Bad Wünnenberg in de Regio rond Paderborn in het Teutoburger Woud

Bad Wünnenberg in de Regio rond Paderborn in het Teutoburger Woud is ook al weer een heilbad aan de Aabach-Talsperre tussen het Teutoburger Woud en het Sauerland. Bad Wünnenberg is ook 250 km bewegwijzerde wandel-en fietspaden . Beleef de natuur en cultuur op de 144 km lange “Sintfeld-Höhenweg”.
Wellness toverwoorden : Wandelen, fietsen, nordic walking, aerobics, sauna, solarium, zwemmen, bowlen, huifkartochten, voetbaden, ervaring paden etc. In het ruim opgezette park met de peddel vijver, wildpark en de Kneipp-oase in de zomermaanden regelmatig middag concerten en festival evenementen. Een hoogtepunt is het unieke blotevoetenpad rond de peddel vijver.

 

Büren in de Regio rond Paderborn

Büren in de Regio rond Paderborn, charmant gelegen in de rivierdalen van Alme en Afte en we hebben het over de uitlopers van de noordelijke Sauerland. Ook Büren beschikt over ( zeggen ze ) 250 km gemarkeerde wandelpaden door de uitgestrekte gemengde bossen en idyllische weide gronden in het zuiden van Paderborn land. Er zijn meerdere routes zoals de Alme-bike trail, de Kaiser-route en een aantal cirkelvormige routes in alle moeilijkheidsgraden.
De imposante Wewelsburg met hun “Historisch Museum van het bisdom Paderborn, ” de barokke jezuïetenkerk of de Burgruine Ringelstein met haar Hexenkeller zijn altijd een bezoek waard.

 

Delbrück in de Regio rond Paderborn in het Teutoburger Woud

Delbrück in de Regio rond Paderborn in het Teutoburger Woud aan het pittoreske Delbrück Boker Kanaal ( zie website van de stad ) tussen rivier de Lippe en de Ems. Meer dan 500 km verharde fietspaden zegt de gemeente Delbrück.
Het jaarlijkse ritme van de stad : daar hoort dan carnaval en de Katharinenmarkt bij.

 

Hövelhof in de Regio rond Paderborn

Hövelhof in de Regio rond Paderborn ligt bij de bronnen van de Ems, die ontspringt in het natuurgebied Moosheide en eindigt na 371 km in de Noordzee. In de Moosheide bij Hövelhof zien we de oorspronkelijke Senne landschap met mooie rivierdalen, duinen en heidevegetatie.
Dit gebied zou ontstaan zijn na de laatste ijstijd van ongeveer 12.000 jaar geleden.

 

Lichtenau in de regio Paderborn

Lichtenau staat voor ‘Natuurlijk(e) Energie tanken’ in de regio rond Paderborn , 15 dorpen en één stad.
dus lange wandelingen door de diepe loof-en naaldbossen van het “Eggegebergte” doen, zwerven in het uitgestrekte landschap van het Paderborn plateau en genieten van het het wild wat hier nog voorkomt. Maak gebruik van de vele, goed gemarkeerde en natuurlijke, wandelpaden in en rond de stad Lichtenau.
U kunt hier het riviertje Altenau volgen van de bron tot de monding.

Lichtenau is ook geschiedenis! Stenen grafkamers uit de Neolithische periode maar ook het ‘meer recente’ klooster Dalheim met prachtige tuinen en interessante tentoonstellingen.
Bedevaarten en mysterie spelen zich af in Kleinenberg, de nationaal bekende “Dalheimer Summer” met zijn uitstekende theatervoorstellingen en concerten in Dalheim klooster en de “stroper-Klooster-markt” om de twee jaar op het eerste weekend van oktober rond natuur, bos, natuur, landbouw en duurzame energie.

Salzkotten in de Regio Paderborner Land in het Teutoburger Woud

Salzkotten in de Regio Paderborner Land in het Teutoburger Woud is de Salzer ( Zout) stad aan de Hellweg! Slenter door de smalle straatjes van Salzkotten met oude vakwerkhuizen, geniet van de bronnen en waterlopen.

Gemeentehuis of Rathaus Paderborn

Paderborn in het Teutoburgerwoud

slot Neuhaus Paderborn
Paderborn in het Teutoburgerwoud en al van respectabele ouderdom : Keizer Karel de Grote was hier al in het jaar 777, voor z’n eerste Rijksdag.
Een video indruk :

Paderborn Duitsland

een video op basis van foto’s van Paderborn, de bijbehorende muziek heeft iets met voetbal in Paderborn te maken, wellicht even de geluidsknop toe doen, want het gaat meestal toch om een indruk te krijgen van de bestemming in het Paderborner Land.

Bezienswaardig in het Paderborner land van Paderborn.

Paderborn Slot Neuhaus Teutoburgerwoud

  • de St. Maria Dom
  • de romaans-gotische kathedraal St. Liborius. In het jaar 836 werden de relieken van St. Liborius van Le Mans naar Paderborn overgebracht en sedertdien is deze heilige schutspatroon van Paderborn; Liborius is ook de naamgever van het Liborifest, dat jaarlijks in juli plaatsvindt in Paderborn.
  • het Renaissance stadhuis
  • het door water omgeven Slot Neuhaus

  Kerstmarkt bij de Dom jaarlijks van eind november tot de Kerst
  en natuurlijk Schloßpark Neuhaus en de Lippesee

  Winkelen in Paderborn, met ca 150.000 inwoners en een universiteit ? Komt best goed.


  Vakantiebedrijf Kras / Tui is hier zeg maar kind aan huis, zie voor de arrangementen bijgaand overzicht.

  In het algemeen Teutoburgerwoud :

  1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

   Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
  2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

   Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
   Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
  3. Trivago

   » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
  4. Vakantie Discounter

   » bij voorbeeld : .
   Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
  ~

  Klik hier voor de kaart / Plattegrond van het Teutoburger Woud

   

  top pagina

  terug naar de hoofdpagina over Noord Duitsland

  Vakantie-trips.nl over Paderborn in het Teutoburgerwoud : een beleving !