Op de Veluwe vinden we Ermelo en De Paalberg als vakantiepark en camping kamperen en vakantiebungalows

Kom genieten van het prachtige natuurgebied van de Veluwe tijdens een verblijf op Recreatiepark De Paalberg, via Drieërweg 124 richting buurtschap Drie, westelijk van de Ermelose Heide, zuidelijk (1.8 km hemelsbreed en 4.5 km via de weg ) van de Gen.Spoorkazerne en oostelijk van de ‘rimboe’.
De fysieke heuvel = Paalberg ligt met 44,2 meter hoogte oostelijk van de Kriemelberg voorzien van (pre-) historische grafheuvels en oefenterrein. In de richting van Drie vind u dan de Toverberg op 46 mtr hoogte, wellicht zinvol om daar iets te oefenen ?
Vakantiepark De Paalberg Ermelo
Dit vakantiepark, gelegen in

Ermelo, is omgeven door bos en hei waardoor het de ideale locatie is om te wandelen en te fietsen plus kleine en wat grotere militaire oefenterreinen, immers de Gen.Spoorkazerne en de Kon.Mil. School voorheen Schaffelaar kazerne.
kaart Ermelo Veluwe bron:Google maps
Noordelijk van de Ermelose Heide vind u het Leuvenumse Bosch en zuidelijk het Speulder Bosch. Kortom : de pure natuur vliegt u om de oren!

Maak gebruik van de vele faciliteiten die het park rijk is, zoals een binnen- en buitenzwembad, een midgetgolfbaan en een wellnesscenter. Ook in de omgeving van Vakantiepark De Paalberg valt genoeg te beleven. Breng een bezoek aan Apeldoorn of Zwolle of ga met het hele gezin een dagje naar Walibi Holland of Dolfinarium Harderwijk. Maar vergeet ook niet de omliggende plaatsen, zie ook onze Veluwepagina.

Faciliteiten park De Paalberg

Tijdens uw verblijf zult u zich geen moment vervelen. Vanuit uw accommodatie op dit bungalowpark loopt of fietst u zo het prachtige natuurgebied van de Veluwe in. Op het park zelf kunt u gaan zwemmen in het subtropisch binnenzwembad of het buitenzwembad of ga gezellig een rondje midgetgolfen. De sportliefhebbers kunnen terecht op de jeu-de-boulesbaan, de tennisbaan of het basketbalveld. Bent u toe aan wat ontspanning? Ga dan naar het wellnesscenter op het park, met onder andere een sauna, Turks stoombad en zonnebank.

specifiek voor kinderen op De Paalberg

De kinderen worden zeker niet vergeten op vakantiepark De Paalberg. Zij zullen veel waterplezier beleven in het binnenzwembad en tijdens de zomer ook in het buitenzwembad. Voor de kinderen zijn er in het zwembad glijbanen en diverse speeltoestellen aanwezig. Op diverse locaties  staan speeltoestellen waarop de kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Ook is er een springkussen op het park en wordt er tijdens de schoolvakanties een afwisselend programma georganiseerd door het animatieteam.

Ermelo op hoogte

Restaurants De Paalberg

Op vakantiepark De Paalberg is een restaurant aanwezig waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden, zowel ’s avonds als overdag. Voor een snellere maaltijd kunt u terecht bij de snackbar op het park. In de supermarkt kunt u terecht voor al uw boodschappen. Hier kunt u bovendien verse broodjes bestellen en verzorgen zij graag uw barbecue, zegt de beschrijving.

Omgeving van De Paalberg

Vakantiepark De Paalberg ligt aan de rand van de Veluwe, in Ermelo. Deze plaats staat bekend om zijn bossen en heidevelden. Vanaf het park fietst of wandelt u zo de natuur in. Volg één van de vele wandel- of fietsroutes die u langs de mooiste plekjes dwars over de Veluwe of via het platteland van Ermelo en Putten voeren. Voor een uitstapje met het hele gezin zijn er in de verdere omgeving ook voldoende mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld naar attractiepark Walibi bij Biddinghuizen, het Dolfinarium bij Harderwijk of de Apenheul in Apeldoorn. Ook Amersfoort ligt op afzienbare afstand.

Oud en Nieuw Groevenbeek

Van Putten de Putterweg ( N303 ) naar Ermelo, weliswaar Gemeente Ermelo maar ligt dichterbij Putten, het Landgoed en Jugenstil Villa Oud Groevenbeek. West van de weg Oud- en Oost van de weg Nieuw Groevenbeek. Villa en watertoren rond 1910/1915.
Nieuw Groevenbeek tussen Ermelo en Putten
Omtrent Nieuw Groevenbeek vind u op deze externe webpagina meer informatie. De Villa Oud Groevenbeek op deze foto wordt namens eigenaresse Natuurmonumenten verhuurd, geheel of in delen. Verderop ligt dan het Putterbosch.

Witte pauwenveren in het Wapen van Ermelo en Kasteel Staverden

 

Witte pauwenveren in het Wapen van Ermelo en op Kasteel Staverden

Zie ook de pagina over het naburige Putten, waar de informatie staat over Kasteel Staverden en de legende van de Zwarte Vrouw van Staverden. Het Kasteel met de Witte Pauwen, die ook in het wapen van Ermelo voorkomen.

Voor wie geïnteresseerd is – historie van Saksen, Ermelo en Irminzuil plus Drie ofwel Thri

Klik hier voor : de historische Saksen – Irminzuil en Ermelo, de pagina verschijnt over dit beeld heen. En kijk hier voor de pagina over Putten.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

watertoren Landgoed Oud Groevenbeek anno 1912 en Rijksmonument

Kijk ook op onze andere gerelateerde pagina’s zoals over Gelderland als provincie, de Veluwe als bijzondere regio etc. waaronder de Voorthuizen pagina over de Jan van Schaffelaar kazerne in Ermelo.

 

top pagina