Vakantiepark Veluwe Putten Hoevegaerde Heihaas

vakantie bestemming : de Veluwse Hoevegaerde in Putten in Gelderland biedt bijvoorbeeld een 4-persoons bungalow type 4B1.
Putten Veluwse Hoevegaerde vakantiepark

 • Vrijstaand, gelijkvloers. Opp. ca 75m2
 • Woonkamer met zit- en eethoek, TV, radio en CD/DVD-speler.
 • Open keuken voorzien van een combimagnetron, vaatwasmachine en een koffiezetapparaat.
 • Badkamer met douche, wastafel en toilet.
 • Twee slaapkamers beide voorzien van twee 1-persoonsbedden. Bedden voorzien van dekbedden.
 • 2e badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. CV.
 • Terras met meubilair.
 • Berging.

 

Ligging van De Veluwse Hoevegaerde.

De Veluwse Hoevegaerde vakantie park is gelegen

midden in de fraaie Veluwse natuur, te midden van uitgestrekte heidevelden, naald-en loofbossen, in het plaatsje Putten. De vrijstaande hoeves en bungalows doen denken aan kleine boerderijtjes en liggen verspreid over het prachtige natuurgebied. Een absolute toplocatie om even helemaal bij te komen.

De Veluwse Hoevegaerde zie overzicht onderaan deze pagina nr 1 = Bungalowspecials.
De verschillende vakantie bungalows bij De Veluwse Hoevegaerde in Putten, Gelderland zijn een perfecte uitvalbasis voor een zorgeloze vakantie. Met de uitgestrekte heidevelden als uitzicht is het heerlijk vertoeven. Het park beschikt over een zwembad, tennisbanen, midgetgolfbaan en een volleybal- en voetbalveld.

Lekker sporten of met de kinderen de geitjes voeren in de dierenweide? Het kan allemaal op  De Veluwse Hoevegaerde. Het vakantie park beschikt over een all-weather tennisbaan, midgetgolfbaan, verschillende sportvelden en een jeu-de-boules baan, waar u zich heerlijk kunt uitleven. Mooi weer?

In het verwarmde openlucht zwembad (geopend van mei tot september) met apart kinderbad is het heerlijk vertoeven voor jong en oud.

Eten en drinken bij  De Veluwse Hoevegaerde.

De Veluwse Hoevegaerde beschikt over een bistro, waar u terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. U kunt hier ook maaltijden afhalen.
kaart Putten Gelderland

Omgeving van De Veluwse Hoevegaerde en de Heihaas

 

Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur

 

 1. Lekker vakantie luieren aan het strand? Het strand van Nulde bereikt u in een handomdraai. Daarnaast kunt u in de omgeving op-en top ontspannen en eindeloos wandelen. Een dagje cultuur snuiven? Bezoek Paleis het Loo of het wereldberoemde Krüller-Möller museum en beleef een interessante middag. Het Dolfinarium in Harderwijk en de Apenheul in Apeldoorn zijn tevens leuke attracties om naar toe te gaan met de kinderen.
 2. Klik hier voor : een overzichtskaart bezienswaardigheden rondom Putten , weergave plaatwerk over de pagina heen.
  – En dan valt direct op dat de meest handige weg per auto van Putten naar het Kröller-Muller-museum via de N310 via Garderen naar Stroe, de N797 door naar Harskamp voert naar Otterlo. En natuurlijk het natuur gebeuren van de Hoge Veluwe.
 3. U kunt ook de andere kant op rijden met 23 km en ca 29 minuten naar het vissersdorp Spakenburg ( na Bunschoten ), met museum ( website : museumspakenburg.nl ) natuurlijk, aan de Oude Schans 47-63, en klederdracht en vissersboten en – mits gevangen en voorradig – vis.

 4. Ook vanaf Putten naar Garderen, en dan door naar Speuld en Staverden ( kan ook via Ermelo ) en vinden dan de kleinste stad (rond de 50 inwoners )  Staverden met kasteel Staverden, een pláátje. Op de Staverdenseweg 287 »
  Staverden Landgoed en Kasteel
  Staverden is ook van Klik hier voor : de Zwarte Vrouw van Staverden Legende , weergave plaatwerk over de pagina heen.. Met tevens links naar onze pagina’s over de autoroute van Vorden, Wassenberg, Achterhoek etc.
  Achter boerderij De Molen ligt het bezoekerscentrum van Staverden.Voor de achtergrond van de witte pauwen, lees dan deze webpagina.
 5. Klik hier voor : de historische Saksen – Irminzuil en Ermelo, de pagina verschijnt over dit beeld heen.
 6. Voor wat meer stadswerk via de A28 in 43 km of 35 minuten naar De Bilt / Utrecht, kunt u in De Bilt wellicht even het weer beïnvloeden of de Utrechtse stad in.
 7. Hilversum en de Gooise Matras bezoeken binnendoor via Nijkerk en Baarn in ca 44 km of 54 minuten
 8. Ermelo is ook eenvoudig bereikbaar via de N303 met Voorthuizen vanuit het centrum van Putten. Zijn bijv. 2 kazernes, de Generaal Spoorkazerne (infanterie en nu : 400 Geneeskundig Bataljon) anno 1952 en de KMS ofwel de vroegere informatie met muis over de tekst Jan van Schaffelaer kazerne en sedert 1966 de School voor Reserve Officieren en Kader Infanterie. Sedert 1998 opleiding voor beroepsonderofficieren Landmacht.Iets anders : Ermelo heeft ook een forse schaapskooi aan de Postweg 50.( website : schapedrift.nl )En aan de Sprielderweg vind U één van de oudste bossen van Nederland : Speulder – en Sprielderbos.
 9. Binnen Putten vinden we het Landgoed Schovenhorst aan de Garderenseweg 93.
  De Bostoren is een klim van 235 treden en 40 meter hoog, maar het uitzicht op de top is beslist de moeite waard. (website : schovenhorst.nl )En wie interesse heeft in werken en leven in de boerderijen van deze streek kan in de Mariahoeve terecht, is overigens ook een camping tegelijkertijd.Een tweede historisch boerderij-museum in Putten is “de 10 malen” op het terrein van Landgoed Schovenhorst.
 10. In het dorp Putten werd op 1 oktober 1944 door de Duitse bezetters een razzia uitgevoerd, waarbij het grootste deel van de mannelijke beroepsbevolking werd afgevoerd naar diverse concentratiekampen. In totaal kwamen 552 mensen om het leven. Vrouwen en kinderen gingen de hongerwinter in zonder hun echtgenoot en vader. Dat tekent een dorp voor het leven. En dus is er een herinnering gebouw aan de Dorpstraat 127.
 11. In Garderen kunt u zich in het zweet werken » hebben ze een Klimbos ( website : klimbosgarderen.nl ) aan de Putterweg 81.
 12. Voorthuizen kent aan de Stroetweg 7 het SchatEiland Zeumeren, ( even voorbereiden via de website schateiland-zeumeren.nl kan geen kwaad ) voor kinderen een pracht belevenis waar heel wat energie in gestopt kan worden. En plezier
 13. Barneveld kent het Nairac museum, Burgemeester Nairac en zijn gemeentebode Bouwheer deden in de 19e eeuw samen onderzoek naar de (voor)geschiedenis van de Veluwe, en dat wordt hier weergegeven. In de Oudheidkamer van het Gemeentehuis aan de Brouwerstraat 1. ( Website : nairac.nl )
 14. Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is volledig rolstoelvriendelijk en te vinden in Terschuur, westelijk van Barneveld – zie de foto/plattegrond – aan de Rijksweg 87.
 15. Groot Spriel in het klein
  Klik hier voor : Landgoed en Huize Groot Spriel in Putten.

  .
 16. Kasteel Oldenaller in het klein
  Klik hier voor : Kasteel Oldenaller tussen Putten en Nijkerk a.d. N798.

  .
 17. Villa Landgoed Oud Groevenbeek aan de Putterweg Villa en Landgoed Oud Groevenbeek aan de Putterweg richting Ermelo ,net over gemeentegrens met Ermelo, met westelijk oud- en oostelijk nieuw Groevenbeek. Lees hierover meer op de Ermelo – pagina.

Kasteel de Vanenburg

Kasteel De Vanenburg of Vaenborch is een 17e-eeuwse buitenplaats in Putten en tegenwoordig hotel-restaurant in de Best Western keten. Klik hier voor : Het Kasteel Vanenburg, wat al genoemd werd rond het jaar 1389, dus een iets ruimer verleden. Met connecties met de heer Wolf van Putten. En dan hebt u gelijk de oorsprong van de naam van deze plaats. De verwarring met de jaartallen wordt ook veroorzaakt doordat er diverse eigenaren zijn geweest en diverse her- en verbouwingen.

Daarnaast is er een gemengd gebruik geweest zoals dienend voor argrarische doeleinden , maar ook als buitenhuis voor de heren om zich te ontdoen van de dagelijkse beslommeringen. Wat precies staat nergens omschreven.

Tot slot heeft het Kasteel Vanenburg ook nog een connectie met de familie Van Pallandt. We schreven daar al over op de webpagina over Kasteel Dalenbroeck in Herkenbosch ( Limburg ) en Kasteel Terworm in Heerlen ( Limburg ). Beide genoemde Kastelen zijn inmiddels Hotel, zo ook De Vanenburg in Putten.

Gezellig winkelen in Putten
Heb er iets van krap 100 winkels in Putten geteld ( zie website winkelcentrumputten.nl ). En de markt vindt elke woensdag plaats tussen 08.00 en 13.00 op het Fontanusplein en het kerkplein, iets van 50 kramen en een website ‘puttensemarkt.nl’.

 

Heihaas vakantie park Putten

 

Heihaas Putten

Video-impressie van vakantie bungalow park Heihaas. Het bungalowpark heeft verschillende bungalows die liggen op één van de mooiste stukjes van de Veluwe. Huifkartochten, handboogschieten of erop uit met de boswachter.

Het bosrijke vakantie park Heihaas ligt op de Veluwe nèt buiten Putten, even ten oosten van het Speulder- en Sprielderbos.

Amersfoort, Apeldoorn en Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn goed te bereiken vanuit het park. Vakantie park Heihaas bestaat uit ca. 186 bungalows, allen omgeven door veel groen en bomen.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Kies de hotelvariant voor de hotels, zoals Kasteel Vanenburg ( Best Western ) , en Fletcher onder Trivago in het overzicht.

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over De Veluwse Hoevegaerde Putten Veluwe / Gelderland Nederland

Review van De Veluwse Hoevegaerde vakantie park van Roompot

Lees hier een pdf ( los van de website leesbaar document ) over onze – niet positieve – review = ervaringen van ons vakantie-verblijf in dit vakantie-park. We hebben tevoren bij de organisatie Roompot aangegeven hoe onze ervaringen zijn geweest, en dat is kortweg weggewuifd. Daarnaast hebben we hen tijd gegeven om hierop terug te komen, maar het is hen kennelijk niets waard. Oordeel voor u zelf.
Klik hier om naar de leesbare pdf pagina’s te gaan.
En ja, wij vonden het dermate ernstig dat we onze vakantie hebben afgebroken, en daar een schade-vergoeding voor willen ontvangen. Roompot wilde dat met een fooi afdoen ter grootte van 6 tientjes (Zeeuwse zuinigheid) , hun prijs echter bedroeg een veelvoud namelijk € 681,24. Prima, wanneer het dat waard is, echter het was het nièt waard, sterker, gegeven de ervaringen hebben we schade geleden. Maar lees voor u zelf en bekijk de foto’s. Wat ze geleverd hebben, zie de foto’s en de mondelinge / schriftelijke reacties.
Zo’n aanbieding moet afgerond ter beschikking gesteld worden aan het begin van de huurperiode lees: eerste binnenkomst/ontvangst van de sleutels en niet geheel of gedeeltelijk tijdens of achteraf.
Hoe durf je eigenlijk zo’n slecht product te verhuren en iemands vakantie mee te verzuren ?

En ja, jammer, de boeking hebben we laten lopen via het bemiddelingsbedrijf BungalowSpecials, hebben hier ook geen maatregelen aan toegevoegd, wel willen verdienen maar niet dienen.

Waarom via beiden ? Wanneer we anderen vakantie-aanbiedingen voorschotelen, moeten/willen we ook weten wat die andere dienstverlening waard is. Nou, dat weten we dan nu. dd. 22-11-2022.

– o –