vakantie tips en entertainment

reisbestemmingen » méér vakantie voor je geld

Oost Nederland

Putten Hoevegaerde Heihaas vakantiepark Veluwe

Omschrijving van de omgeving van Putten en bezienswaardigheden : zie volgende pagina waaronder Kasteel Staverden etc.

Vakantiepark Veluwe Putten Hoevegaerde Heihaas

vakantie bestemming : de Veluwse Hoevegaerde in Putten via Landal in Gelderland biedt bijvoorbeeld een 4-persoons bungalow type 4B1 = rietgedekte hoeve of 4C1 dakpannen gedekte hoeve maar met sauna etc.
Putten Veluwse Hoevegaerde vakantiepark

 • Vrijstaand, gelijkvloers. Opp. ca 75m2
 • Woonkamer met zit- en eethoek, TV, radio en CD/DVD-speler.
 • Open keuken voorzien van een combimagnetron, vaatwasmachine en een koffiezetapparaat.
 • Badkamer met douche, wastafel en toilet.
 • Twee slaapkamers beide voorzien van twee 1-persoonsbedden. Bedden voorzien van dekbedden.
 • 2e badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. CV.
 • Terras met meubilair.
 • Berging.

Ligging van De Veluwse Hoevegaerde.

De Veluwse Hoevegaerde vakantie park is gelegen

midden in de fraaie Veluwse natuur, te midden van uitgestrekte heidevelden, naald-en loofbossen, in het plaatsje Putten. De vrijstaande hoeves en bungalows doen denken aan kleine boerderijtjes en liggen verspreid over het prachtige natuurgebied ….. al staan naar mijn smaak een aantal vakantiebungalows toch wel erg dicht bij elkaar. Niettemin, van de hoeves zag ik twee rietgedekte maar van elkaar verschillende, aankledingen. De 4C1 is volstrekt begane grond, de zolder ( iets getapped dak ) is niet voor logies gebruik, meer licht-inval. Een oudere moet niet de trap op willen gaan.

De vakantie-bungalow (4C1 die ik uitgeprobeerd heb) is qua aankleding interieur iets gedateerd. Het bed kan veel beter ( gemeld ) en vooral veroorzaakt doordat de 2 boxspringmatrassen breder waren dan de houten ombouw aan één zijde en een topmatras in de breedte eender. Effect was toch dat aan die één zijde een forse glij – helling geconstateerd kon worden, wat eigenlijk een veiligheidsgordel noodzaakte.

Bijbehorend bij een boerderij-hoeve tref je met regelmaat vanwege het vee, de nodige vliegen aan. Van die zwarte. Deze hoeve had geen vee, maar wel van die zwarte vliegen. Heb daar wel een oplossing voor, maar blijft de eerste dagen irritant. Vermoedelijk heeft deze hoeve lange tijd leeg gestaan.

Laten we de irritante weg-drempels buiten beschouwing, dan is het een goede locatie om even helemaal bij te komen in een riante toeristisch aantrekkelijke omgeving.

De Veluwse Hoevegaerde

De verschillende vakantie bungalows bij De Veluwse Hoevegaerde in Putten, Gelderland zijn een perfecte uitvalbasis voor een zorgeloze vakantie. Met de uitgestrekte heidevelden als uitzicht is het heerlijk vertoeven. Het park beschikt over een zwembad, tennisbanen, midgetgolfbaan en een volleybal- en voetbalveld.

Lekker sporten of met de kinderen de geitjes voeren in de dierenweide? Het kan allemaal op  De Veluwse Hoevegaerde. Het vakantie park beschikt over een all-weather tennisbaan, midgetgolfbaan, verschillende sportvelden en een jeu-de-boules baan, waar u zich heerlijk kunt uitleven. Mooi weer?

In het verwarmde openlucht zwembad (geopend van mei tot september) met apart kinderbad is het heerlijk vertoeven voor jong en oud.

Eten en drinken bij  De Veluwse Hoevegaerde.

De Veluwse Hoevegaerde beschikt over een bistro , waar u terecht kunt voor een heerlijke maaltijd. Ook voor maaltijden afhalen. Behalve op dinsdag dan (..),  zo heb ik gemerkt.
kaart Putten Gelderland


Kasteel de Vanenburg

Kasteel De Vanenburg of Vaenborch is een 17e-eeuwse buitenplaats in Putten en tegenwoordig hotel-restaurant in de Best Western keten. Klik hier voor : Het Kasteel Vanenburg, wat al genoemd werd rond het jaar 1389, dus een iets ruimer verleden. Met connecties met de abdij Abdinghof te Paderborn en de heer Wolf van Putten. En dan hebt u gelijk de oorsprong van de naam van deze plaats. De verwarring met de jaartallen wordt ook veroorzaakt doordat er diverse eigenaren zijn geweest en diverse her- en verbouwingen.

Daarnaast is er een gemengd gebruik geweest zoals dienend voor argrarische doeleinden , maar ook als buitenhuis voor de heren om zich te ontdoen van de dagelijkse beslommeringen. Wat precies staat nergens omschreven.

Tot slot heeft het Kasteel Vanenburg ook nog een connectie met de familie Van Pallandt. We schreven daar al over op de webpagina over Kasteel Dalenbroeck in Herkenbosch ( Limburg ) en Kasteel Terworm in Heerlen ( Limburg ). Beide genoemde Kastelen zijn inmiddels Hotel, zo ook De Vanenburg in Putten.

Gezellig winkelen in Putten

Heb er iets van krap 100 winkels in Putten geteld ( zie website winkelcentrumputten.nl ). En de markt vindt elke woensdag plaats tussen 08.00 en 13.00 op het Fontanusplein en het kerkplein, iets van 50 kramen en een website ‘puttensemarkt.nl’.

Heihaas vakantie park Putten

Heihaas Putten

Video-impressie van vakantie bungalow park Heihaas. Het bungalowpark heeft verschillende bungalows die liggen op één van de mooiste stukjes van de Veluwe. Huifkartochten, handboogschieten of erop uit met de boswachter.

Het bosrijke vakantie park Heihaas ligt op de Veluwe nèt buiten Putten, even ten oosten van het Speulder- en Sprielderbos.

Amersfoort, Apeldoorn en Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn goed te bereiken vanuit het park. Vakantie park Heihaas bestaat uit ca. 186 bungalows, allen omgeven door veel groen en bomen.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. hotel of pension etc in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


Kies de hotelvariant voor de hotels, zoals Kasteel Vanenburg ( Best Western ) , en Fletcher.

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

 

top pagina


Omgeving van de Hoevegaerde en Heihaas op pagina 2

 1. Diny Tinge

  Via onze Facebookpagina :

  Veluwsche Hoevegaarde is een heerlijk rustig park, aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén


Contact via het webformulier halverwege de pagina rechts
top pagina
Google