Restaurants in het Sauerland van Winterberg en omstreken

Tenslotte wilt u wel eens iets lekkers eten, en niet altijd in het hotel waar u de overnachting doet, gewoon, ergens waar het goed en comfortabel is, waar mogelijk met reviews / recensies, zie onder.

 

Flair Hotel Nieder

culinair hoogtepunt, een diner in de mijn op 300 meter diepte midden in het Sauerland en meer
culinair hoogtepunt, een diner in de mijn op 300 meter diepte midden in het Sauerland en meer, Hauptstraße 19, 59909 Bestwig-Ostwig (Sauerland) ,de website : (www.hotel-nieder.de/nederlands/ ) Flair Hotel Nieder .

 

 

Sunderlandhotel

individuele service en afrikaanse flair, traditioneel Sauerland en Out of Africa .....

individuele service en afrikaanse flair, traditioneel Sauerland en Out of Africa ….., Rathausplatz 2, 59846 Sundern,de website : ( www.sunderlandhotel.de/nl/ ) Sunderlandhotel

 

Jagdhof Glashütte

De 'Soul-Kitchen' aan de zuidrand van het Sauerland, rustiek, gemoedelijk en hoge kwaliteit
De ‘Soul-Kitchen’ aan de zuidrand van het Sauerland, rustiek, gemoedelijk en hoge kwaliteit, Glashütter Strasse 20, 57334 Bad Laasphe,de website : ( www.jagdhof-glashuette.de/ )Jagdhof Glashütte

 

 

Schloss Waldeck

Schloss Hotel Waldeck ook een 4 sterren hotel in de Burcht Waldeck met ongekend uitzicht ook vanuit het gourmet restaurant

Het Schloss Hotel Waldeck en ook een 4 sterren hotel in de Burcht Waldeck met ongekend uitzicht ook vanuit het gourmet restaurant. Straat met dezelfde naam en nummer: 1, in Waldeck ,  (www.schloss-hotel-waldeck.de/).


Klik hier voor : Kaart / Plattegrond van het Sauerland in Duitsland met ter orientatie de steden Dortmund en Kassel.


Welke taal spreekt men in het Sauerland ?

Men spreekt in het Sauerland soms de taal van : Das Sauerländer Platt ofwel Nederduits en lijkt soms bedrieglijk echt op Nederlands in bijv Twente, Achterhoek, Drenthe. En gelijk aan de Nederlandse dialecten spreekt lang niet iedereen meer dat volkseigene.
Sterker : niet iedere Drent verstaat iemand die Drents spreekt etc.
Zijn daardoor ook wel kleine valletjes ingebouwd :

Zo is bijvoorbeeld in het Duits van het Sauerland : laufen of lopen in het Nederlands, dat is in het Sauerländer Platt : läopen, loapen, dus bijna hetzelfde als bij ons.


De rivier de Ruhr vind u in het Ruhrgebied, waar?

De rivier de Ruhr vind u in het Ruhrgebied, waar of niet waar ? Nou, bijna dan. Van bron tot Ruhrgebied is een pracht route om te fietsen, niet in het minst vanwege het feit dat u hoog begint en steeds ( bijna ) blijft dalen 😉 .

De (www.ruhrtalradweg.de/) Ruhrtal Radweg gaat van het hart van het Sauerland cq Winterberg, via het Ruhrdal naar het Ruhrgebied.
Het startpunt in het Winterberger Wald is dan op 674 meter hoogte, precies daar waar de rivier de Ruhr ontspringt. De fietsroute gaat dan verder via de plaatsen Meschede, Arnsberg en dan verder langs Dortmund, Bochum en Essen net iets verder westelijk dan Duisburg aan de Rijn. Variaties op de route mag u zelf bepalen. 🙂 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


 

top pagina