Klik hier voor : de kaart Plattegrond van Hessen en daarbinnen de Wetterau

Wetterau

 

Boven Frankfurt iets westelijk tref je het natuurpark HochTaunus aan, iets naar het oosten de regio van de Wetterau, tussen Taunus en Vogelsberg, een vruchtbare streek. Dit zuidelijke gedeelte van de Hessische laagvlakte herbergt de staatskuuroorden Bad Nauheim (met fraaie Jugendstil-gebouwen ) en Bad Salzhausen en de kuurstad Bad Vilbel. Het symbool van de Wetterau en de Wetterau Regio is de burcht Münzenberg, die naast de Wartburg tot de belangrijkste complexen in de hoge middeleeuwen in Duitsland behoort, eigendom van Kuno von Münzenberg, een volgeling van Barbarossa. Van dit tussen 1170 en 1180 gebouwde complex staat vandaag de dag alleen de ruïne nog overeind.

Wetterau : de graanschuur van Hessen met de historische spoorbaan naar de Münzenberg, de video bij youtube bekijken. Unterwegs in der Wetterau: Mit der historischen Bahn nach Münzenberg.

Eén keer per jaar vindt het ridderfestival plaats in Münzenberg, vroeger in het midden van het kasteelcomplex – vandaag vanwege veiligheidsredenen vanwege de beperkte opening op een weiland onder het kasteel.

de Vogelsberg in de Wetterau

Tussen de steden Gießen en Fulda ligt de uitgedoofde vulkaan met de naam : “de Vogelsberg” en daarmee ook het naamgever van het natuurpark Hohe Vogelsberg. Vruchtbare en bosrijke omgeving. De daar aan grenzende Wetterau heeft een afwisselend landschap met ter ener zijde de uitlopers van het Taunusgebergte en ter andere zijde de vlakke vallei van de Wetter en daarmee dus ook de naamgever van de Wetterau. Ideaal vakantie gebied.
Meer heuvels dan bergen, want de bergtoppen komen niet boven de 700 meter en toch ook daartussen enig hoogveengebied met rivieren als de Nidda, Schlitz en Fulda. Dus eigenlijk een perfect wandelgebied.

Münzenberg in de Wetterau – Bezienswaardigheden

Overigens : Münzen = munten, zo heb je in het Nederlandse Drenthe de Kwartjesberg, nog geldzoekers 🙂 ?

Enkele belangwekkende steden in deze contreien  vakantie interesses

 • Bad Homburg vor der Höhe ligt in Hessen
 • Büdingen ligt in Hessen èn in de Wetterau.Moe’j hier naar toe ?Jaaaaaaaaaaaaaah !! Is leuk. Tenminste wanneer je houdt van het winkeltje van tante Emma, van de heksen van de Wilde Stein, van het Modelbouwmuseum, Schlossmuseum Büdingen uit de 12e eeuw, een zogenaamde waterburcht.De vestingstad Büdingen heeft prachtige muurhuizen, oude stadsmuren en stadspoortenen de Bonifatiusroute , een 172 km lange wandelroute van Mainz naar Fulda.
 • Frankfurt am Main ligt in Hessen, Duitsland en is de grootste stad in Hessen met bijna 700.000 inwoners
 • Friedberg ligt in Hessen, Duitsland èn in de Wetterau
  Friedberg in de Wetterau heeft iets met de Duitse Koning Frederik I Barbarossa (= Roodbaard) en tijdgenoot Richard Leeuwenhart van Engeland.
  Waar Friedberg ook iets mee heeft was de in 1958 hier gelegerde Elvis Presley.Ook typisch geschikt voor een vakantie – activiteit is de Friedberger Kaiserstrasse van 700 meter lengte met meer dan 130 gebouwen en winkels, grotendeels historische vakwerkhuizen uit de 15e tot en met de 18e eeuw.
 • Fulda ligt in Hessen, Duitsland
  Voor wie in de oude Bonifatius is geïnteresseerd in relatie tot onder meer Fulda, hebben we hier iets over geschreven.
 • Laubach ligt in Hessen, Duitsland èn in de Wetterau, zo tussen Münzenberg en de Vogelsberg, kies op die website van Laubach beslist even voor Laubach Virtuell , een uitgebreide 360° panorama van bijna de hele plaats met mooie vakwerkhuizen, gewoon een al oudere Duitse plaats dat Laubach, soms ruim, soms bij elkaar op de lip, en jawel : www.schloss-laubach.de met Schloss Laubach (website 30-08-18 tijdelijk niet bereikbaar). Wees hier te gast bij Karl Georg Graf zu Solms-Laubach und das gesamte Team von Schloss Laubach of doe een verblijf in hotel “de Bonte Hond” 😉
 • Limburg an der Lahn
 • Marburg
 • Offenbach am Main
 • Rüsselsheim
 • Wetzlar
 • Wiesbaden
Ronneburg

Het bekende kasteel aan de uiterste zuidoostelijke rand van de Wetterau dat zich al in de Main-Kinzig-Kreis bevindt, is de Ronneburg, scène van vele sprookjesachtige films. De bezoekers komen van heinde en verre. Ridderspelen, Pasen en Kerstmarkten, er is altijd iets aan de hand binnen de oude muren.

 

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Op de volgende pagina gaan we verder over Darmstadt en Mainz.

top pagina