Frankfurt stedentrip en het mooie land van de Wetterau voor wat langere vakantie

Frankfurt, knooppunt en geld als water, via de weg en via de lucht en via het water, je kunt er niet omheen
Frankfurt in Midden Duitsland : vliegveld, wegenknooppunt, geen vakantie doel ? Wereldstad, Rijn, Mainz, Odenwald, Wetterau, meer vakantie dan je aan kunt ! Maak het centrum van Duitsland  mee en rust uit in de Wetterau.

Lees onze pagina over het Odenwald voor een mooie omgeving op 100 km afstand zuid van Frankfurt. En prijsmatig interessant, qua hotel en qua vakantiehuizen.

Maar éérst méér over deze stad en omgeving …

Pagina navigatie

 


Aanbiedingen

Winkelen in Frankfurt am Main

Winkelen hier is groot, groter, grootst zoals ook in andere grotere steden. Wat denkt u van 170 winkels bijeen ? Is de stad wel toevertrouwd en we hebben het dan over het Skyline Plaza :
met het Skyline Plaza scoort Frankfurt am Rhein hoog met winkelgemak
Verzameld op 38.000 m2.

Mocht dit ontoereikend zijn, hebben ze nog een 2e : Multi Marken Center My Zeil, 8 verdiepingen met internationale en lokale merken, Zeil 106 .
met het MyZeil - NEXT LEVEL SHOPPING aan de Zeil 106, Frankfurt am Main is het nòg beter winkelen

Mocht ook dit aan de korte kant zijn, we hebben nog een grote:
Hessen-Center, dem Einkaufserlebnis in Frankfurts Osten : Borsigallee 26

Tja, kunnen we moeilijk vergeten : Frankfurter Karstadt , Zeil 90.

Dan voor de wat meer exclusieve merken eventueel de Goethe strasse, en de opkomende talenten in de Brückenstrasse. U komt vakantie tekort.

Frankfurter Vakantie

 

Main Tower of Toren aan de rivier de Main

Uitzicht vanaf Main Tower, op zich klinkt dat al moeilijk. Klinkt Engels als meest bepalende toren, terwijl het hier gaat over de rivier de Main aan de voet van….. zou je dus moeten spreken van : “frankfurt am main türme” en dat doen ze in Duitsland dan ook. In dit geval is de Main Tower dan een begrip geworden, en in Nederland hebben we daar ook ‘last’ van.

Net niet meer de hoogste hier, maar wel een toren die tegen betaling toegankelijk is met een panorama terras op het dak !! Da’s pas een vakantie positie !

Rivier de Main waaraan de stad groot is geworden

Skyline van Frankfurt am Rhein
De rivier de Main komt uit vakantie regio Noord Beieren in twee delen : de Witte Main die in de omgeving van het Fichtelgebergte ontspringt en de Rode Main die in de omgeving van de Fränkische Alb ontspringt, gezamenlijk gaat het dan na Kulmbach verder in de wereld.
En zoals vaker ontwikkelt Frankfurt zich aan de “voorde/doorgang” = » ‘furt’ ( zie naamverklaring verderop ) , met nederzettingen op eilandjes en aan de oevers. Beide oevers die in de huidige situatie door middel van 19 bruggen Frankfurt verenigen.

Het Römer van Frankfurt

Het Römer in Frankfurt beschreven door de gemeente Frankfurt. En dan praten we over het middeleeuwse stadhuis van de stad Frankfurt. Er staan een drietal op elkaar lijkende panden waarvan de middelste het eigenlijke Haus zum Römer is, gesitueerd op de Römerberg.
Het Römer van Frankfurt
Vlak bij het plein staan natuurlijk nog meer oude en historische gebouwen zoals de Dom van Frankfurt en de Sint-Paulskerk.

de ZEIL als winkelstraat in Frankfurt

de ZEIL als winkelstraat in Frankfurt is nagenoeg de belangrijkste winkelstraat, ook qua omzet, hoewel dat met de nieuwe gebouwen met grote parkeerplaatsen afgewacht moet worden of de Zeil die concurrentie kan weerstaan. Een groot deel van de Zeil loopt parallel aan de 12e eeuwse stadsmuur. Gedocumenteerd verschijnen rond 1610 de eerste horeca bedrijven in de stad, toevalligerwijs nauw verbonden met de familie Von Goethe ( der Weidenhof aan het westelijke startpunt van de Zeil ).

Winkels in de Zeil

Ook hier ontstaat modernisering van het winkelbedrijf, men neme :

 • de winkel Kaufhalle Konstablerwache van 1963 maar inmiddels al vele malen gemoderniseerd,
 • Bienenkorbhaus winkel
 • P & C Peek & Cloppenburg winkel of Weltstadthaus
 • winkel Nobel-Haus
 • ‘zeer grote winkel’ MyZeil und Palais Quartier en de afzonderlijke Zeilgalerie
 • de winkel van het Kaufhof
 • Zara winkelbedrijf
 • C & A van C & A Brenninkmeijer winkels
 • H & M Hennes en Mauritz winkels
 • en ja : David en Goliath staat er inmiddels in brons gegoten , ook bij

Inmiddels is deze met recht winkelstraat Zeil autovrij, nog steeds een zondag – winkelvrije situatie, door de week winkels die tot 21:00 uur open mògen zijn, niet moeten en dus kunnen ze ook eerder gesloten zijn.

Musea

Musea zijn er meer dan dertig, de meest in het oog springend zijn :

 • Goethe-Museum
 • Historisch Museum Frankfurt
 • Karikaturenmuseum
 • Museum voor Moderne Kunst
 • Naturmuseum Senckenberg

 

Alte Oper en de Opera

Het opvallende concertgebouw Alte Oper (Oude Opera) uit 1880 is in feite niet veel meer dan een herinnering. Dient bijv. voor de website en als decor aan de Opernplatz. Voor de uitvoeringen van opera’s is er het Opern- und Schauspielhaus.

Eisener Steg Voetgangersbrug in Frankfurt

De voetgangersbrug Eisener Steg is een in 1868, en 170 meter lange stalen, brug die de Römerberg en het stadsdeel Sachsenhausen met elkaar verbindt bij de MainKai. . De kunst van deze Eisener Steg brug kunt u op deze website bekijken.

IAA Messe

Elke twee jaar wordt de IAA in de Frankfurter Messe de Internationale Automobilausstellung gehouden. Deze IAA is de grootste autobeurs ter wereld en wordt georganiseerd in de maand september van de oneven jaren. Gegeven de kosten voor de fabrikanten kun je een beetje aanvoelen aan de expositie hoe goed het met de economie gaat.

Hoe is Frankfurt am Main aan de naam gekomen

Wij noemen het Frankfort, maar is geen fort. Is een voorde, zo kennen we dat zelf ook met Zandvoort en Papenvoort, en dus heet het correct Frankfurt met – vroeger dan – een voorde door de Main.

De stad is gelegen op de rechteroever van de Main en telt qua agglomeratie bijna 2 miljoen inwoners.
De stad is het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd, maar ook de Europese Centrale Bank (ECB).

Ook Frankfurt Airport is een betekenisvol knooppunt. Daarnaast is de stad bekend als beurzenstad, een beetje zakelijke presentatie wordt hier gedaan.
Kenmerkend voor deze moderne stad zijn de hoge wolkenkrabbers zodat de stad ook wel het “Mainhattan” wordt genoemd.

eiland Dominsel

In de rivier de Main, lag een eilandje, de Dominsel, dat al sinds neolithische tijd was bewoond, de Kelten kwamen , de Romeinen en de Alemannen, het koningshof van de frankische Merovingen. Daarmee komen we uit op de naam Franconofurd, waarmee de huidige naam ook nog eens te begrijpen is. Franconofurd wordt in 794 in een oorkonde van keizer Karel de Grote voor het eerst genoemd.


Abbelwei of Appelwijn uit Hessen / Odenwald, dat wordt proeven in uw vakantie

Op de volgende pagina gaan we verder over de Wetterau, de omliggende regio van Frankfurt.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

top pagina