vakantie op Schouwen-Duiveland bij Villapark Livingstone

Daar bieden ze bijvoorbeeld een 4-persoons vakantie bungalow : luxe Type 4BL. Vrijstaand.Villapark Livingstone Zeeland

Landal Livingstone, gelegen in Burgh Haamstede op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, is een prima locatie voor een afwisselend verblijf met het hele gezin. Pak de wandelschoenen of de fiets en verken de unieke natuurgebieden of ga heerlijk uitwaaien langs de Noordzee.
Maar ….. is dit “all there is” ? Lees en kijk ( video ) dan verder

Burg Haamstede in video beelden

 

Burg Haamstede

( Zeeland – Burg Haamstede – Centrum – Slot Haamstede – Pannekoekenmolen De Graanhalm – Strand – Vuurtoren Westerlicht – Vliegveld – Hotel – Camping )

Stormvloedkering

Deze regio staat bekend vanwege de Stormvloedkering. U leert meer over deze waterbouwkundige constructie in Deltapark Neeltje Jans.
Op onze pagina over Ouddorp en Goeree Overflakkee hebben we onderaan een video staan omtrent deze stormvloedkering.

Middelburg vlakbij

Zin om een mooie stad de ontdekken? Heel eenvoudig bereikt u het charmante Middelburg met zijn verborgen steegjes en monumentale panden. Ook op het park hoeft u zich niet te vervelen: terwijl u een balletje slaat in sportcentrum Westerschouwen vermaken de kids zich in de speeltuin of op de kinderkermis (half april tot eind augustus).

Burgh of Slot of Kasteel Haamstede

Kasteel Slot Burgh Haamstede

U denkt wellicht dat Burgh de persoonsnaam van de Burgermeester was ? Nee, dat staat wel degelijk voor Burcht en een andere naam is Kasteel.

En zo vinden we Slot Haamstede op Schouwen-Duiveland.
De donjon – die toren dus – van het slot stamt uit de dertiende eeuw ( van 1200 – 1299) . In het jaar 1525 werd het slot door brand verwoest, maar deze donjon toren bleef behouden. Het kasteel is later herbouwd, in 1973 gerestaureerd, en in 1981 werd het, met kasteelbos en uitgestrekt duingebied, verkocht aan de Vereniging Natuurmonumenten. ( Waar doen ze het toch van …. ).

De laatste eigenaren bedongen het gebruiksrecht van kasteel en bos.

Maar het meest bekend is ene Witte van Haamstede, een “bastaardzoon” van graaf Floris V van Holland. Hij zou geboren zijn rond het jaar 1280/2 en overleden – vermoedelijk – in het jaar 1321.

Niet direct een vakantie opmerking : maar we moeten niet te gering over Graaf Floris V denken, zijn vader, Willem II ,  was dan wel Graaf van Holland, maar vooral ook “Rooms Koning”, dat wil zeggen benoemd door de adel van Europa en tot Keizer gekroond door de Paus van Rome. Moet je wel populair “liggen”, dan ben je wel iemand en kun je zeker nog wel even “een kasteeltje cadeau doen met Sinterklaas”. Kostte dan wel strijd van 1247 tot 1255 om de regalia die bij de functie horen, in bezit te nemen.  In ieder geval was Floris V betrokken bij Burgh Haamstede als wel Kasteel Westhove op Walcheren, als logement is de laatste ook te bezoeken. Of is Floris V niet in West-Friesland bij Hoogwoud aan z’n eind gekomen maar bij de Frise in Vlaanderen ? Vlg IJpelaan ligt onze toenmalige historie héél anders.

verbinding tussen de Kastelen Westhove en Burgh Haamstede, beiden met een link naar Graaf Floris V

 

Minuscule rondleiding van Slot Haamstede

 

Minuscule rondleiding van Slot Haamstede

de Vikingen kering of wal

Minder voor de hand liggend in onze tijden is de ringwal rondom Burg Haamstede, niet tegen de toeristen, maar anderszins tegen de toenmalige Vikingen of Normandiërs. In ieder geval gasten die niet een voor Burg Haamstede positieve kijk op de wereld met zich mee droegen.

Hotel Suggestie

 

 

Fletcher Duin Hotel Burgh Haamstede

 

Fletcher Duin Hotel Burgh Haamstede

 

Het hotel in Burgh-Haamstede heeft een prachtige ligging op de kop van Schouwen-Duiveland, nabij de kust en duinen. Het sfeervolle hotel beschikt over faciliteiten zoals een sauna, solarium, fitness en fiets- en e-bikeverhuur.

 

Zie onderstaand overzicht hotel vergelijkers

 

Résidence ‘t Hof van Haamstede via de Landal organisatie

 

Résidence ‘t Hof van Haamstede

Vlakbij natuurgebied de Zeepeduinen, Boswachterij Westerschouwen en het strand ligt Résidence ‘t Hof van Haamstede. Verken wandelend of fietsend Schouwen-Duiveland.

Klik hier voor : Residence Hof van Haamstede , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

 

Livingstone Villapark van dezelfde aanbieder

 

Villapark Livingstone

 

Resort Haamstede van dezelfde aanbieder

Klik hier voor : Landal Resort Haamstede , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

 

Landal Resort Haamstede

Dichtbij het strand ligt het familievriendelijke Resort Haamstede. Vanuit uw bungalow fietst u zo door het grootste bos van Zeeland, waar u unieke vogels spot. Ervaar het echte Zeeuwse leven.

 

Vakantie aanbiedingen

Zowel het villapark als de Résidence en het Resort, treft U deze en meer aanbiedingen aan in onderstaand overzicht van vergelijkingen: nr 1.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Zeeland / Zeeland detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Villapark Livingstone Burgh Haamstede Zeeland / Zeeland Nederland