Bremen aan de Duitse Kust, sterker : aan de Waddenzee die in Duitsland het Wattenmeer heet

 

Bremen aan de Weser en aan de zeekust

Bremer Stadtmusikanten
Bremen stad ligt aan weerszijden van de rivier de Weser. Deze verbreedt zich even voorbij de stad en maakt de stad bereikbaar voor zeeschepen. Zij het dat de havenactiviteiten tegenwoordig vooral plaatsvinden in Bremerhaven.

Aan zee, ca 60 km verderop..

Eind achtste eeuw stichtte Karel de Grote er een bisdom. Moet wel bedacht worden dat die kusten zoals we die nu ook bij Bremen kennen, rond het jaar 1000 nogal konden wisselen. Zo ook het gebied noord-west van de Bremer contreien er met overstromingen behoorlijk van langs heeft gekregen.
Dat is redelijk bekend van het westelijk gebied. Bekend als Oost Friesland van zeg maar Emden en Leer tot aan Wilhelmshaven. En Bremen, maar gold natuurlijk ook voor de kust van Bremen naar Cuxhaven. Dus ook verder dóór naar Denemarken.

Natuurpark Schleswig-Holsteines Wattenmeer

Daar vinden we dan ook het natuurgebied / nationaal park : Schleswig-Holsteines Wattenmeer.

In 3 delen. Vanaf Nederland het Nedersaksisch deel, het Hamburgse deel. En het Sleeswijk-Holsteiner deel tot aan Denemarken.
Overigens zijn bij ons en dus ook noordelijker, ook na het jaar 1.000 nog vele overstromingen geweest. Beetje in de vergetelheid geraakt.

Ondertussen bevolken een 550.000 mensen deze stad. En is Bremen uitgegroeid tot de 10e van Duitsland in bevolkings-aantal. Vergelijkbaar ons Den Haag, beiden aan de kust, maar alleen deze stad is met Bremerhaven ook zeehaven.
Aanbiedingen
Schnoor Wijk in de Altstadt van Bremen

Bremen in de vaart der volkeren

in 1260 trad Bremen voor het eerst toe tot de Hanze. Maar conflicten met de andere Hanzesteden leidden er tot drie keer toe, dat Bremen uit het verbond werd gezet. En daarna dus weer toetreden (..)

Sprookjes van Bremen

De naam van de stad is natuurlijk ook verbonden aan het sprookje van de Bremer straatmuzikanten.

De economie van Bremen

Bremen beschikt sedert 1920 over een luchthaven. En – met het geld wat er in en rond voetbal heerst valt voetbal onder economie : – een voetbalstadion ( het Weser-Stadion). Waar voetbalclub Werder Bremen z’n thuishaven heeft. Maar ook autofabrikant Daimler.

de Bremer Babberle

Bremen stad ligt in de deelstaat Bremen. Kent een smakelijke specialiteit : “Bremer Babberle” voor bij de thee of tussendoor …. zoete stengels of bonbons. Nooit geproefd ? Moet je even naar de Kornstrasse 601, Friedrich Germann. Met een babberle ff sabbele 😉 .

Slot of Schloss Schönebeck

Een ander object om in ogenschouw te nemen is Schloss Schönebeck, tegenwoordig ‘Heimatmuseum’ in Noord Bremen.

Standbeeld voor vrijheid symbool : Roland

Ook bezienswaardig is het Rolandstandbeeld van Bremen op het marktplein . Daterend van het jaar 1404 en symboliseert de vrijheid.
In zoverre is er geschreven: zolang de Roland ( wij zouden Roeland zeggen ) er staat, de stad vrij zal blijven.

Winkelen in Bremen met Kerstmarkt

Een beetje stad in Duitsland heeft een Kerstmarkt en dus ook een Bremer ChristKindl markt. Website Kerstmarkt, denk dan aan de Bremer Binnenstad ( Altstadt ), Rathausplatz, Marktplatz.

Bremer Weihnachtsmarkt

Maar voor de rest van het jaar is er nog véél meer :

Warenhuis Waterfront

Warenhuis Waterfront aan de AG-Weser-Str. 3 met iets van 80 winkels verzameld. En iets van 20 winkels met eetwaren, dranken, kortom, U kunt hier wel de tijd doorbrengen (..)
Weliswaar gepositioneerd aan de rand van de stad. De Weserstrasse linksboven, en het Weserpark rechtsonder op de kaart.
Heb er nog een :

Warenhuis en ontmoetingscentrum Weserpark

Warenhuis en ontmoetingscentrum Weserpark. Vanaf zeg Groningen : Abfahrt / Afrit Bremen Sebaldsbrück / Weserpark en dan richting Bremer-Zentrum. Waarna bewegwijzering de “rest doet” naar de Hans-Bredow-Straße 19.
Om een paar merken/labels/namen te noemen. Adler bis Zara, P&C, Intersport, H&M, C&A,  Mango, Desigual, Tamaris, Tommy Hilfiger, New Yorker.

Winkelstraten zoals :

De Obernstrasse als dè winkelstraat van Bremen met Karstadt warenhuis ( Obernstr. 5-33 ), Peek & Cloppenburg, H&M, Mango etc.
En het Katharinen-Viertel of wijk, een groupering van enkele overdekte winkelpassages vlakbij de Marktplatz.
Zoals de Winkelpassage Domshof tussen Domshof en Sögestrasse . En de KatharinenPassage (website anno jan.2022 niet aktief) inmiddels ook al weer een respectabele leeftijd geniet. Maar door de aanpassingen een geheel eigentijdse uitstraling heeft behouden als eerste overdekte winkelcentrum..
Plus:
Winkelcentrum LloydPassage Hutfilterstraße 16-18.
kaart Winkelen in Bremen
De Obernstrasse, Sögestrasse en de Hutfilterstrasse staan “op een hoopje” centraal op de kaart en de Rathausplatz iets zuidoost hiervan.

Schnoor viertel of wijk

De Bremer Schnoor (Schnoor = Snoer of koord ) is een middeleeuwse wijk in de Altstadt, de oudste wijk met panden uit de 17e en 18e eeuw.

Vakantie Suggesties Bremen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


Bovenstaande vakantiehuizen van Centerparcs Park Nordseeküste in Tossens. Vlak bij de rustige Noordzeekust met de outdoor speeltuin ‘Friesenstrand’. Sensationele Crazy River in de Aqua Mundo, en sauna in 1001 Nacht-thema.
Zuivere lucht en oneindige vergezichten over het wad. Van daaruit is Hamburg ca 200 km, Bremen 80 km en Oldenburg 60 km.

Bovenstaand Landal Dwergter Sand bij Molbergen zie overzicht hierboven. Van daaruit is het ca 80 km naar Bremen en ca 55 km naar Oldenburg.

Mocht desondanks uw tijd ruimer zijn dan alleen deze stad interessant is, denk er dan eens over om een route te maken met dit Bremer startpunt, dan via de kust boven Hamburg langs naar Lübeck te gaan en dan verder via Rostock naar Stralsund, en van daaruit terug met als laatste stop Hamburg.
U maakt dan een omgeving, cultuur en bewoners mee, waar u na afloop met genoegen aan terug zult denken.

terug naar de pagina over de Duitse Kust

terug naar de hoofdpagina over Noord Duitsland

op deze pagina over Dwergte en het Dwergter Sand bespreken we vakantiepark Dwergter Sand, op een ‘handige’ afstand van Bremen.

top pagina

vakantie-trips.nl over Bremen aan de Duitse Kust, sterker : aan de Waddenzee ligt die in Duitsland het Wattenmeer heet. Maar dan anders. Is de10e stad van Duitsland en heeft het dialect van Oost Friesland, ‘s mooi !