Dwergte Molbergen Bremen Cloppenburg en Vakantiepark Dwergter Sand in Nedersaksen, Duitsland

Dit vakantiepark biedt als voorbeeld een 4-persoons vakantiebungalow Type 4A. Een vrijstaande bungalow of vakantiehuis, met een oppervlakte ca 75 m2.

Dwergte Molbergen Dwergter Sand vakantiepark Duitsland Nedersaksen
Dwergte Molbergen Dwergter Sand vakantiepark Duitsland in Nedersaksen Duitsland

 • Begane grond: woonkamer met zit- en eethoek en erker.
 • Open keuken met magnetron, oven en vaatwasmachine.
 • Badkamer met ligbad/douche, toilet en wastafel.
 • Terras met tuinmeubilair.
 • Verdieping: twee slaapkamers met twee 1-persoonsbedden. 2e Toilet en wastafel. Balkon.
 • Er is standaard een kinderbed en kinderstoel aanwezig.


Aanbiedingen

Pagina navigatie Duitsland Noord en Oostzee kust

 

onderwerp navigatie deze pagina

 

Waar ligt Molbergen, Dwergte en Cloppenburg

Niedersachsen ofwel Nedersaksen is een Duitse deelstaat. En dat Nedersaksen vinden we globaal bij Emmen in Drenthe de grens over richting Bremen. En daarvan dan halverwege ligt Dwergte bij Molbergen (± 8200 inwoners) en bij Cloppenburg.
Noord-zuid bekeken Oldenburg richting Osnabrück.
Effectief 87 km vanaf Emmen, dus een hanestap tenzij je het moet lopen. En dan is Molbergen de gemeente (-stad) . En binnen die gemeente is bijvoorbeeld de plaats Dwergte. En snap je gelijk waarom de naam Dwergter Sand is gekozen voor het vakantiepark bij Dwergte.

Afstanden vanaf Dwergte

 

 • vanaf Dwergte naar Molbergen ca 3 km
 • vanaf Dwergte naar Cloppenburg ca 12 km
 • vanaf Dwergte naar Osnabrück ca 76 km
 • vanaf Dwergte naar Bremen via de weg 213 ca 83 km
 • vanaf Dwergte naar Papenburg via Vreese ca 46 km
 • vanaf Dwergte naar Sögel ca 30 km

 

Landal Dwergter Sand Münsterland

Klik hier voor Kaart Plattegrond Dwergte Dwergter Sand en omgeving.

Molbergen

Binnen de ‘landkreis’ Cloppenburg in Nedersaksen vinden we Molbergen met een krappe 9000 zielen.

Ligging Dwergter Sand vakantiepark bij Dwergte

Afstand gemeten vanaf Utrecht 245 km. Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens. Vlakbij Cloppenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen bij Dwergte, ligt het prachtige Teutoburgerwoud, de lijn Osnabrück – Hannover, en een beetje oost van het Emsland. En oost dáárvan de Hümmling regio. Een gemoedelijke bevolking zoals Noord Nederland, alleen heten het hier Duitsers.(..) U zult zich vast thuis voelen al klinkt ‘t buitenlands. Immers, boven Bremen kom je de Oost-Friezen tegen 🙂     .

Pak de fiets of de wandelschoenen en verken het afwisselende landschap. Sla een balletje op de 18-holes natuurgolfbaan van het unieke recreatiegebied Thülsfelder Talsperre (3,5 km via wandelpad). Of ( voor de liefhebbers ) kies voor een wandeling van anderhalf uur door het natuurgebied / moeras de Molberger Dose.

Cloppenburg

Of ga even winkelen in Cloppenburg ( denk aan Peek & Cloppenburg winkels in Nederland ) in 10/12 km vanaf Dwergter Sand :
Vele wat oudere mensen herinneren zich nog de naam Peek & Cloppenburg, met zeker zo’n 60 filialen in Nederland (anno 1869). Inmiddels zijn Den Haag, Amsterdam en Rotterdam als de laatste der ‘Mohikanen’, nog over, naast een webshop. Het doet nog denken aan de tijden van de Hessenwegen, de marskramerwegen vanuit Duitsland naar vele plaatsen in Nederland. Waar ze ingeburgerd raakten.
Oldenburger landschap

Cloppenburg als stad

Maar dan hebben we ook nog de STAD Cloppenburg en hoofdstad van de regio. En ligt ten opzichte van Nederland, op de hoogte van de lijn Assen – Veendam – Papenburg – Oldenburg. Als stad telt Cloppenburg iets van 35.000 inwoners. Cloppen – BURG ? Jazeker, er was een burcht, al sedert het jaar 814, zeg maar de tijd van Karel de Grote, die overigens actief was in het deporteren van volkeren vanuit de kustlanden België en Noordwest Frankrijk, deels naar Duitsland.

video beelden van Cloppenburg

 

Cloppenburg Graafschap

Cloppenburg was een Graafschap, maar de burcht is er nagenoeg niet meer, op wat resten na. Men heeft hier tijdens WO II nog Bisschop Clemens August von Galen gekend, die althans op papier, zich heeft geuit tegen de Nazi’s. Anderzijds hebben we nog herinnering aan Bisschop Christoph Bernhard Freiherr von Galen – naast Bisschop ook wereldlijk heerser – ook bekend als “Bommen Berend“. Abt van de Abdij van Corvey, nu 3 eeuwen geleden. Daar weten ze in de Stad Groningen nog alles van, evenals in Groenlo en Coevorden. Een beetje een beladen naam, von Galen. Altijd ietsje ‘eng’ bij zo’n handoplegging, krijg je de zegen of gaat je kop er af, of beide.

Bezienswaardig in Cloppenburg

 

 1. Dan moet zeker het forse Freilichtmuseen ( Museumsdorf Cloppenburg ) ofwel openluchtmuseum genoemd worden. Met historisch en op thema geordende gebouwen van ( rond/tot ) 500 jaar.
 2. Der Dicke Stein (grote steen) in Ambühren :
  Deze gigantische kei op de Börnehöhe werd in 1925 ontdekt en moet naar schatting 128 ton wegen. De bovenkant van de steen was tevens het grondniveau waar je over heen kon lopen. De steen is met de nodige moeite uit de grond opgehesen om te dienen als een herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de eerste en de Tweede Wereldoorlog te dienen.
 3. Een aantrekkelijk winkelcentrum in Cloppenburg
  Talrijke speciaalzaken en straatcafés nodigen u uit voor een ontspannen wandeling door het stadscentrum.
 4. Eberborg-fontein
  Eberborgfontein in het voetgangersgebied van Cloppenburg herinnert aan een verhaal van het in beslag nemen van een gecastreerd zwijn (= eberborg) in 1929 ten nadele van een boer die financieel gezien het hoofd niet meer boven water kon houden, dus diep in de schulden was geraakt. 1929 was toen, maar ook in ons land, een economisch zware periode voor de bevolking.
  Als teken van solidariteit ontvreemde een groep boeren het zwijn uit de stal van de nieuwe eigenaar en bracht het terug naar de vorige eigenaar. De succesvolle actie haalde het staatsparlement, dat besloot om de in beslagname terug te draaien evenals de opgelegde sancties.
 5. het Recreatiegebied Thülsfelder Talsperre ligt vlakbij Cloppenburg. Dicht aan het water langs de dam, een ideale plek voor wandelaars, hardlopers, Nordic Walkers en liefhebbers van de natuur. Ten opzichte van het vakantiepark ca. 11,5 kilometer. Thülsfelder Stuwmeer ofwel de Thülsfelder Talsperre cq Stausee
  Is natuurlijk een pracht van een meer, mooi omzoomd en geschikt voor sport en genieten. Vinden we tussen Cloppenburg en Friesoythe in het Oldenburger Münsterland. De stausee of stuwmeer wordt gevoed ondermeer door de rivier de Soeste (uitspraak ‘eu’) , deel van het watertje met de naam Jümme, deel van de Leda. Dit alles ontstaat in het Schullenmoeras in het noorden bij Emstek, oostelijk van Cloppenburg.
 6. Slot Clemenswerth in Sögel

Van schattig tot grote bewondering maak je kennis met de stad Bremen na 52/80(weg 213) km vanaf Molbergen Dwergter Sand, met een preview op deze video :

video beelden van Bremen

 

Een bezoek aan Bremen en de Oost-Friese kust. Niet zozeer voor de grootte van de stad.
Maar Bremen is een “vriendelijke”, culturele en tegelijkertijd industriële stad. Naast niet te vergeten Bremerhaven en de kunstenaars ‘kolonie’ Worpswede. De verbindingen naar de perifere regio’s van Oost-Friesland en natuurlijk de eilanden zijn er om u te dienen. Zoals ook de “Bremer muzikanten”, het klokkenspel met beelden……..

Oldenburg

 

boemelen & genieten na 55 km rijden vanaf Molbergen, Dwergter Sand

 

Klaas heeft voor z’n eega een verjaardagskadootje, heeft er een goed gevoel over …. Tina echter niet! Een verrassend gebeuren over noordduitse gastvrijheid, hartelijkheid met natuurlijk het cliché en de vooroordelen die er altijd zijn maar let op : het grootste vooroordeel dat de Duitser weinig gevoel voor humor heeft , kun je na deze video vergeten ! Ervaar het zelf !!

over Oldenburg hebben we deze pagina gemaakt.

of trakteer de kids op een uitje naar dierentuin Thüle. U vindt hier tevens een grote speeltuin waar zij zich helemaal uit kunnen leven. Op het park staat o.a het overdekte zwembad garant voor urenlang spetterplezier.

Sögel op de Hümmling

Westelijk van Molbergen op 32 km vinden we Sögel op de Hümmling,
Schloss Clemenswerth bij Sögel op de Hümmling, Zie verder onze Emsland pagina
Klik hier voor een plaatje met méér informatie over Slot Clemenswerth in Sögel, Emsland en de bouwheer Clemens August van Beieren.

aanbiedingen vakantiehuizen, vakantiehuis, vakantiebungalow


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Duitsland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Duitsland als start voor ca 40+ pagina’s over Duitsland / Westerwolde Emsland Route detailpagina’s.

Maar ook,:

Oldenburg

Molbergen – Dwergter Sand

 

top pagina

vakantie-trips.nl over Dwergte Molbergen Bremen Cloppenburg en het Dwergter Sand Molbergen in Nedersaksen Duitsland. Bekend ? De meesten zullen Nedersaksen niet paraat hebben, maar ligt als goede buur naast Nederland, aan de noordzijde begrensd door wat wij kennen als Waddenzee en zij kennen als Wattenmeer, Voor de oostkant ga je bij Hamburg naar het zuiden tot je ongeveer bij de plaats Minden het Teutoburgerwoud tegenkomt, en bovenlangs uit en thuis: via Osnabrück, Rheine, Hengelo. Ruwweg dus.

En dan ligt Molbergen nog net iets vóór Bremen. Vanaf Emmen Drenthe goed 90 km. Een prachtig natuurgebied met veel water vóór de deur, attractiepark, fietsgebied, cultuur in het museumdorp van Cloppenburg en vóór je het weet is het weer “op huis aan”. Maar je zit niet met een “zwarte zaterdag” en dat heb je wel richting zuid. Dus. Have fun …. 🙂