Doorn Grote Bos Vakantiepark Ginkelduin Amerongseberg

Doorn Het Grote Bos
Doorn ligt in de Nederlandse provincie Utrecht, en in de gemeente ‘Utrechtse Heuvelrug‘. Ook de gelijknamige heuvelrug in het zuidoosten van de provincie. En heuvelrug is meestal zand, en vaak ook weelderige bossen en heide. Klopt hier ook.

Doorn wordt wel gedateerd op de 9e eeuw met als naam : “Thorhem” en dat duidt dan op het ‘huis’ denk aan heim en hiem, van Thor. Prettig kennis te maken. Van beroep : “god van de donder”.
En dat voert dan terug op de Vikingen gelegerd bij Dorestad, nu Wijk bij Duurstede. Er zijn archeologische opgravingen en resultaten. Mocht u het ergens horen donderen, U bent gewaarschuwd. Thor

……………. is in de buurt.

Huis Doorn

Huis Doorn

Wie ook in de buurt is : de Duitse keizer Wilhelm II ( Von Hohenzollern ) op Huis Doorn, een – oorspronkelijke – waterburcht. Zijn aankomst was mede te danken aan zijn Nederlandse mede-leden van de Duitse Orde.

De Keizer kocht het kasteel en liet het in 1919 verbouwen. Na WO II door de Staat onteigend, al blijft het Hoofd van de familie het recht opeisen. Zie onze pagina over de Duitse Neckar en omstreken waaronder het kasteel Hohenzollern.

Wie ook in Doorn in de buurt zijn

De Mariniers. In de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn op de Utrechts Heuvelrug, op zandgrond dus, algeheel door bos omgeven. OK , wat heide en gras, maar toch. Daar verwacht je toch geen ‘watersoldaten’??

Nou, dat zit zo : Raadspensionaris Johan de Witt en admiraal ( en Kaperkapitein (!) ) Michiel Adriaenszoon de Ruyter zagen het nut van een permanente groep ‘soldaten met zeebenen’. In Marine bewoording : “maritieme lichte infanterie-eenheden die kunnen optreden op zee, land en de grens hiervan.” Tja, dan past het hier nog wel. Nog, want in 2022 gaan ze naar Vlissingen.

en anno 2021 weten we dat de maritieme eenheden ernstig aan het zand gekluisterd zijn en valt het leuke idee van …—… in het water. En waarom ook. Een beetje marinier kan dat stukkie wel zwemmen, toch ? 😉

Méér water in de buurt dan alleen een wastafelkraan.

vakantie bestemming : Het Grote Bos in Doorn

Het RCN Vakantie park het Grote Bos biedt bijvoorbeeld een vrijstaande bungalow met een oppervlakte van 42 m2.
De samenstelling is een woonkamer met zit- en eethoek,  TV en DVD. Open keuken  en badkamer met douche en apart toilet.
Twee slaapkamers waarvan één met twee 1-persoons boxspringbedden en één slaapkamer met een stapelbed. Terras met tuinmeubilair. Alle bungalows van dit type zijn rookvrij.

vakantiehuis RCN het grote bos

Ligging van Vakantie park het Grote Bos

BungalowSpecials noteert voor dit park een 7.4 obv gastenreviews.

Vakantie park het Grote Bos is gelegen in de provincie Utrecht in de plaats Doorn en grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit vakantiepark ligt op nog geen 15km vanaf Amersfoort en 30km van Utrecht.

Het Grote Bos

Faciliteiten van Vakantiepark het Grote Bos

In het midden van het Vakantie park bevindt zich het verwarmde openluchtzwembad met kleuter-/peuterbad, familie glijbaan, en voor wat meer snelheid de wildwaterbaan. Zwemmen in de natuur kan in de zwemplas het Henschotermeer. Een unieke zwemplas met witte Caribische stranden midden in het bos en behoort feitelijk dan ook niet tot het park.

Begaanbaarheid van het terrein

Positief is, dat het geen uitsluitend vlak en kaal terrein is. Het is voorzien van groot en klein bos. In die zin, dat de camping-delen op een grote grasvlakte zijn voorzien, met er om heen bossages op een heuveltjesterrein, waar de vakantiehuizen staan met – geringe – hoogteverschillen.

Negatief : de forse bomen hebben de gewoonte om te wortelen en die wortels komen hier veelvuldig dwars door het asfaltpad heen omhoog, wat rijdend geen prettig gevoel geeft. En voor hollende kinderen nogal riskie. Naast de scheuren in het asfalt door diezelfde wortels.

Ben je wat ouder en gedwongen om met stok of rollator te lopen, is het minder geslaagd.
Maar zonder wortels geen boom. Al zou er enig “stuurwerk” mogelijk zijn geweest. ‘t Is maar met wie je rekening wilt houden.

Omgeving van Vakantiepark het Grote Bos

kaart Doorn
Vakantiepark het Grote Bos grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. U kunt hier de mooiste fiets- of wandeltochten afleggen.

Kunt u ook de steden Utrecht en Amersfoort gemakkelijk bezoeken. Een bezoekje aan de Dom of het museumkwartier in Utrecht of winkelen in Amersfoort?
Voor de kinderen is een bezoek aan Dierenpark Amersfoort of speelparadijs Kidzcity met 5000 m2 speelplezier.

Persoonlijk review

In sept/okt. 2016 zelf een midweek genoten in het Grote Bos, met deze review , weergave plaatwerk over de pagina heen.. en is niet positief.

Alternatieve vakantie parken

Alternatieven Grote Bos vakantiepark
Binnen / rondom de plaats Doorn kennen we ook :

Vakantiepark de Bonte Vlucht in Doorn

Vakantiepark de Bonte Vlucht in Doorn ligt aan de Leersumsestraatweg 23 te Doorn en beschikt over 251 accommodaties.

Vakantiepark Bonte Vlucht wordt beoordeeld met een: 8.4 (BS)

In het oog springende kenmerken:

 • Rust en ruimte, landelijk, bosrijke omgeving, natuurgebied
 • geschikt voor fietsen en wandelen
 • Kindvriendelijk
 • Luxe maar toch goedkoop/voordelig
 • Restaurants

Enkele van de faciliteiten:

 • buitenzwembad, zwembad voor kinderen, speeltuin
 • Receptie meertalig, fietsverhuur, wifi, buiten tennisbaan
 • Broodjesservice, a la carte restaurant

 

Vakantiecentrum Maarnse Berg in Doorn

Vakantiecentrum Maarnse Berg ligt in het hart van de diepe bossen en de zandheuvels van de Utrechtse Heuvelrug met kamperen – camping, vakantiebungalows, chalets. En als faciliteiten is er volop aanbod, zoals bijv. het jeu de boules veld, mini-golf in het bos, of een tafeltennistafel. Gratis Wi-Fi op het park.
Maarnse berg Vakantiecentrum Doorn

Het eigen restaurant van Vakantiecentrum Maarnse Berg is het hele jaar door geopend en biedt heerlijke culinaire hoogstandjes, bereid met verse, lokale producten.

Zie deze webpagina’s in onze collectie op deze website :
Molecaten Landgoed Ginkelduin alternatief
Molecaten Landgoed Ginkelduin in Leersum ca 7 km zuidoost van Doorn.

of:
Landal Amerongse Berg alternatief
westelijk van Veenendaal , een park van Landal : Amerongse Berg ca 14 km oostwaarts, aan de westkant van Veenendaal.

Recreatiedorp De Ossenberg

Terwijl aan de rand van de plaats Overberg ( Amerongseberg ) ook nog Recreatiedorp De Ossenberg van Succes Holidayparcs te vinden is. (zie weblink hiervóór.

Vakantie Aanbiedingen

Landal Amerongseberg treft u in onderstaand overzicht aan onder nummer 3, de overige nummer 1 :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Utrecht detailpagina’s en tips en trips in de provincie Utrecht.

 

top pagina