Doorn en het Grote Bos Vakantiepark
Doorn Het Grote Bos
Doorn ligt in de Nederlandse provincie Utrecht, en in de gemeente ‘Utrechtse Heuvelrug‘. Ook de gelijknamige heuvelrug in het zuidoosten van de provincie. En heuvelrug is meestal zand, en vaak ook weelderige bossen en heide. Klopt hier ook.

Doorn wordt wel gedateerd op de 9e eeuw met als naam : “Thorhem” en dat duidt dan op het ‘huis’ denk aan heim en hiem, van Thor. Prettig kennis te maken. Van beroep : “god van de donder”.
En dat voert dan terug op de Vikingen gelegerd bij Dorestad, nu Wijk bij Duurstede. Er zijn archeologische opgravingen en resultaten. Mocht u het ergens horen donderen, U bent gewaarschuwd. Thor

is in de buurt.

Huis Doorn

Huis Doorn
Wie ook in de buurt is : de Duitse keizer Wilhelm II ( Von Hohenzollern ) op Huis Doorn, een – oorspronkelijke – waterburcht. Zijn aankomst was mede te danken aan zijn Nederlandse mede-leden van de Duitse Orde. De Keizer kocht het kasteel en liet het in 1919 verbouwen. Na WO II door de Staat onteigend al blijft het Hoofd van de familie het recht opeisen. Zie onze pagina over de Duitse Neckar en omstreken waaronder het kasteel Hohenzollern.

Wie ook in Doorn in de buurt zijn

De Mariniers. In de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn op de Utrechts Heuvelrug, op zandgrond dus, algeheel door bos omgeven. OK , wat heide en gras, maar toch. Daar verwacht je toch geen ‘watersoldaten’??
Nou, dat zit zo : Raadspensionaris Johan de Witt en admiraal ( en Kaperkapitein ) Michiel Adriaenszoon de Ruyter zagen het nut van een permanente groep ‘soldaten met zeebenen’. In Marine bewoording : “maritieme lichte infanterie-eenheden die kunnen optreden op zee, land en de grens hiervan.” Tja, dan past het hier nog wel. Nog, want in 2022 gaan ze naar Vlissingen. Méér water in de buurt dan alleen een wastafelkraan.

vakantie bestemming : Het Grote Bos in Doorn

Het RCN Vakantie park het Grote Bos biedt bijvoorbeeld een 2+2 (tot 12 jaar) pers. bungalow GB4 = vrijstaande bungalow. Oppervlakte 42 m2.
De samenstelling is een woonkamer met zit- en eethoek, Flatscreen TV en DVD-speler. Open keuken met 4-pits gasstel, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker. Badkamer met douche en apart toilet. Twee slaapkamers waarvan één met twee 1-persoons boxspringbedden en één slaapkamer met een stapelbed. Beide slaapkamers zijn voorzien van een wastafel. Bedden voorzien van dekbedden. Terras met tuinmeubilair. Alle bungalows van dit type zijn rookvrij.

vakantiehuis 2 RCN het grote bos

Ligging van Vakantie park het Grote Bos

Vakantie park het Grote Bos is gelegen in de provincie Utrecht in de plaats Doorn en grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Vakantiepark het Grote Bos ligt op nog geen 15km vanaf Amersfoort en 30km van Utrecht.

Het Grote Bos

Faciliteiten van Vakantiepark het Grote Bos

Op en rondom Vakantie park het Grote Bos is genoeg te beleven. Wilt u met het hele gezin genieten van een dagje waterpret? In het midden van het park bevindt zich het verwarmde openluchtzwembad met kleuter-/peuterbad, familie glijbaan, en voor wat meer snelheid de wildwaterbaan. Om het zwembad heen is een uitgestrekte ligweide met mogelijkheid te picknicken. Zwemmen in de natuur kan in de zwemplas Henschotermeer. Een unieke zwemplas met witte Caribische stranden midden in het bos.

recreatieprogramma

Het recreatieteam van Vakantiepark het Grote Bos heeft een uitgebreid programma met o.a. een knutselmiddag, films en kindertheater.

Boodschappen

Voor al uw boodschappen kunt u terecht bij de supermarkt en bakker.

Sportief bezig zijn

Wilt u genieten van de rust? Dan is een wandeling of fietstocht echt een aanrader. U kunt fietsen huren op het Grote Bos. Het gebied van de Utrechtse Heuvelrug biedt tal van mooie routes. Een balletje opgooien kan op het volleybal-/voetbalveld of op een tennisbanen. Aan het restaurant grenst de magic bowlingbaan, hoeveel kegels krijgt u om? Vakantie park het Grote Bos biedt mogelijkheden en vermaak voor iedereen.

Eten en drinken bij Vakantie park het Grote Bos

In het centrum van Vakantie park het Grote Bos kunt u s’morgens lekker verse croissants halen bij de bakker en eieren bij de supermarkt. Zo maakt u gegarandeerd een geslaagd ontbijtje. ‘s Avonds kunt u de kinderen en uzelf verwennen met een patatje bij snackbar of u kunt uit eten in het restaurant op het park. Het sfeervolle restaurant heeft een gevarieerde menukaart. Extra voordeel van eind maart tot eind oktober: kinderen tot 12 jaar eten gratis een kindermenu met ouders of oma’s en opa’s mee, is dat niet gezellig!

Omgeving van Vakantiepark het Grote Bos

kaart Doorn
Vakantiepark het Grote Bos grenst aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. U kunt hier de mooiste fiets- of wandeltochten afleggen.
Minder mooi weer? Vanaf Vakantie park het Grote Bos bent u binnen 15 auto minuten bij het subtropische zwembad De Zwoer .
Kunt u ook de steden Utrecht en Amersfoort gemakkelijk bezoeken. Een bezoekje aan de Dom of het museumkwartier in Utrecht of winkelen in Amersfoort?
Voor de kinderen is een bezoek aan Dierenpark Amersfoort of speelparadijs Kidzcity met 5000 m2 speelplezier.

Persoonlijk review

In sept/okt. 2016 zelf een midweek genoten in het Grote Bos, met deze review , weergave plaatwerk over de pagina heen.. en is niet positief.

Vakantie Aanbiedingen

  1. hotels in en rond Doorn met special prijs

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Utrecht detailpagina’s.


top pagina