Europapark Zwarte Woud attractie vakantie

Europapark in het Zwarte Woud van Zuid Duitsland. Met allerlei mooie, interessante, smakelijke, natuurgebieden, trips, tips en aanbiedingen.

Pretpark waar je pret of plezier kunt hebben. Met of zonder attracties en je kunt er je vakantie volstrekt in kwijtraken of volmaken. Dus vakantiepark, net hoe je het hebben wilt. Het is groot en groots. En het heet Europapark.

Europark in het Zwarte Woud bij Rust, pretpark en attractiepark, waar Rust ook nog rust kan zijn, dat is sterk !
Niks Europa of EU, gewoon

plezier.

Zwarte woud en Rust Europapark

Waar vind je nu het Zuid-Duitse plaatsje Rust, waar dit pretpark Europapark gelegen is rust ? Rust in het Zwarte Woud, ofwel Schwarzwald met haar specifieke lekkernijen als schwarzwälder kirsch, schwarzwälder schinken. Zijdelings de schwarzwälder fuchs, een mooi paardje, maar niet te vergeten : schwarzwälder kuckucksuhren ofwel de koekoeksklok.

Rust van het Europapark in een wat groter topografisch kader

Vanaf Utrecht CS zal het iets van 621 km vergen en 5 driekwart uur in de auto. Dat is een tikkie veel voor een dagtocht èn bezoek aan het Europapark. Een paar dagen méér is aan te raden. Waar zit je dan. Rust ligt een half uur rijden boven Freiburg im Breisgau ( 40 km ). Daar hebben we op de pagina over Vakantie Zuid Duitsland al eerder over geschreven. Enige tijd geleden ook al ontdekt door onze vaderlandse voetballers die daar hun trainingskamp hebben ingericht. Ligt dus zuidelijk van Rust en het Europapark.
Klik hier voor een plaatje met plattegrond over het ZwarteWoud met Rust t.o.v. Straatsburg, Colmar en Donaueschingen.
( is zelfs aansluiting te zoeken met onze Neckarroute )

Verder af van Rust

Verder naar het zuiden natuurlijk Basel in Zwitserland op 99 km en een uurtje rijden.
Aan de noordelijke kant zien we uiteraard Karlsruhe ( 106 km ) nadat we op ca 80 km Baden-Baden hebben gezien. Dan richten we de blik naar het oosten : nog meer Zwarte Woud. Dichterbij links en niet over het hoofd te zien : de rivier de Rijn, de Boven-Rijn om precies te zijn. Daar links van, natuurlijk Frankrijk met bijvoorbeeld Colmar ( 40 km ). Noordelijker ( 90 km ) Straatsburg in de Elzas.  Even verderop Marmoutier waar we in het kader van St. Maarten hier over hebben geschreven.

Op zoek naar rust in Rust in het Zwarte Woud plus het Europapark

Tussen de Schwarzwaldvorbergen en de Rijn. Idyllische natuur , dorpsromantiek, vrijetijd paradijs, dat is het plaatsje Rust. Met jawel, toch wel, rust in de omgeving van het Zwarte Woud. Dus bossen, met heuvels en niet al te hoge bergen. Let op : een vissersdorp ( vissen in de Rijn, en vissen in de naburige natuurgebieden) maar ook levend van het toerisme. En zoals ze het zelf uitdrukken : Genießen Sie bei uns badische Gastlichkeit.

Europapark als pretpark en attractiepark

Europa-Park in Rust dat houdt meer dan 100 attracties, waarmee het Duitslands grootste attractiepark is. Tegelijkertijd ook één van de meest bezochte en gewaardeerde parken in Europa.

Nieuwe sprookjes in een nagebouwd Grimm – dorp in Europapark

 

U weet wel : Jacob Ludwig Karl Grimm en Wilhelm Karl Grimm verzamelden oude Duitse sagen en vertellingen. Als taalkundigen maakten zij er een kunstwerk van voor kinderen en vooral volwassenen. Is nu ingebouwd in het Europapark.
Bekende sprookjes van de gebroeders Grimm zijn.

Raponsje of Rapunzel – Sneeuwwitje – de Kikkerprins – Repelsteeltje – Hans en Grietje en de Wolf en de zeven geitjes.

Er zijn boeken van Grimm die dan weer geÏllustreerd zijn door de Nederlandse Anton Pieck die we dan weer kennen van de Nederlandse Efteling. Zowel Grimm als Pieck zijn op hun terrein grootheden die vrijwel iedereen kent.

Interactieve actie in het europapark al kan dit natuurlijk continu veranderen

Attracties Interactief » Avonturen in Atlantis in Europapark Rust Zwarte Woud

 • de Pirates in Batavia
 • Universum van Energie Rondrit
 • Diamanten toverwereld
 • het spookhuis
 • Ciao Bambini
 • Atlantis Adventures
 • Sleigh Ride Snowflake
 • Vlucht van Kassandra
 • Piccolo Mondo Rondrit
 • en meer

 

Water en lucht in het pretpark

 

 • Atlantica Supersplash
 • Fjord Rafting
 • Tiroler Wildwasserbahn
 • Whale Adventures
 • de Feria Swing rups
 • Kolumbusjolle rups
 • Peter Pan rups
 • African Queen tocht = boottocht / rondvaart
 • de Elfentocht = boottocht / rondvaart
 • Marionetten tocht = boottocht / rondvaart
 • de antieke paarden carrousel
 • de dubbele draaimolen Crazy Taxi
 • de kinderdraaimolen Dino carrousel
 • de draai of zwiermolen Vlucht van Ikarus
 • monorail : EP Express en Monorail
 • rondrit per trein
 • Spaanse Arena = stuntshow
 • Europapark Historama = lasershow
 • Poppentheater
 • Globe theater
 • Magic Cinema
 • varieté in het Teatro dell’Arte
 • IJsrevue
 • kindermusical

 

Het vakantiepark Europapark bezit 4 vier-sterren hotels thematisch uitgelijnd. Als alternatief een pension, een caravan park en het Tipi Village.

 

 1. hotel bell rock in Rust
 2. hotel colosseo in Rust
 3. hotel El Andaluz in Rust
 4. hotel Castillo Alcazar

Deze 4 hotels naast de vakantieparken vindt u ook terug in onderstaand overzicht bij Trivago …..

top pagina

 

Stel nu, dat je bovenstaand als vakantiedoel voor korte of lange tijd hebt gekozen, dus rond of rondom het Europapark van Rust, kun je dan nog wat méér ondernemen, is er nog méér dan alleen dat Europapark ?

 

Shoppen proeven of zwemmen

 

En lukt het met de auto niet, sedert 2007 is Rust in het Zwarte Woud en daarmee ook het Europapark per vliegtuig te bereiken. Het Black Forest / Zwarte Woud vliegveld in Lahr, weliswaar alleen per chartervlucht.
Eerder teveel dan te weinig , toch ?

natuur de Taubergiessen rondom Rust

Een attractiepark en dus ook het Europapark gaat zelden gepaard met een stiltecentrum of rust. Zal geen verrassing zijn. Nou, daar komt ie  : de laatste wildernis in de Boven-Rijn ligt op u te wachten : de Taubergiessen

Sedert 1979 is er het natuurreservaat Taubergiessen ofwel 1.682 hectare groot en is daarmee het op een na grootste beschermde natuurgebied in Baden – Württemberg en te vinden in de zuidelijke Bovenrijn-vallei tussen Offenburg en Freiburg.
Taubergiessen Wildnis am Oberrhein, natuurgebied om te varen, om te vissen, voor rust rond Rust bij het Europapark
De naam laat zich herleiden uit de ondergrondse bronnen ( Giessen ). Typisch voor deze streek met weinig voedingsstoffen (Taub) in het vocht.
Het bestaat voornamelijk uit weiland en boslandschap met een lengte van 13 km, in de breedte tot 2 km. In de weiden zijn veel zeldzame vogelsoorten te vinden, die er een broedplaats vinden. Door het oostelijk deel van het beschermde gebied stroomt de Elz. Het westelijk deel van het gebied beslaat voornamelijk bos. En er kan gevist worden ! En er kan een boottocht gemaakt worden.

Het klimaat van het Zwarte Woud van Rust en Europapark

Het klimaat van het Zwarte Woud is warmer en de regenval is meer veelvuldig dan in de meeste regio’s van Duitsland. In het Rijndal is soms een verhoogde kans op stormachtig weer.
In de zomer kan het zeer vochtig zijn omdat de tijdens de dag opgebouwde warme lucht zich moeilijk kan verspreiden. Dus is het te begrijpen dat de minimum temperatuur soms niet onder de 20 graden duikt. Zijn er dus de meeste tropische nachten van Duitsland. Ook qua warme dagen ( met maximum temperatuur boven 30 graden) haalt deze streek de meeste in Duitsland! Tengevolge van dit bijna mediterrane klimaat kunnen er zelfs amandelbomen en citrusvruchten planten groeien.

Straatsburg is te doen vanaf Rust

Straatsburg is toch wel een belangrijke stad van ca 300.000 inwoners en de EU-trots van Frankrijk aan de rivier de ill, het Rijn-Rhône- en het Rijn-Marne-kanaal.
Een initiatief (?) van de Romeinse keizer Augustus die in in 12 v.Chr. Argentoratum =”zilverberg” heeft gesticht, een bepaald vooruitziende blik, het verplaatsen van het EU-volkje in Brussel naar Straatsburg kost zeker wel zilver 😉     .

Titisee in het Zwarte Woud

 

Op sympathieke afstand van het Europapark : 68 km en in zeg 54 minuten te bereiken ligt het Titisee meer. Een meer met een oppervlakte van 1,3 km2 en een gemiddelde diepte van 20 meter! en maximaal 40 mtr. De Titisee is ontstaan uit de Feldberggletser. De uitstroom van het meer, op 840 meter boven zeeniveau, is de rivier de Wutach. Aan de noordelijke oever het gelijknamige kuuroord, tegenwoordig deel van de stad Titisee-Neustadt.
Er kunnen boottochten op het meer gehouden worden.

Hochschwarzwald oostelijk van het Europapark

Het Hochschwarzwald rond de Titisee is als een prentenboek. Met bergen, diepe meren, diepe spleten tussen stenen massa’s, dichte bossen. Maar ook zonnige, weelderige groene weiden en hier en daar adembenemende vergezichten.
Het Zwarte Woud is een van de mooiste en meest ongerepte landschappen van Duitsland, een vakantieregio van superlatieven.

Colmar aan de westkant in Frankrijk

Colmar in het departement Haut-Rhin vinden we aan de westelijke kant van de Rijn, de overburen van Rust. Na Straatsburg en Mulhouse, de 3e stad qua grootte / belang in de Elzas, met een omgeving ideaal voor de wijnbouw.

In Colmar ziet u veel vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen en de Renaissance, en het opmerkelijke Maison Pfister. De wijk petite Venise kent schilderachtige huizen aan de Lauch.

Conclusie : naast Rust en het Europapark is er rondom nog heel veel te zien en te ondernemen. Gelardeerd met Elzasser en Schwarzwalder wijn, goed eten, en beste bedden. Toegegeven : het Europapark is en blijft de trekpleister. Op dit attractiepark of pretpark wordt elke volwassene weer even een zorgenvrij kind.


 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

terug naar de hoofdpagina over Zuid Duitsland

terug naar de hoofdpagina over Noord en Midden Duitsland

top pagina

Vakantie-trips.nl over het Europapark in het Zwarte Woud en de attracties die je daar kunt beleven, is dat vakantie of is dat vakantie ? !