Ede met park ‘t Gelloo, Bospark vakantiepark en Hotel Reehorst

Wellness Beauty Culinair genieten en zo u wilt een workshop Wijn proeven Zuivel proeven Kaas maken Kook workshop of gewoon de natuur in, dat is welbevinden of goedvoelen » wellness VAKANTIE

Gelderland is bossen en heidevelden en vakantie. Op deze plek zit je al snel te midden van natuurgeluiden van het Luntersche Buurtbosch. Nationaal Park de Hoge Veluwe op slechts enkele km’s afstand. Dit immense natuurgebied is de basis van ultiem genieten, een Wellness of het welbevinden tussen flora en fauna. Uit te breiden met Wellness en Sauna, Beauty Verzorging, Culinaire proeverijen en kookworkshops, kaas maken, boter maken, wijn proeven etc.

De stad Ede is

daarbij in 2014 ‘Hoofdstad van de Smaak’ geweest. Door het kalenderjaar heen, zijn er tal van vakantie activiteiten : plezierig “te ondergaan”.

[1] Hotel De Reehorst in het Gelderse Ede naast Veenendaal

De Reehorst is naast hotel ook een congrescentrum, theater en geschikt voor partijen.

Klik hier voor Ede met de vakantieparken en hotel Reehorst in overzichtkaart :

Hotel De Reehorst werd geopend in 1932 als ontspanningsgebouw voor het personeel van de toenmalige ENKA-fabriek (Eerste Nederlandse Kunstzijdefabriek Arnhem), die fabriek werd later AKU, toen Akzo en nu Akzo Nobel, en nee, al lang niet meer aanwezig hier, en ja, het pand is aanzienlijk herbouwd en verbouwd. Vorm van vakantie.
Hotel De Reehorst  beschikt over 88 kamers en wordt beoordeeld met een: 8.3.
Geniet van een perfecte verzorging, mooie kamers, bijbehorende bediening, culinair diner, goede wijn en nog veel meer vakantie

Geef uw vakantie extra genieten met Beauty Verzorging

Beauty verzorging bij De Foundation Parkweg 79 in Ede.

Geef uw vakantie een extra ‘Preuvenement’ met deze Culinaire Proeverijen

 

 1. proeven van stoutbieren in de Veluwse Heidebrouwerij
 2. Rondleiding en Workshop kaasmaken of extra: Workshop wijn en kaas proeven of zelf boter maken bij Kaasboerdeij Hoekelum Edeseweg 122, Bennekom 6 km ten zuiden van Ede

 

[2] vakantiepark ‘t Gelloo

vakantie bestemming : Recreatiepark ‘t Gelloo vakantiepark nèt buiten Ede biedt bijvoorbeeld een 6-persoons Chalet type Basic en vrijstaand, bij een oppervlakte van 40 m2.
vakantiepark 't Gelloo Topparken
Omvat : Woonkamer met open keuken, Badkamer met douche en wastafel, Apart toilet, Drie slaapkamers, waarvan twee slaapkamers met twee 1-persoonsbedden en één slaapkamer met een stapelbed, Er is parkeergelegenheid voor één auto.

Bijzonderheden vakantiepark Gelloo

In het bosrijke gebied rondom het park kunt u vele fietsroutes volgen en prachtige wandelingen maken. Verder zijn er vele faciliteiten voor jong en oud te vinden waaronder een overdekt zwembad.
De chalets staan midden in het groen en zijn te bereiken via verharde, verlichte paden.

Er is een receptie en het park heeft een gesloten entree.

[3] vakantiepark Bospark Ede

Veluwe Bospark Ede Vakantiepark biedt bijvoorbeeld een 6-persoons Chalet Basic Vrijstaand. Opp. 45m2.
Omvat ook een Woonkamer met zit- en eethoek en TV, Open keuken, Badkamer met douche en wastafel, Apart toilet, Drie slaapkamers, waarvan twee slaapkamers met twee 1-persoonsbedden en één slaapkamer met een stapelbed< en er is parkeergelegenheid voor één auto.
Bospark Ede Topparken

vakantiepark Bospark Ede beschikt over een openluchtzwembad, een recreatieruimte en een speeltuin. En er is een Grand Café, verwarmd buitenzwembad en diverse sport- en speelvelden voor jong en oud.

Wat verder te doen in en rondom Lunteren, Ede, Veenendaal en omgeving

– Musea rondom Lunteren
– Dierentuinen Parken rondom Lunteren
– Zwembaden & Welness Lunteren
– Sport regio Lunteren
– Spel en Games nabij Lunteren
– Strand, meren en ander water rondom en vanuit Lunteren
– De lucht in met vliegtuig of ballon vanuit Lunteren
– Planten en parken in de omgeving van Lunteren
– Wandeltochten her en der en vanuit Lunteren en Ede

Huis Kernhem in Ede noord

Huis Kernhem te Ede - noord
Méér info over Huis Kernhem en de activiteiten.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Kasteel Hoekelum bij Ede Bennekom

vanaf Kasteel Kernhem in noord Ede, in bijna rechte lijn zuidwaarts richting Wageningen vinden we :
Kasteel Hoekelum niet te verwarren met Kasteel Heukelum – slechts 1 letter verschil – maar dat Heukelum ligt 60 km westelijk van Ede aan de grens met Zuid-Holland.

Kasteel Hoekelum bij Ede Bennekom

Heeft ook een functie bij huwelijksfeesten (..) en partijen, en diners en het ontvangen van gasten.
Méér info op deze website van het Kasteel.

Renkum en Kasteel Grunsfoort of met een ‘v’


12 kilometer zuidoost van Ede , ligt de plaats Renkum, aan de rivier de Rijn. Méér in detail : ligt aan de zogenaamde Nederrijn, een afsplitsing ter hoogte van de plaats Pannerden van de rivier de Rijn in Waal en Nederrijn. Bij Renkum heeft ook de Slag om Arnhem plaatsgevonden bij W.O. II. ( onderdeel Operatie Market Garden). Renkum zou blijkens het gevierde feest al 1.000 jaar en meer oud zijn.

Er zou ook een connectie zijn met de Graven van Hamaland, zie onze pagina over Stroombroek en Montferland plus Elten etc

In Renkum was sedert 1371 (?) ook het Kasteel Grunsfoort te vinden op de Grunsfoortweide, tenminste, in dat jaar werd voor het eerst de naam genoemd. In 1780 wegens slechte staat van stevigheid afgebroken.

Renkum is rijk aan nog meer gebouwen zoals de Keijenberg, landgoed Quadenoord, landgoed Oostereng en Mariëndaal. Niet te vergeten : Oranje Nassau’s Oord. In 1881 aangekocht door Koning Willem III van de Graaf van Rechteren van Appeltern, ten behoeve vooral van Koningin Emma.

Kasteel Grunsfoort

Kasteel Grunsfoort pentekening
anno 1371 naar men stelt. Op de hoek van de Kortenburg en de Beukenlaan. En ook de (C)Kortenburg heeft een verleden als burcht.

In 1379 kwam het slot / kasteel in handen van de Hertog van Gelre : Willem van Gulik ook wel Jülich. En deze was daar met regelmaat gastheer voor de toenmalige Bisschop van Utrecht, Frederik van Blankenheim zoals ook de Heemkunde van Renkum heeft achterhaald. Mèt zegel. Al met al helemaal geen gering Kasteel dus.
Het mag een “zegen” zijn dat ‘achter’ onze Frederik een suffragaan (wijbisschop) opereerde : Hubertus Schenck, die de kerkelijke functie op zich nam, want ‘Fredje’ was méér een strijdmakker, niet van de ene wang en de andere voorhouden. Een mep kon je krijgen, minimaal.
De naam zegt het al een beetje, de Heren van Blankenheim komen van de Duitse Eifel. Maar zijn belangen in Drenthe en dus “het Oversticht” waren van belang, bemoeide zich dus met Kasteel en Coevorden tot en met Noordlaren nèt in de provincie Groningen. In een tijd dat het 1 pk paard nog het snelste vervoermiddel was.
Géén reden om Kasteel Grunsfoort onder het maaiveld te houden.

Historisch Museum Ede

Voor wie interesse heeft voor “hoe het allemaal zo gekomen is” en andere wetenswaardigheden, er was een website : “historischmuseumede.nl”ofwel Historisch Museum, alleszins “was” in 2021.

 

 • vanaf – Utrecht 50 km
 • vanaf – Amersfoort 35 km
 • vanaf – Apeldoorn 33 km
 • vanaf – Arnhem 20 km
 • vanaf – Nijmegen 45 km

terug naar de hoofdpagina over Gelderland met tips en trips of de Veluwe pagina.

top pagina