Moezel van Trier via Cochem naar Koblenz volgen

Mont Royal bij Kröv aan de Moezel

Moezel, bergen, druiven en Wijn opgeteld is Vakantie !

Moezel in de Eifel van Trier via Cochem naar Koblenz. De Moezel als rivier èn de Moezelwijn in de fles. Het zijn in Nederland al decennia bijna toverwoorden.

Ondertussen hebben we de verre buitenlanden ook ontdekt. Moeten we misschien weer eens terugkijken. De Moezelregio is nog steeds een perfecte vakantie plek. Weinig gedoe met vliegen en de daarbij horende extra kosten en wachttijd. Stukje dichterbij, maar hier en daar behoorlijk verrassend !!

Onderwerpen over de Eifel in afzonderlijke pagina’s

 

Onderwerpen over de Eifel op deze pagina

 

Welke weg naar de Moezel

vakantie tips :
Deze rivier  kennen we in Duitsland. Maar ontspringt feitelijk bij de Col de Bussang in de Vogezen ( even westelijk van Mulhouse zeg maar kruispunt Frankrijk Zwitserland Duitsland ). Om na ca 544 kilometer bij Koblenz in de rivier de Rijn uit de monden. Weliswaar ontspringt onze Maas ook in de Franse contreien op ca. 70 kilometer verderop. Maar heeft met deze rivier weinig tot niets uit te staan. ( Meuse = Maas versus Moselle = Moezel ).

Welke route naar de Moezel

Inderdaad, naast de deur :
[1] want Trier ligt oostelijk van Luxemburg, en Koblenz al weer wat noordelijker aan de Rijn. Allemaal in een dagdeel te bereiken. Moet dat dan ? Is toch vakantie in  Duitsland ?

[2] Neem nu eens wegnummer 633 vanaf Luik richting Vielsalm, weg 68 naar Clervaux, via Echternach naar Trier en dan ben je bij de Moezel.

[3] Je kunt ook vanaf Aken, niet de autobahn, maar de binnenbaan nemen in de richting van Monschau, Blankenheim, Prüm, Bitburg naar Trier en de Moezel.

[4] Of als variatie Prüm, Gerolstein in de Hohe Eifel en via Daun “afzakkend” naar Cochem aan de Moezel. Ben je qua tijd veel meer kwijt, maar wat je wint aan vakantie: het is er mooi!

Trier

vakantie tips :
de vakantie informatie over Trier vind u nu op deze pagina
vakantie Zuid Duitsland Cochem aan de Moezel

Neumagen – Dhron

Waar Trier een Romeins verleden heeft, zijn in Neumagen – Dhron ook de nodige vondsten gedaan, is geen grote plaats, wel een bezoek waard.

Bernkastel – Kues

vakantie Eifel tips :
Bernkastel – Kues even verderop langs de Moezel is al wat groter. Ideaal voor – vanaf de berg – een panorama van bergen, rivier en dorpsgezicht. Zoals de naam aangeeft: twee plaatsen aan weerszijden van het watertje. Uiteraard een brug ertussen en een fraai klooster / kloosterkerk. Het Cusanusstift en op “hoogte” : de ruïne van de Burg Landshut.

Bezienswaardigheden van Bernkastel – Kues in video beelden

Interessant is in Bernkastel het middeleeuwse marktplein met puntgevel vakwerkhuizen uit de 17e eeuw. Waaronder één dat dateert van 1416. Bekijk de St. Michael fontein van 1606 en het Renaissance stadhuis van 1608. De wijn van de regio Bernkastel is niet te versmaden.

Traben-Trarbach

 

Traben-Trarbach

Traben-Trarbach is een stad aan de Moezel in het gebied van Bernkastel-Wittlich. Deelstaat Rijnland-Palts en het administratieve centrum van de gemeente met dezelfde naam. De stad is een landelijk erkend kuuroord. Traben en Trarbach ligt ongeveer 40 km ten noordoosten van Trier en ongeveer 60 km ten zuidwesten van Koblenz in de vallei van de Moezel; ten noorden van de stad ligt het “Moselschleife” Mont Royal. Dit Traben-Trarbach is de grootste stad aan de Moezel.
Mont Real Vesting boven TrabenTrarbach

Zell

vakantie tips :
Zell is evenmin vreselijk groot, maar zeker als wijngebied een toppertje en is onderdeel van de regio Cochem – Zell.
de Poort van Traben-Trarbach aan de Moezel

Cochem

vakantie Eifel tips : Cochem aan de Moezel in video beelden

Cochem aan de Moezel

Cochem onbekend? Dacht het niet. Een geslaagde combinatie van oude stad, kasteel, de Moezel, wijn, en toeristen. De burcht van Cochem dateert van de 12e eeuw en ligt natuurlijke heel strategisch, en daardoor ook toeristisch strategisch.

Verder langs de Moezel heb je dan bijvoorbeeld nog de Burcht Eltz. De Burcht Metternich. Is er sprake van vakantie – haast, kun je altijd nog vanaf Koblenz de Hunsrück Hohenstrasse nemen. Om bezuiden Trier in het Natuurpark terecht te komen, op zich een fraaie route. Maar vooral genoemd om aan te geven dat bezijden de Moezel en dan op hoogte van het plateau er allerlei vakantieparken te vinden zijn. Èn bungalowpark, vakantiehuisjes, wellness centra en noem maar op.

En die Hunsrück heeft echt niets te maken met de rug van een hond, is weer een ander verhaal op een andere pagina.

Mooie aspecten van Cochem en ook meer de binnenstraatjes, winkels

Koblenz

De stad Koblenz ligt voor het grootste deel op de linker Rijnoever, aan de monding van de Moezel en de Rijn en behorend tot Rijnland-Palts.

Koblenz is een afzonderlijke pagina geworden, lees hier verder

vakantie Zuid Duitsland Koblenz
Op de rechteroever van de Rijn ligt het fort Ehrenbreitstein. Van de vele bruggen in Koblenz dateert de oudste, de Balduinbrug over de fameuze rivier, uit de 14e eeuw.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Vakantietips Hotel Lellmann richting Koblenz

Hotel Lellmann *** in Löf aan de Moezel op ca 26 km vanaf Koblenz

Hotel Lellmann heeft een eigen pagina gekregen, klik hier

Lof voor Löf aan de Moezel

De wijnplaats Löf aan de Moezel kent de neogotische St. Lucia kerk.
Schilderachtige plaatsen op de rivieroevers, terrassen met talloze wijngaarden, wijnboerderijen, licht glooiende dalen, Romeins erfgoed, middeleeuwse pracht… da’s dus Moezelstreek. En dan hebben we het nog nauwelijks over iets verder vanaf de rivier, of Koblenz, of Cochem, of de kastelen. En dan is het zalig om bij te komen op een terrasje in één van de schilderachtige dorpjes met een heerlijk glas wijn.
Gesteld, dat u een gevarieerde vakantie wilt, zou u kunnen overwegen om voorgaand aan zeg een week Moezel, eerst een week de Oranjeroute van het Westerwald te ondernemen, zie onze pagina over de Oranjeroute. Of andersom.

Mont Royal op de helft tussen Trier en Koblenz op de noordoever van de Moezel

Mont Royal Bungalowpark Kröv
Mont Royal heeft een afzonderlijke pagina gekregen.

en terug

terug naar de hoofdpagina over Duitsland noord

top pagina

ebook of e-book : wat te doen in bijvoorbeeld de Moezel regio

Deze regio + Zuidelijke Eifel / Hunsrück is weliswaar het sluitstuk van de Eifel regio, maar zeker niet de sluitpost van uw vakantie !!

 

top pagina

vakantie-trips.nl over de Moezel van Trier Cochem naar Koblenz inclusief omgeving bijzonderheden en regio informatie.