Helmond Asten Ommel Prinsenmeer vakantiepark Noord-Brabant is vakantie waard

Dit vakantiepark op 13 km zuid-oostelijk van Helmond , biedt bijvoorbeeld een 4/6-persoons mobile home of chalets aan de Dennendijk. Vrijstaand.
kaart Asten Ommel Helmond vakantiepark Prinsenmeer

 1. Asten ligt 27 km oost van Eindhoven
 2. en ligt 28 km noord-oost van Valkenswaard
 3. vervolgens 23 km noordelijk van Weert
 4. daarenboven ligt 26 km west van Venlo
 5. en niet te vergeten, op 10 km van de grens tussen Noord-Brabant en Limburg
 6. ‘last but not least’:  13 km zuid-oost van Helmond

Wat er nog meer is, lees verder …..

Ligging van Vakantiepark Prinsenmeer in Asten – Ommel

herkomst van de naam Oostappen vakantiepark
Oostappen is dus een gehucht in Noord-Brabant oostelijk van Helmond en voorzien van het riviertje de Aa. Dat laatste is niet direct uniek, omdat overal in Nederland wel meer watertjes zo heten. Gewoon in vroeger tijden een ander woord voor water …… In Nederland is een vakantiebedrijf – van dit park dus – dat als bedrijfsnaam ook Oostappen heeft gekozen, maar heeft verder dus niets met het gehucht te maken.

En Oostappen komt van de heer Theodoricus van Aestappen en die was een grondbezitter in Vlierden in de 14e eeuw, althans volgens de Heemkundekring Ouwerling.

Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer ligt in Asten nabij Ommel, in de Brabantse Peel. En van Ommel naar Asten is het maar liefst 3 km.

Uitstappen uit de bewoonde wereld : direct gelegen naast de A67 (ter hoogte van afslag: 36 – Asten), Beekstraat 31 – 5724 PL Asten.

U verblijft in eenvoudig ingerichte chalets en mobile home‘s. Deze liggen gedeeltelijk bij het recreatiemeer. U beleeft er een onvergetelijk verblijf, want er zijn volop mogelijkheden voor vertier.

 • Woon- en eetkamer voorzien van TV.
 • Open keuken met magnetron, koelkast vierpits gasstel en koffiezetapparaat.
 • Twee slaapkamers waarvan één met een 2-persoonsbed en de ander met twee 1-persoonsbedden. Er is een 2-persoons uitklapbaar bed beschikbaar in de woonkamer.
 • Badkamer beschikt over een toilet, wastafel en douche.
 • Er is een gaskachel aanwezig.
 • Complete tuinset.

Zo is er een 10 ha grote waterplas met zandstrand en ligweide, waar u heerlijk bijkomt van de dagelijkse drukte.

Vakantiepark Prinsenmeer

Vakantie
dd 18 jan. 2019 en speeltijd video 6:39 min.

In de prachtige omgeving van Nationaal Park De Groote Peel staat Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer. Het vakantiepark ligt in/bij Asten, een Noord-Brabants dorp met bijzondere bezienswaardigheden. Ontdek de omgeving van het park per fiets of maak een mooie wandeling. Op het vakantiepark zelf is ook genoeg te beleven, zowel binnen als buiten. Wat dacht u van recreëren op het strand, een potje volleyballen of een middag in de sauna?

 

Faciliteiten van Vakantiepark Prinsenmeer in Brabant Oost.

Grote en kleine waterratten komen het hele jaar door aan hun trekken in Vakantiepark Prinsenmeer’s . Winters vermaakt u zich in het subtropische zwembad met apart peuter- en kleuterbad. Van waterkanon tot stroomversnelling. Van superwaterglijbaan tot hotwhirlpool en van Turks stoombad tot bar en zonnestudio… u vindt het er allemaal.

Wie energie over heeft kiest voor één van de vele vrijetijdsmogelijkheden als midgetgolfen, trampolinespringen of het indoor speelparadijs met o.a. klimtoren, rodelbaan en ballenbad. In de schoolvakanties worden er bovendien veel activiteiten georganiseerd.

Tevens is er een supermarkt waar u de meeste boodschappen kunt kopen.

vakantieparken bij Mierlo en Asten dichtbij Helmond in Noord-Brabant

Eten en drinken bij Vakantiepark Prinsenmeer.

In Prinsenhof Plaza is er voor ieder wat wils op het gebied van eten en drinken. U bevindt zich in het centrumgebouw met een oud Hollandse sfeer. U heeft hier keuze uit een buffetrestaurant, snackbar en ijssalon.

Tevens is er een gezellig terras, waar elke avond wel iets leuks te beleven valt. Kortom, er is voldoende keuze op Vakantiepark Prinsenmeer.

Omgeving van Vakantiepark Prinsenmeer

Wilt u de omgeving van Vakantiepark Prinsenmeer verkennen? In Natuurreservaat De Groote Peel kunt u fantastisch wandelen en fietsen. Steden (zie bovenstaand overzicht en de kaart ) als Valkenswaard, Den Bosch ( misschien net iets té ) en Breda zijn prima bereikbaar, maar ook Venlo, Venray en Weert.

Vakantiepark Bospark ‘t Wolfsven bij Mierlo

Vakantie
duur video 1:56 min. en dd 31 mrt. 2014.

Bospark ‘t Wolfsven is omgeven door natuurschoon, zelfs door een van de grootste natuurreservaten van ons land: de Strabrechtse Heide. Daardoor voelt u zich in dit gemoedelijke park zo vrij als een vogel. Speelplezier voor uw kinderen is hier volop. Zowel op het park als in de wijde omgeving. Maar ook een gezellige stad als Eindhoven is vlakbij. Zelfs Antwerpen leent zich prima voor een daguitstapje.

Helmond op 13 kilometer afstand

Kenmerkend voor Helmond is een verleden van metaal- en textielindustrie. U zult er enkele straatnamen tegenkomen, die op -wal eindigen. Daar kunt u van afleiden dat Helmond vooral ook vestingstad Helmond is geweest. En is er ook een veertiende eeuws kasteel:
Kasteel of waterburgt Helmond
Kasteel Helmond dateert van het jaar 1321. We zien dan kasteelheer Jan III van Berlaer. Maar een brand in 1549 bleek desastreus. Kasteelheer Joost van Cortenbach liet het veel luxer herbouwen, aan geld ontbrak het hem kennelijk niet.

info over Remiremont op onze pagina met klik te bereiken

Het Kasteel Helmond is het bezoeken waard mèt museum en kunsthal.

De gemeente Helmond kent vier kernen ofwel voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis en in de wijken duidelijk wel herkenbaar.
De stad werd eerder dan het kasteel in 1225 gesticht door Hertog Hendrik I van Brabant. Of ….

Archeologie van Helmond

Het begin van Helmond

Interview met Theo de Jong van Archeologisch Centrum Eindhoven en Helmond:
Rond 1200 breidde het hertogdom Brabant zich uit en verrezen er steden waaronder Helmond. Onderzoekers vermoeden dat de stad gesticht is door de lokale adel die connecties had met de hertogelijke familie van Brabant.

 

‘Maria van Leuven, ook wel bekend als Maria van Brabant (omstreeks 1189 geboren – overleden in 1260) was een Brabantse hertogdochter die Rooms-Duits keizerin werd en nadien gravin van Holland. Dochter van Hertog Hendrik I van Brabant en Mathilde van Boulogne. Maria trouwde met Otto IV van Brunswijk, die inderdaad enige tijd Rooms-Duits en dus Keizer is geweest. Kroning in Aken in 1198, in 1215 afgezet en in 1218 overleden. Dus vermoedelijk zal de historie van Helmond enkele tientallen jaren eerder kunnen zijn geweest.

Op 200 meter zuidwestelijk van het Kasteel Helmond moet een ouder kasteel zijn geweest onder de naam ‘t Oude Huys. Datering rond rond 1170. bron:wikipedia

De Abdij van Binderen en Maria van Brabant

De Abdij van Binderen speelt nog een rol, een voorname rol van Maria van Brabant, vooral gelet op de herkomst van de naam gebaseerd op haar kreet “O God ‘k binder in!” (?) . Hier beschreven op wikipedia.

De Abdij – in tegenstelling tot Maria van Brabant – is te bezoeken op : Binderen 3, 5702 NT Helmond. Qua kapel dan.

Maria van Brabant overleed in 1260 en werd naast haar moeder bijgezet in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Immers, Brabant in Nederland en België was toen nog gewoon één. Wel 130 km verderop. Daarbij waren er meerdere dames met die naam en de Burgerlijke Stand van toen was iets minder nauwkeurig dan nu (..). Iets maar.

Nog méér kasteel in voorraad ? » Kasteel Croy !

kasteel Croy in vol ornaat en in de regio Helmond

‘t is in Croy op ruim 5km vanaf Helmond.
Kasteel Croy. Op deze pagina vind u de historie van het kasteel Croy, ook dat veel gegevens wijzen op contacten met zuid-België en Noord-Frankrijk.

Immers, de tweede eigenaar van Kasteel Croy was Jean II of Jan II (1436) en Prins van Chimay, toch zo’n 260 km verwijderd van Helmond.

Interesse in het kasteel Chimay ( Le Chateau de Chimay ), klik hier.

Bedenk dat hemelsbreed gezien deze plek op de hoogte ligt van het Noord-Franse Arras en dat draagt de oude Nederlandse naam : Atrecht in tegenstelling tot Utrecht. Op veel momenten in de historie worden die twee met elkaar verward …. in de stijl van Wim Sonneveld / Frater Venantius: “verschoning dus …”.

Vakantie

Een video van Eric Dankbaar, Wandelen van kasteel Croy naar kasteel Helmond, anno 29 mei 2021, met een speelduur van 3:28 min. De wandeling zal iets langer duren : te voet van kasteel naar kasteel door een fraai stukje Brabants landschap. Door deze route te volgen kom je op bijzondere plekjes.
inclusief afbeelding van Kasteel Croy.

Vakantiepark Prinsenmeer vind u op onderstaand overzicht bij de 1e vakantie-vergelijker :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Helmond Centrum – Kijk op de Wijk in video beelden

 

Helmond Kijk op de wijk

 

top pagina

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Brabant detailpagina’s.

 

top pagina

vakantie-trips.nl over Noord-Brabant Ommel-Asten Prinsenmeer vakantiepark, oost van Eindhoven en beneden Helmond. Ofwel 9 km tot de grens met Limburg, kun je van ‘beide walletjes eten’…..