Veluwe Otterlo Resort de Wije Werelt vakantiepark naast Droompark De Zanding

vakantie bestemming : Europarcs Resort de Wije Werelt in Otterlo biedt bijvoorbeeld een 4-persoons ‘Bos lodge’ maar veel meer, zoals deze vakantiebungalow :

Klik hier voor : overzicht park Hoge Veluwe en de vakantieparken bij / in Otterlo , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

vakantiepark Resort De Wije Werelt Otterlo

Ligging van Camping De Wije Werelt.

Camping De Wije Werelt ligt in het Gelderse dorp Otterlo, ideaal tussen Amersfoort, Apeldoorn en Arnhem. De camping is midden op De Hoge Veluwe gelegen, direct aan een zandverstuiving en naast het bos. Het bos Planken Wambuis wandel je zo in en op 300 meter ligt de prachtige zandverstuiving Het Mosselsche Zand. Een ideale bestemming voor eindeloos wandelen, fietsen en ravotten in het bos. En bos noemen we ook wel van oudsher “lo” , maar ook “loo”. En soms ….. is er ooit een heilige plek geweest …. zoals bij het naburige dorp met de naam “Drie” beschreven op onze pagina over Ermelo en de Irminzuil onderaan.

Best aardige routes van Otterlo naar Drie :
[1] 40 km binnendoor (N304 en N302) via Ugchelen, Nieuw Milligen en Speuld,
[2] 23 km via de N310 via Harskamp, Stroe en Garderen.

vakantiepark Resort De Wije Werelt

 

Faciliteiten van Camping de Wije Werelt.

Camping de Wije Werelt is tijdens het laagseizoen van 1 november tot 31 maart een parel van rust en tijdens het hoogseizoen van 1 april tot 31 oktober is het een speelparadijs voor kinderen, groot en klein.

Voor de kleintjes is er van alles aanwezig: klimrekken, kindertheater, skelter- en bolderwagenverhuur, waterspeeltuin, kinderboerderij, recreatieprogramma’s in de schoolvakanties en verwarmde openlucht (kinder)zwembaden, voor een verfrissende plons.

Ook voor de grotere kinderen én voor uzelf biedt Camping de Wije Werelt een scala aan activiteiten. Zo kunt u boogschieten, jeu de boules spelen, een partijtje (pool)biljarten en tafeltennissen.

Er is fietsverhuur, WiFi en zijn er sport- en speelvelden voor diverse sporten.

Eten en drinken bij Camping de Wije Werelt.

Het is natuurlijk hartstikke leuk om uw maaltijd zelf te bereiden buiten voor uw accommodatie. Uw boodschappen haalt u bij de minimarkt op Camping de Wije Werelt waar u ‘smorgens ook heerlijke ovenverse broodjes kunt kopen. Ook zit u goed op het terras van waar u uitzicht heeft op het zwembad met peuterbad.

Omgeving van Camping de Wije Werelt.

Zowel voor jong als oud is er een breed scala aan activiteiten in de omgeving van Camping de Wije Werelt. In Nationaal Park De Hoge Veluwe alleen al bent u minstens een dag zoet met mooie wandel- en fietstochten, het zoeken naar herten en wilde zwijnen en een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Willen u en uw kinderen meer dieren zien? Ga dan bijvoorbeeld naar Burgers Zoo in Arnhem, de Apenheul in Apeldoorn, het Dolfinarium in Harderwijk of Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Trakteer de kids op nog meer speelplezier in Koningin Julianatoren of Kids Playground in Apeldoorn of Walibi World in Biddinghuizen. U ziet het: Camping de Wije Werelt en haar veelzijdige omgeving bieden u en uw kinderen een onvergetelijke vakantie!

Klik hier voor : de locatie van de Wije Werelt en de Zanding , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .

Droompark De Zanding

Droompark de Zanding te Otterlo in Gelderland
Droompark de Zanding kent een prachtig speelmeer voor de kinderen.

Daarnaast is er een luxe zwembad met mooie wellness faciliteiten. Zo kunt u hier onder andere genieten van verwarmde relaxbanken, een Finse sauna en een Turks stoombad.
Op het vakantiepark zijn uitstekende sanitaire voorzieningen, een supermarkt en Wifi tegen betaling.

De ingang van Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt praktisch naast de deur.

Droompark de Zanding
Een modern recreatiepark op de Hoge Veluwe. Het park is erg in trek bij zowel buitenlandse, als binnenlandse toeristen die graag de natuur opzoeken en cultuur willen ontdekken.

 

Nog een toeristische rijroute voor de liefhebbers : locatie nabij Kootwijk

Startpunt op de N310 nabij Boswachterij Kootwijk en het Loobos ( beetje pleonasme = dubbelterm voor èn bos èn Loo ), voor de gedachtebepaling tegenover de plaatsjes aan de westkant : Drieënhuizen en Essen is een afslag oostwaarts bij ANWB wegwijzer / bord met nummer 643, de Heetweg ( mits men niet ondertussen de bakens verzet heeft ).

Richting van deze niet al te brede weg is naar Kootwijk cq Assel.
U passeert dan het Kootwijker Zand en de Asselse Heide , naar Hoog Soeren en verder naar Apeldoorn, met Apenheul en park Berg en Bos.

Of bij Assel zuidwaarts afbuigen naar Hoog-Buurlo ( schaapskooi ) langs het Van der Huchtbos, richting Ugchelen naar Bruggelen en Beekbergen.
Routes / weggetjes waar je in doorsnee aan voorbij gaat en ‘natuurlijk’ Nederland op z’n mooist kan zijn.

Zelf ook tips voor anderen ? Geef het door als reactie.

De ‘Sahara van de lage landen’ Kootwijkerzand

Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van West-Europa. Het wordt ook wel de ‘mini-sahara van de lage landen’ genoemd, omdat op de open vlakte de temperatuur kan oplopen tot 60 graden celsius en de nachttemperatuur, ook in de zomer, onder 0 graden kan dalen.

Het natuurreservaat is 700 hectare groot en ligt op het westelijk deel van de Veluwe, binnen de veel grotere boswachterij Kootwijk (ca 3600 ha) bij Kootwijk.

Kenmerkend voor het Kootwijkerzand zijn de grillig gevormde vliegdennen.

Zowel Camping de Wije Werelt en Droompark de Zanding treft u aan in onderstaand overzicht van vakanties bij nummer 1 :

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland met tips en trips, detailpagina’s,

Ermelo met dorp en kasteel Staverden

Apeldoorn en omstreken

Veluwe overzicht

Amersfoort.

Arnhem

top pagina