Land van Bartje vakantiepark bij Ees in Drenthe

Drenthe oost met Het Land van Bartje in Ees

Ees in Drenthe en het Land van Bartje kent een vakantie park
. Vinden we in de gemeente Borger-Odoorn ruwweg 17 km boven Emmen. Doordat het zand en het steen van de Hondsrug er onder ligt, ben je verzekerd van heide, bossen, vennetjes en gezonde lucht.

Verwacht er geen grootse stad, is een dorp met twee handen vol boerderijen en een paar honderd inwoners. Geeft ook niet met Emmen in de buurt. Iets kleiner – wat heet – is Borger, maar wel met een winkelcentrum of Schoonoord, met ook een paar winkels. Dan weer wèl met een groots gebeuren van de reuzen Ellert en Brammert, en wat historische plaggenhutten.

Bereikbaar * vooral via de

N34.

Aanbiedingen

Land van Bartje in Ees Drenthe is een vakantie park

Deze vakantie bestemming in Ees biedt bijvoorbeeld een 4-persoons chaletcaravan type 4BC en dat staat voor vrijstaand. Heeft een oppervlakte ca. 41 m2.

Ligging van vakantiepark Het Land van Bartje.

kaart Ees Drenthe
Het Landal Land van Bartje is gelegen midden in de bosrijke omgeving van de Hondsrug, aan de westkant van de Hondsrugweg N 34 in fietsprovincie Drenthe. In de omgeving van dit ruim opgezette familiepark komt u helemaal tot rust en kunt u heerlijk ontspannen.
Op de kaart zie je ook:

 • Drouwen » Drouwenerzand met een pretpark.
 • Mantinge met een pracht natuurgebied.
 • Orvelte is een museumdorp, historisch en wordt bewoond.
 • Westerbork met herinneringscentrum WO II, gezellig klein dorps, kunt er goed Iers eten.
 • Amen met het bluescafé de Amer in het dorp Amen. Op 4.3 km west van Grolloo.
 • Grolloo met het bluescafé Hofsteenge en …. 
  All Stars Blues Band

  en een fraaie ‘tussendoor’ weg via Papenvoort » Drouwen » Eext » Rolde, kortom een autoweg door de bossen. Niet te vergeten, er is ook het Boomkroonpad : wandelen op niveau van de kronen van de bomen. Dus hoog.

 • etc want ik kan nog wel ettelijke pagina’s door gaan. Zie ook de weblinks in de hoofdpagina van Drenthe.

 

Het Land van Bartje in Ees

Faciliteiten van vakantiepark Het Land van Bartje in Ees

Het vakantie park in Ees beschikt over een restaurant en een kleine supermarkt. Naast het park vindt u een 18-holes golfbaan. De kinderen kunnen zich vermaken op de ponyranch of in de indoorspeelplaats in Bartjes Boerderij. Het buitenzwembad is voorzien van een overkapping en geeft aansluiting naar het binnenzwembad.

Zo is het voor de zwemliefhebbers mogelijk om tijdens de wintermaanden volop te genieten van de zwemfaciliteiten in zowel het binnenzwembad als het overdekte buitenzwembad. Als de zomer dan weer aanbreekt, kan een deel van de overkapping open worden gezet, waardoor u en uw kinderen het gevoel hebben buiten te zwemmen.

Eten en drinken in Ees

Vakantie vieren in Ees betekent ook: eens een keer niet hoeven koken! Trakteer uw kids op een lunch of avondeten in het Smulpunt. Hier kunt u kiezen voor pizza’s, pannenkoeken, snacks of diverse afhaalmenu’s. Of geniet van een uitgebreid diner in het restaurant. Bij mooi weer is het bovendien heerlijk toeven op het terras.

Omgeving van Vakantiepark het Land van Bartje in Ees

In de omgeving van het vakantie park zijn er méér mogelijkheden naast de bovenstaande. Verken de bossen (nabij Geopark de Hondsrug), de heidevelden of volg de hunebedden route. U bent ook zo in de winkelstad Assen welke met name tot leven komt eind juni tijdens de drukbezochte TT-motorraces. Een uitstapje naar Dierenpark Emmen ofwel Wildlife of Plopsa Indoor Coevorden/Dalen is altijd een aanrader voor een geslaagde dag met het hele gezin. Al valt er ook in Emmen prima te winkelen. Goed te doen is vanuit deze plek het Boomkroonpad ! Op hoogte tussen de kruinen van de bomen wandelen..

Vakantie Aanbiedingen

U treft dit park aan in onderstaand overzicht op nummer 3.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Drenthe / Drenthe detailpagina’s zoals over Emmen, Coevorden, Assen, Orvelte  etc.

En voor een bezoek aan het Duitse Haren en het Duitse Meppen (!) geldt ca 33 km. elk . En ja, in Drenthe ligt ook een Nederlands Meppen, en in de provincie Groningen op de grens met Drenthe het Groningse Haren.

 

*

 

De provincie Drenthe heeft in haar wijsheid besloten om de veiligheid op de N34 te verhogen, maar Ees en haar bewoners zijn er niet gelukkig mee. Want … geen directe afslag en aanrijden meer op de N34.
Gasten van het Land van Bartje in Ees hebben vakantie, dus neemt u een kleine omrij route via Borger, door het dorp heen richting zuid en dan kiezen voor Ees.
Of ter hoogte van Emmen de weg naar Sleen » Schoonoord kiezen , geldt ook voor aanrijden vanuit het Noorden, bij Rolde richting zuid voor de parallelle weg met wegnummer 376 = Rolde » De Kiel » Sleen. Kies dan bij De Kiel de richting Oost via Eesergroen naar Ees. Zie bovenstaande kaart de groene lijnen.

 

top pagina