Vledder in de gemeente Westerveld met vakantie park de Adelhof in Drenthe

Adelhof vakantie park biedt hier bijvoorbeeld een 6-persoons bungalow Type 6A. Dat is een geschakelde bungalow, en volledig gelijkvloers.
Een eenvoudig ingerichte woonkamer met schuifpui naar het terras. En tegenwoordig niet te ontberen : open haard voor gebruik van zg fireblocks. Dan zijn er 3 slaapkamers. Eén met twee 1-persoonsbedden, één met een twee 1-persoonsboxspringbedden en één met een stapelbed. En tot slot een badkamer met douche, wastafel en toilet.

vakantiepark Adelhof in Vledder Drenthe

Ligging van Recreatiecentrum Adelhof in Vledder Drenthe

Recreatiecentrum Adelhof in Vledder Drenthe is een gezellig familiepark.Ligt in het bosrijke gebied van Zuid-West Drenthe, aan de rand van het brinkdorp Vledder. Omgeven door de prachtige heidevelden, bossen en zandverstuivingen. Houdt u van natuur, rust, fietst- en of wandelt u graag, dan is dit wellicht de geschikte plek voor u. Het ultieme vakantiegevoel voor jong en oud. Bekijk ook onderstaande

plattegrond.

kaart van de omgeving van Vledder nog nèt Drenthe en bijna Friesland en bijna Overijssel.
kaart van de omgeving van Vledder nog nèt Drenthe en bijna Friesland en Overijssel

Faciliteiten van Recreatiecentrum Adelhof.

Op het vakantiepark Recreatiecentrum Adelhof vindt u zowel kampeerplaatsen als comfortabele bungalows.

Voor de kinderen is er van alles te doen. Midget-golf, er zijn skelters te huur of een uurtje tennissen op de all-weather tennisbaan.

Pal naast het park ligt het gemeentelijke openluchtbad Bosbad bij Vledder. Vanaf eind april kunt u hier (tegen betaling) en verfrissende duik nemen. In de zomervakanties is er een professioneel recreatie team. En worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Tip voor visliefhebbers: neem uw hengel mee, er mag gevist worden in de visvijver van het park. Waar u o.a. kunt vissen op karpers en diverse soorten witvis.

Eten en drinken bij Recreatiecentrum Adelhof.

Van april tot en met eind oktober kunt u voor lunch en diner terecht in het gezellige restaurant. Of voor een snelle hap in de snackhal. (openingsdagen op aanvraag bij het park)

Recreatiecentrum Adelhof

 

Recreatiecentrum Adelhof

Camping, Bungalows, Buitenzwembad, Mooie omgeving! Kamperen op ruime kampeerplaatsen, seizoenplaatsen en jaarplaatsen, plus verhuur van vrijstaande en geschakelde bungalows!

 

Omgeving van Recreatiecentrum Adelhof.

Vledder in zand en veen, bos en heide

Zoals op bovenstaande plaat te zien is, ligt het Landgoed Vledderhof vlakbij. Het is een van de mooiste voorbeelden van een ontginningslandgoed, zoals ze in Drenthe aan het eind van de 19de eeuw op allerlei plaatsen vorm kregen

Het gebied grenst in het noorden aan de bossen van Boschoord van de Maatschappij van Weldadigheid, die in de regio ook op het vlak van de herindeling een rol heeft gespeeld.

Landhuis Vledderhof of borg of state dan wel forse boerderij ?

Eigenlijk is de Vledderhof meer dan een oud landhuis. Een greep uit de vele bewoners : anno 1834 werd hier de familie van Royen gehuisvest, meerdere generaties. Werd Schoonoord genoemd. Deze familie (ver-)bouwde het huidige huis in 1875. Jonkheer van Vredenburgh gaf het in 1932 de naam Vledderhof. Anno 1974 is het ‘Drentse Landschap’ in 1974 eigenaar van het landgoed , maar blijft het woonhuis particuliere bezit.

NU : Museum voor valse (!) kunst maar voormalig Raadhuis van Vledder

In de mooie omgeving van Recreatiecentrum Adelhof kunt u optimaal tot rust komen of actief bezig zijn. Zo kunt u er urenlang wandelen of fietsen en genieten van loof- en naaldbossen en heidevelden rondom Vledder. Een bezoek aan het nabijgelegen plaatsje Havelte, nog immer voorzien van de Johannes Post kazerne boven op de heuvel. Met indrukwekkende hunebedden is ook zeker de moeite waard. Voorzien van een theehuis (..)

Aan de zuidwestkant van Vledder liggen dorpen zoals Noordwolde. Van oudsher een gebied van meubels uitgevoerd met riet, rieten voorwerpen etc.

Meer zuidelijk vind u Frederiksoord en Wilhelminaoord. Een regio waar in vroeger tijden verenigingen van ‘verbetering en heropvoeding’ actief waren. “het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid“.

Aan de oostkant heb je Diever en het Dwingeloër Veld, bos bos heide heide etc. De Sterrenwacht in Dwingeloo ofwel het planetarium of het Planetron is sedert 2014 niet meer actief. Dus geen ‘grootste telescoop van Nederland’ meer. Er worden nu toeristische bedrijven in gevestigd op provincie-niveau.

En noordelijk : Appelscha met Ravenswoud. Vroeger de 3e wijk van Appelscha. Met heel veel natuur. En een vooral voor jongere jeugd aantrekkelijk attractiepark Duinenzathe.
aantrekkelijk attractiepark Duinenzathe
Iets verder het natuurgebied Fochteloërveen en nog iets verder kun je winkelen in Assen 😉     .

Maar natuurlijk kan dat ook in het dichtbij gelegen en best wel gezellige Steenwijk en Meppel.

Zie voor dit vakantiepark de Bungalow bemiddelaars in onderstaand overzicht.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
terug naar de hoofdpagina over Drenthe.

Relevante detailpagina’s

 

 

top pagina