Udo Jürgen Bockelmann en artiestennaam Udo Jürgens in Gottlieben

Udo Jürgen Bockelmann en artiestennaam Udo Jürgens, geboren in Klagenfurt (Oostenrijk) op 30 september 1934 is op 21 december 2014 op de leeftijd van 80 jaar overleden in zijn woonplaats Gottlieben. Hij heeft een leven lang gezongen , maar zeker ook meer dan 900 liedjes geschreven, zoals ‘Gib mir deine Angst’, die in Nederland als ‘Geef me je angst’ gezongen zijn door zowel André Hazes als Guus Meeuwis.
De familie Bockelmann is van adel ( bewoonde het familieslot Ottmanach op de Magdalensberg

Schloss Ottmanach bij Klagenfurt Gemeinde Magdalensberg

 

als artiesten – achternaam koos hij Jürgen(s) en heeft buiten de familie om zijn naam ruimschoots gevestigd. Terecht wordt gezegd dat hij de ‘grootste’ zanger is geweest in het Duitstalig genre.
Op de leeftijd 14/15 jaar schreef hij z’n eerste liedjes, en zoals hij onlangs ( eind 2014 ) nog zingend aangaf : na 66 jaar zeker nog geen : “schluss”. Dat werd het wel.

Gib’ mir deine Angst (1982) – Udo Jürgens

 

Kreuzlingen Kanton Thurgau

Kreuzlingen in Thurgau is een samenvoeging van de plaatsen ( Egelshofen na naamswijziging in 🙂 Kreuzlingen met Kurzrickenbach en Emmishofen. De naam Kreuzlingen is afkomstig van het Augustinerklooster ‘crucelin'(= Crucis Lignum = Hout van het Kruis van Christus) en is in 1125 in opdracht van Bisschop Ulrich I von Kyburg-Dillingen gebouwd (Bisschop van Konstanz).

Zo is er ook een kerk met de naam : Rooms-Katholieke Basiliek St. Ulrich und Afra, zie omtrent deze Ulrich en Afra evt ook onze pagina over Augsburg waar zij ook vermeld worden.

Waar in ieder geval in Kreuzlingen geen enkel gebrek aan is, zijn burchten en kastelen :

 • Schloss Bernegg
 • Schloss Brunegg
 • Schloss Ebersberg
 • Felsenburg
 • Felsenschlössli
 • Wasserschloss Gaissberg
 • Schloss Girsberg
 • Schlösschen Irsee
 • Römerburg
 • Schloss Rosenegg
 • Schloss Seeburg in Kreuzlingen aan de Seeweg 5, net buiten Konstanz, maar wel aan de Bodensee

  Schloss Seeburg Categorie : ‘schattig’ » Schloss Seeburg net voorbij de grens aan de Bodensee aan de Seeweg 5, en laat dat nu net ook een Restaurant te zijn geworden. Stelt u zich dat voor (..) , is dat vakantie of is dat vakantie ?

De rivier de Rijn komt van het Zwitsere Graubünden en gaat via de Bodensee verder

Ongeveer het zuidoosten van Zwitserland, in het Zwitserse Graubünden ontspringt en verzamelt de Rijn het daar beschikbare bergwater en stroomt dan noordelijk om uiteindelijk even onder Bregenz in de Bodensee uit te monden.

Op die plek is de Bodensee breder ( en dieper ) maar zeg langs de zuidkant dat het Rijnwater zich westwaarts verplaatst naar Konstanz. En ook daar iets aan de zuidkant en ten noorden van het Steigenberger Inselhotel wordt de Rijn weer een nette rivier om van de zogenaamde Bovenzee naar de Onderzee ( delen van de Bodensee ) te gaan, tot aan Hotel Die Krone. Passeert dan links van het eiland – althans met brug verbonden met het vaste land van Konstanz – Reichenau en gaat dan niet recht door naar Radolfzell en de Zeller See ( binnen de Bodensee ) , maar buigt zuidelijk af. En dat is jammer, want noordelijk daarvan ligt nou net het ‘Liebesinsel’ , klein, maar toch.

Dus zuidwaarts langs Schloss Gaienhofen ( nu internationale school ) totdat ook deze Onderzee zich versmalt tot riviernivo en we aanlanden bij de 3 eilandjes en de plaats Stein am Rhein. De meest zuidelijke van die eilandjes is het eiland Werd, ook wel het eiland van St Ottmar genoemd. Komen we nog op terug verderop.

Er volgt dan tussen Zwitserland en Duitsland een wisselspel met de grenzen en de Rijn, dan weer Duits dan weer Zwitsers, totdat bij Schaffhausen een waterval met fors geraas van lager niveau aan de orde is en uiteindelijk de Rijn bij Basel ombuigt naar het noorden, stukje Frans, meeste Duits en dan bij – ongeveer Lobith – Nederland binnentrekt.

Stein am Rhein en Sankt Georg of Sint Joris en de Draak

Stein am Rhein heeft een nog goed bewaard gebleven middeleeuws centrum – bestaat al sedert 1267 – en bezit ondermeer het Klooster St. Georgen . Waar denkt u dan aan ? Een martelaar en ridder, of andersom, die een groene draak voortdurend aan het verslaan is ? Precies, aan Georgië. Lokale etnologen daar verbinden deze Sankt Georg met de heidense maangodheid = ‘Giorgi’, die ook zo zijn/haar antieke verhalen heeft en vooral tegen onrecht vecht. Niettemin , in deze contreien zult u veelvuldig kerken tegenkomen waarvan de naam naar Georg verwijst.

Niet alleen hier in Stein am Rhein, maar tot zelfs in Engeland kent men St. Georg.
En, geïnteresseerd of Nederland daar ook bij betrokken is, lees dan verder over Limburg en Moresnet.

En wanneer je er goed over nadenkt komt Georg ook in Italië voor, ook in Nederland etc etc alleen zeggen we dan meestal : Sint Joris en de draak. Of San Giorgio , San Jorge , Sao Jorge en meer.

Stein am Rhein en het eiland Werd

Stein am Rhein en het eiland Werd, het 3e en grootste van de drie wordt ook wel het St.Ottmar eiland genoemd en valt onder het gebied van Eschenz. De andere 2 eilanden horen bij Stein am Rhein.
Ook dat eiland Werd werd al sedert zeg 5000 voor Chr. bewoond door paalbouw boeren. Vuursteen, keramiek en paalpunten zijn teruggevonden.
De als heilige vereerde abt Ottmar of Otmar, 1e abt van het Klooster St Gallen, werd in het jaar 759 op dit eiland gevangen gezet, verhongerd.
Sedert de 15e eeuw staat hier op dit eiland een herdenkingskapel.
eiland Werd bij Stein am Rhein, met de houten brug en het Convent op de achtergrond
Dit eiland Werd behoort tot de Benedictijner Orde, specifiek het Klooster Einsiedeln, maar wordt door de Franciscaner Orde gepacht, die in een bijgebouwd pand ‘Konvent’ leven ( 5 monniken ). Het eiland Werd is door middel van een houten ‘brug’ verbonden met het ‘vaste land’, eh, jawel : 200 meter lengte !! Een deel van het eiland en de Kapel zijn voor het publiek toegankelijk.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~ 

 

top pagina