Elsgraven bij Enter tegen Rijssen aan en dicht bij Hengelo met een Landal vakantie park

Elsgraven vakantie huizen bij Enter

Elsgraven Enter in Twente aan de Regge. Omsloten door Almelo, Goor, Rijssen, Delden, Hengelo en Enschede. Iets van 8.000 inwoners.

Moeten we de rivieren ook niet vergeten. De Regge, de Elsgraven, de Twickelervaart en de Entergraven. Rivieren brachten schepen, scheepsbouwers en welvaart. Mede waardoor het dialect iets ingewikkelder dan in de omgeving. Het nabij gelegen Hengelo is een stad van metaalnijverheid. Bekende namen : Stork, Hollandse Signaal.

Een bekende bewoner van het Huis Hengelo was Willem Ripperda. Als gevolmachtigd ambassadeur nam hij deel aan de vredesonderhandelingen mbt Münster in Duitsland. Op deze pagina Herkomst van Willem : Oost Friesland schreven we over deze familie.

Behoefte aan winkelen ?

Dankzij industrie is ook het winkelbestand in Hengelo interessant.

kaart Enter Elsgraven
vakantie bestemming : in/bij Enter vinden we  De Elsgraven . Een vakantie park met bijvoorbeeld een 4-persoons bungalow comfort Type 4B2 Vrijstaand. Oppervlakte ca 92m². Begane grond:

 • Woonkamer met zit- en eethoek, TV, radio- en cd-speler, DVD-speler en open haard.
 • Open keuken met magnetron, Senseo koffiezetapparaat en afwasmachine.
 • Badkamer met ligbad, douche en wastafel.
 • Apart toilet. 1e verdieping: Twee slaapkamers met twee 1-persoons bedden.
 • Terras met tuinmeubelen en berging.
 • Standaard in de bungalow aanwezig: kinderbed en kinderstoel en traphekje.  check juni 2018 : traphekje niet aanwezig in 6-p bungalow.

 

Ligging van De Elsgraven bij Enter en de rivier de Regge in Twente

Op ongeveer 20km van Hengelo, net buiten het plaatsje Enter, ligt domein De Elsgraven. In de buurt van rivier de Regge in Twente.

Review Vakantie park

Het is een ruim opgezet en redelijk kleinschalig vakantie park met 145 bungalows. In de omgeving vindt u rust en ruimte. Kleine dorpjes en kunt u eindeloos genieten van de mooie natuur.
Ruwweg 145 vakantie bungalows waarvan 57 (42%) niet in verhuur anno juni 2018.
Betekent ook dat wanneer die 57 niet bewoond worden, het park bepaald niet als overvol kan worden ervaren.
Heb zelf voor 2 personen een 6-persoons vakantie bungalow geboekt voor een week. Daar zijn er een stuk of 20 van. Indruk : het is schoongemaakt, maar niet fanatiek. Blijft wat “smoezelig”. Een water ( hogedruk ) spuitbeurt van de muren  ( buiten ) zou niet misstaan. Sterker : maakt het vakantiehuis weer meer aantrekkelijk.

Omdat elkeen een dergelijke vakantie woning kan kopen en door Landal laten beheren voor verhuur, kan zo’n huisje verschillen van anderen. Duidelijk waarneembaar van buiten qua tuinbegroeiing en parkeerplaatsen.
Huurperiode was laatste week juni 2018. Dan begrijp ik niet dat je juist dàn de receptie, winkel en vooral restaurant gaat verbouwen. De faciliteiten voor kinderen zijn wat achterhaald. Maar het park lijkt me ook niet specifiek voor die doelgroep.
En dat is meteen ook de conclusie: netjes, maar gedateerd (1996 vroegere GranDorado Centerparcs).

In Lochem werd het vakantiepark van een andere keten in de vakantieperiode van grote bomen verlost met giga lawaai. Geeft aan dat de bezoekers niet helemaal op de eerste plek staan van aandacht zijdens vakantiepark beheerders.

Wil je Elsgraven toepassen voor de omgeving, de bezienswaardigheden tot in of net over de Duitse grens » prima bivak.

tip: Elsgraven is een landelijke omgeving met bossages en riviertjes. Dat kan een ‘risicootje’ opleveren mbt fauna namelijk marters. Die zijn nl gek op vismeel bevattende autobedrading, en wat oudere auto modellen hebben aan de onderzijde van de carrosserie enkele vitale open plekken. Resultaat » beschadigde bedrading zoals mijn auto mij toeriep met symbool “motor management”.  De auto is niet beschermd, de marter wél. Hou daar even rekening mee.

VIDEO beelden van en over De Elsgraven Enter Rijssen

 

video beelden van domein De Elsgraven Enter

Video-impressie van bungalowpark Lg de Elsgraven. Het vakantie  bungalowpark is omgeven door hoogveen, stuwwallen, loofbossen en heidevelden.

Faciliteiten van domein De Elsgraven

Het is genieten voor jong en oud tijdens een vakantie op Lg de Elsgraven in Twente. In het overdekte zwembad met apart peuterbad is genoeg waterpret te beleven. De sportvelden nodigen uit tot een partijtje voetbal of basketbal. Kinderen kunnen heerlijk ravotten in de diverse speeltuinen en zullen niet weg te slaan zijn bij de airtrampoline. Neem hen ook mee naar de kinderboerderij of leer ze de beginselen van het midgetgolf.

Houdt u van sportieve inspanning? Leef u uit op de squash- of tennisbaan. Of kiest u liever voor een ontspannen bezoek aan de sauna en het solarium?

Eten en drinken bij het Twents Lg de Elsgraven

Het restaurant van het Twents Landgoed De Elsgraven biedt u de mogelijkheid te lunchen of dineren. Er is ook een café waar u van harte welkom bent voor een snack of enkel een lekker drankje. Eet u liever een avondje in de eigen bungalow, dan kunt u ook maaltijden afhalen bij de snackbar. Is tenslotte vakantie.

Omgeving van Lg de Elsgraven

In het nabijgelegen natuurgebied de Holterberg is het uitstekend wandelen en fietsen door uitgestrekte bossen en heidevelden. U kunt ook Natuurdiorama Holterberg bezoeken, een natuurcentrum met een grote collectie Europese diersoorten. Een bijzonder aspect van deze omgeving is klompendorp Enter met uiteraard een klompenmuseum, met echte klompenmakers. Andere aanraders voor een leuk dagje uit zijn :

Kasteel Twickel in Delden op 14 km van Lg de Elsgraven vakantie park.

video beelden van Kasteel Twickel in (Ambt) Delden

 

video beelden van Kasteel Twickel in (Ambt) Delden

 

Kasteel Twickel is het centrum van een groot landgoed rond Delden en gaat terug tot 1347. In dat jaar kocht Herman van Twickelo het huis Eijsinc dat al snel de naam Twickel kreeg. Boven de voordeur prijken de familiewapens van het echtpaar van Raesfelt – Van Twickelo (circa 1550). Barones van Heeckeren van Wassenaer schonk het landgoed in 1953 aan de door haar opgerichte Stichting Twickel. Naar haar wens wordt het kasteel nog steeds bewoond.


Avonturenpark Hellendoorn


video beelden van AVONTURENPARK HELLENDOORN

Zalig rustig… instappen in die attracties en lekker blijven zitten

 

Ootmarsum

en het museumdorp in Ootmarsum. Zie ook onze pagina over Ootmarsum en de heilige Otmar.


video beelden van Ontdek je plekje Ootmarsum

Mocht u het nog iets verder willen zoeken ? Wat te denken van 54 km oostwaarts van Landgoed de Elsgraven, in Duitsland net over de grens ligt Bad Bentheim waar we deze pagina voor hebben.

En voor een dagje shoppen gaat u naar Hengelo en/of Enschede: 😉 bedoel maar …… al is Enter waar De Elsgraven ‘tegen aan’ ligt, voorzien van een dorps winkel gebied met supermarkten, bakkers etc. Nabije buur is Rijssen, inmiddels een plaats van gezonde omvang, winkelcentrum, groot bedrijventerrein, het waard om te bezoeken.


Gemeente Rijssen-Holten video met winkelcentrum en video

 

Gemeente Rijssen-Holten

Almelo

Video Beelden van Almelo. Tekst en muziek van Bastiaan Ragas

Almelo, dit is mijn stad

 

Maar Almelo is ook de stad van de Twentse Ilde de Lange

 

Calm after the storm met Twentse Ilse de Lange en natuurlijk samen met Waylon

The Common Linnets, ofwel Ilse DeLange en Waylon, vertegenwoordigden Nederland met het lied ‘Calm After The Storm’ in het jaar 2014 op het Eurovisie Song Festival in Kopenhagen Denemarken. Ofwel de wereld in Twente.

 

Enschede Winkelstad

 

video beelden van Enschede Winkelstad

 

Enschede heeft een veelzijdige winkelaanbod in Oost-Nederland. Het stadshart heeft veel te bieden voor een dagje shoppen. Grote warenhuizen, bijzondere winkeltjes en gezellige horecagelegenheden wisselen elkaar af. Bovendien biedt Enschede volop parkeergelegenheid en is het prima bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

 

de winkelstad Hengelo met de Drie Straatjes

De Drie Straatjes Van Hengelo

De 3 straatjes van Hengelo

 


Impressie van dit prachtige en unieke winkelgebiedje in Hengelo. Heerlijk slenteren langs mooie winkels, her en der wat lekkers eten en drinken en vooral inspiratie op doen en genieten.

 

Sallandse Heuvelrug met Palthe toren vanuit de lucht

 

Sallandse Heuvelrug Palthe toren

Op naar de Sprengenberg te Haarle, een huis op de heuvel Sprengenberg bij Haarle. Wordt in Salland ook vaak de Palthetoren genoemd. Het bijbehorende landgoed maakt deel uit van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De woning is gebouwd in de jaren 1898-1910 in opdracht van dhr. Wulfften Palthe vandaar ook de naam Palthetoren. Inderdaad, die van de stomerij (..)

En vergeet niet : de autoroute van de Sallandse Heuvelrug is nog steeds een heel mooie route !! Van Holten naar Nijverdal, en het is zeker aan te raden om de omgeving ook te bekijken.


Vakantie Aanbiedingen

zie punt 3.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Overijssel van Twente tot Giethoorn detailpagina’s.
Bijvoorbeeld :
Zuna Molke vakantiepark 4 km noord van Rijssen

de asperge tour in Twente, met in de periode april t/m juni

over Deventer

Hellendoorn en Hexel

over Hellendoorn en de Hellendoornse Berg plus Haarle

over Holten, Holterberg en Twenhaarsveld

over Rijssen en Holten

Nieuw Heeten en het Salland

over Ommen en omstreken

top pagina

Elsgraven Enter Hengelo vakantie park > vakantie-trips.nl over Landgoed De Elsgraven in Enter in de provincie Overijssel aan de rivier de Regge in Twente. Anders gezegd : net even onder Almelo maar boven Goor, oostelijk van Rijssen en westelijk van Hengelo en Enschede, simpel toch ? Een wereld van historie bij elkaar, een wereld van vernieuwing want alles ziet er anders uit dan 50 jaar geleden. Alhoewel : in Ootmarsum heeft de tijd toch een beetje stil gestaan, zie de video beelden.