De Duitse Kust vanaf Mecklenburg-Vorpommern tot en met Rostock a.d. Oostzee

De Oostzeekust, dus tezamen Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern is ook niet te versmaden, in trek bij gezinnen en watersporters met bekende badplaatsen als Heiligendamm, Kühlungsborn en Timmendorfer Strand.

Heiligendamm

Noordwestelijk van Rostock vinden we Heiligendamm, naar verluidt de oudste zeebadplaats van Duitsland met promenade en zandstrand : een ‘witte stad aan zee’ en dat sinds 1793. Niettemin, in 2006 al bezocht door de Amerikaanse President George W. Bush en in 2007 werd er 1 van topconferenties van de G8 gehouden. Dan moet je wel ‘iets’ hebben.

Kühlungsborn / Kuhlungsborn

Westelijk van Heiligendamm ligt dan het ‘Ostseebad’ Kühlungsborn in Mecklenburg-Vorpommern aan de kust. Voorzien van klassieke oude villa’s, bossen en zes kilometer zandstrand. Analoog aan de Belgische kust, kennen we ook hier ‘gemakkelijk’ vervoer per smalspoor stoomtrein, de 120 jaar oude Molli, tussen Bad Doberan, Heiligendamm en Kühlungsborn.

Lübeck en het Timmerdorfer Strand aan de Duitse Oostkust

lees hier verder over Lübeck en het Timmerdorfer Strand aan de Duitse Oostkust

Usedom

Tussen Greifswald en de grens met Polen vinden we Usedom, eiland, schiereiland. Naar verluidt met heel veel zonne-uren en dat zal wel gegeven de ‘bijkomstigheid’ dat het gebied in trek was bij de Duitse Keizers met gepaste badplaatsen als Bansin, Heringsdorf en Ahlbeck, maar nog immer zijn de Kaiserbäder in zwang.

méér over Usedom en omstreken

 

Rostock

Rostock aan de oostzee dus de Duitse kuststreek met badplaatsen rondom en een mooie binnenstad met gevelhuizen
Sinds de 12e eeuw bestaat Rostock aan de Oostzeekust. Werd lid van de Hanze, en daarmee een rijke stad. In de negentiende eeuw raakte Rostock de economische snaar door de bloei van de scheepsbouw. In de jaren twintig van de vorige eeuw vestigde Heinkel zich met de vliegtuigfabrieken. In de tweede helft vorige eeuw werd de vliegtuigproductie opgevoerd, de zeehaven gebouwd, maar de eenwording van Duitsland werd niet positief in Rostock ervaren, nog niet. Met Rügen in de buurt moet het toerisme er iets kunnen verbeteren.


Met achter de kustlijn de grote steden als Bremen, Hamburg en Rostock, is dit best een Vakantie aan de Duitse kust waard :


Check hieronder bijvoorbeeld de vakantie mogelijkheden voor “Duitse Oostzeekust”

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~


Duitsland Noord
Duitsland Zuid
Duitsland Beieren Alpenstrasse
etc.


top pagina