Walensee vakantie, Heidi en de Toggenburg

Plus Aargau, Appenzell, St Gallen tot de Bodensee of het Bodenmeer ( meer van Konstanz )
Kent U Heidi van het boek van de Zwitserse auteur Johanna Spyri en de film nog ? Kent U de bergen van Zwitserland wel goed genoeg ? Er is méér ..

Onderwerpen op deze pagina’s

 

 1. Zürichsee – Walensee – en de Walen
 2. Klooster Sankt Gallen
 3. Appenzell(er) Alpen
 4. Heidi en het Heidiland
 5. Thurgau
 6. Schaffhausen
 7. fam. Von Habsburg in district Brugg, denk aan Keizer Karel V tijdgenoot van Willem van Oranje etc. waarbij de onderlinge banden soms méér innig waren dan we in doorsnee denken

 

Zwitserland midden Oost ook bekend van de Churfirsten. Zwitserland ook ten zuiden van de Bodensee zijn – jawel – hoge bergketens. Maar tegelijkertijd ook een heuvelland gebied, wijngebieden, wandelregio, fietsroutes, campings, vakantie hotels en appartementen.

 

is een vakantie in Zwitserland duur ?

En nee, dat image van ‘duur’ en Zwitsers is niet overal meer zo. En Zwitsers verstaan en spreken best wel Duits en Engels, hooguit zijn de dialecten soms wat rap van tong, maar klinkt wel knus. En de lucht is er gezond, tenminste, dat zei

Heidi 😉 .

Aanbiedingen

Zie ook de Duitse kant van de Bodensee, ook over Konstanz etc .

Klik hier voor : een plaatje met de autonome kantons van Zwitserland.

Lees hier méér over Sankt Idda von Toggenburg

De bergketen Toggenburg

wat ruigere kant van de Toggenburg als bergketen met uitzicht op de Bodensee

Beelden van die Toggenburg – keten zeggen meer dan woorden, toch ?

De Zürichsee, de Walensee en de Walen

De Zürichsee westelijk van de Toggenburg en oostelijk de Walensee vormen daar een bepaalde begrenzing.
Het Walenmeer of in het Duits : de Walensee verspreid zich over de Zwitserse kantons St Gallen en Glarus. De naam Walenmeer komt van ‘walen‘ en dat is hier een verbastering van welschen, waarmee de bewoners van Franstalig Zwitserland bedoeld worden. Een prima vakantie gebied.

De Walensee

De Walensee ligt op ca 419 meter hoogte bij een oppervlakte van 24 km2, maximaal 151 meter diep ! Tengevolge van de locatie van de Walensee tussen hoge en steile hellingen zal de watertemperatuur beperkt blijven, doorgaans zelden warmer dan 20°C.
Het water van de Walensee wordt aangevuld vanuit bijvoorbeeld de rivier de Linth, dat was dan wel na het verleggen van de loop van deze rivier rond 1807. De Walensee ligt zowel in het kanton Sankt Gallen als Glarus.

klik hier voor een foto van de Walensee.

De Churfirsten noord van de Walensee

Aan de noordoever van de Walensee zien we de bergketen Churfirsten in het kanton St Gallen. De naam duidt op de vroegere begrenzing van het gebied van de plaats Chur, en firsten betekent ‘rug’, dus bergrug, grens van Chur. Dan telt men vaak 7 bergtoppen = kalkrotsspitsen, magisch getal, de rest van de toppen in de Toggenburg keten wordt gemakshalve niet meegeteld als ‘niet – volwaardig’ cq om marketing redenen.

Resort Walensee

En precies aan de zuid – oevers van dit meer de Walensee aan de Gostenstraße 20 in het plaatsje Unterterzen is een Resort Walensee voor vakantie, zeg maar een vakantie park met appartementen en chalets.
Wat je hier kunt doen ? zwemmen, duiken, zeilen, waterskiën, kitesurfen en parasailen, huur een boot, neem de gondellift naar de Flumserberg, dan kun je heerlijk wandelen, mountainbiken of paardrijden. Of in de winter wintersporten. Of de tips op deze pagina bezoeken.
Resort Walensee heeft een eigen wellnesscomplex met saunalandschap. En dat op een afstand van slechts 860 km t.o.v. Utrecht.

Resort / appartementen en omgeving van De Walensee in midden Oost Zwitserland

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~


Zo heeft De Jong busreizen naar de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, Kras heeft wandel- en fietsvakanties in Zwitserland, zoals Wallis, Bosensee. Tui kiest voor de omgeving van Davos.

 

Klooster van St. Gallen in Zwitserland

De naam van de stad St. Gallen in Zwitserland stamt af van de stichting van het klooster van St. Gallen in het jaar 720 op de plaats waar de monnik Gallus in 612 een kerk bouwde.

bekijk het Kanton St. Gallen

Van hieruit, vakantie Resort Walensee dus , precies naar het noorden even onder de Bodensee, ligt het befaamde klooster Sankt Gallen van Sint Otmar. In de 8e eeuw opgericht maar naar grote wereldlijke macht uitgegroeid. Zelfs bekend tot in het Nederlandse Ootmarsum = Ottmarsheim maar ook het Belgische Sint Omaars.

Appenzell en de Appenzeller Alpen

Gaan we vanuit vakantie plaats St. Gallen ietsje zuidoost, komen we in het gebied van de Appenzell en de Appenzeller Alpen. De bekendste bergtop in de Appenzeller Alpen is de Säntis met 2502 meter. Iets ten zuidwesten ligt dan Alt St. Johann, een befaamd wintersportgebied.

bekijk het Kanton Appenzell en het Appenzellerland

vanuit het oogpunt van toerisme, dat wel.;-)

In alle opzichten voldoet Appenzell aan de verwachting van besneeuwde Alpentoppen. Appenzell kent ook de karakteristieke kerktorens, een heuvellandschap. En de huizen in Appenzell, tja, zoals Vico Torriani een eeuwigheid geleden al heeft gezongen, je wilt er altijd opnieuw weer naar toe, het trekt. Appenzell kaas en Alpenbitter, als je er van houdt, is het een aanrader.

Heidi en het Heidiland in Zwitserland

Heidi en het Heidiland in Zwitserland, waarvan het ‘Heidiland’ natuurlijk een toeristische ‘uitvinding’ is, om het voor toeristen gemakkelijker te maken de gebieden te bezoeken waar ooit een filmopname gemaakt werd.

Een indruk van het land van het Heidiland

 

bekijk het Heidiland in videobeelden

Deze beelden in de video laten het alpenlandschap zien van het Heidiland, de fascinerende Bergwereld en de schilderachtige Walensee op 1 uur van de Bodensee regio. Met onder meer het Kuuroord Bad Ragaz, waar het Thermaalwater met iets van 36° + uit de Tamina bron ontspringt.
Met voor de herinnering de muziek van Heidi gezongen door een hedendaags ( al langere tijd ) duo Gitti und Erika:

beluister de Heidi song

 

top pagina

Gaan we via de zuidoever van de Bodensee weer omhoog en vinden dan :