Hollandscheveld Villaparc Schoonhovenseland vakantiepark Drenthe zuid

Dit vakantiepark vinden we aan de Marten Kuilerweg in Hollandscheveld en beschikt over 26 accommodaties.
Hollandscheveld Vakantiepark
Het Villaparc Schoonhovenseland wordt beoordeeld met een: 7.7
Kenmerken volgens het vakantiepark  in Hollandscheveld :

 • Rust en ruimte
 • Rivieren / meren
 • Nabij manege
 • Bosrijke omgeving
 • Fietsen
 • Wandelen

Villaparc Schoonhovenseland bij Hollandscheveld beschikt over de volgende faciliteiten:

 • Receptie
 • Wifi
 • Speeltuin (tje)

Aan de overzijde van de Kuilerweg vinden we de recreatieplas met een strandje en een restaurant, enkele kilometers lopen of met de auto er naar toe rijden.
Plas Schoonhoven Hollandscheveld


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Onbekend Onbemind Overgeslagen

Een landstrook in Zuid Drenthe ofwel Noord Overijssel, een soort liggende rechthoek, met in het Westen het Drentse Meppel en in het Oosten Emmen en Erica, Klazienaveen. Dan zit daar een stuk Duitsland eigenlijk in Nederland, met de dorpen Twist en de steden Meppen, Lingen, Nordhorn en de Samtgemeinde Emlichheim, gaan we via de bovengrens van Ommen westwaarts tot Zwolle en naar boven oostelijk van Staphorst.

OK Daartussen hebben we nog wel als bekende toeristencentra SlagharenHardenbergCoevorden, maar tot files met toeristen, het zal voor later zijn.

Jammer, er is toch veel te zien en te ervaren.

Koekoek van boer tot politicus, van keuterboerderij tot toerisme

Sowieso – wie al ‘op jaren is’ heeft de man nog op de ‘beeldplaat’ staan – denken we met Boer Hendrik Koekoek aan een politicus waar je tenminste om kon lachen. De basis was echter treurig. Deze strook land kenmerkte zich als vrij onvruchtbaar, dun bevolkt, armoe, keuterboertjes – niet minderwaardig maar een boerderij met onvoldoende vruchtbaar land, weinig opbrengst, weinig inkomen en veel kinderen om eten te geven. Armoe troef.
Boer Koekoek uit Hollandscheveld in de politiek

Noodgedwongen werd er geleend, moeizaam terugbetaald, en de bezittingen onteigend : dus gezin met niets op straat gezet. In die context ontstonden de Boerenopstanden, één daarvan : Hendrik Koekoek. Wat in 1963 leidt tot oprichting van de Boerenpartij. Hendrik in de Tweede Kamer, het was regelmatig lachen. Niet om de mens, maar om zijn waarheid. Al was het grootste kenmerk en credo : “TEUGEN”. Kort en simpel.

Nu niets meer van te zien in en rond Hollandscheveld.

Maar verwacht er geen economisch sterke steden met industrie. Al doet Hardenberg het goed met een giga groot industrieterrein en Coevorden met Kasteel en rijke historie. Minder positief ten aanzien van de Slag om Ane en het Anerveen.

De natuur van het Duitse Emlichheim met een fraai heuvelachtig landschap is toch wel de moeite waard. En via Beerze en Ommen westwaarts is het ook genieten.

Het toerisme in deze regio is best nog wel toe aan méér initiatief, maar het begint wel mee tellen, al kennen vele Nederlanders de trekpleister van Dalen bij Coevorden, waar Centerparcs een zeer kindvriendelijk pretpark en vakantiebungalowpark al jaren weet te ontwikkelen.

Maar denk ook aan een tochtje in en net buiten deze regio zoals het bezoeken van Ruinen en het Dwingelderveld,
– ( vroeger de dierentuin ) Emmen met Wildlands ,
Nordhorn,
– of Meppen als winkelcentra ,
de Zuidenveld autoroute,
Haren in Duitsland met Schloss Dankern ideaal met kinderen, dan heb je méér bezigheden dan je in een vakantie van 10-14 dagen kwijt kunt.
Meppel en Zwolle
Streek en handkarren museum De Wemme Zuidwolde buurtschap Wemmenhove, dat ligt ca 14 km zuidwest van Hollandscheveld = beeldenexpositie, verhuren handkarren, edeltin gieterij ‘Tin-Art’ én collectie van tinnen sieraden en voorwerpen, én officiële trouwlocatie van de gemeente De Wolden.
Coevorden
– vergeet ook vooral niet onze Picardt auto route

etc

Schoonhoven ?

Geniet van een heerlijke vakantie in het prachtige Drenthe bij Hollandscheveld Schoonhovenseland.
Ik weet niet hoe het u vergaat, maar bij Schoonhoven denk ik allereerst aan die plaats onder Gouda en boven de rivier de Waal, Zuid-Holland dus.
Op 5 wandelminuten ca ligt naast dit vakantiepark – andere kant van de rijweg – de waterplas met die naam : Schoonhoven met partycentrum en dat is van 11 tot 23 uur open, maar staat volledig los van het vakantie park. Het is maar dat u de meest correcte afslag neemt in Drenthe en niet in Zuid-Holland.

 

Review Hollandscheveld vakantiepark Schoonhovenseland

Heb dit park zelf bezocht in juni 2019. Ben er niet onverdeeld positief over en heb de bemiddelaars daarvan ingelicht.
Is niet beslist slecht, maar kan veel beter met méér aandacht voor de gasten.
– Zoals aanbrengen van buiten – zonwering aan de zonzijde(s), met zo’n open ruimte en ontbreken van hoge bomen (en vooral een hittegolf rond 34 graden net in die week), is het geen doen. De warmte komt wel binnen, maar verlaat het huis niet. Net als de muggen. Dan heb je een keus.
– Ook het aanbrengen van een hor op alle ramen die open kunnen, is in mijn optiek en gelet op wat ik bij andere parken heb gezien, een harde noodzaak.
– De receptie moet dagelijks enkele uren bereikbaar zijn, niet alleen op de aankomstdag, en een faciliteit voor dagbladen zou welkom zijn. Maar ook moeten mankementen opgelost kunnen worden naast een minimale toezicht op het park.
– Zoek je de doelgroep jonge mensen met kleine kinderen, dan vergt dat m.i. iets uitbreiding van de nu minimalistische speelzone.
– Zoek je de doelgroep senioren, let dan op de vaak voorkomende bewegingsbeperkingen.
– Plaats een veiligheidshekje bovenaan de trap naar de etage. Het kan liggen aan het feit dat ik bungalow nummer 13 (…..) heb toegewezen gekregen, maar zou je het boven-toilet verlaten en even niet opletten » “donder” je gelijk de trap af. Veiligheid vereist bij het verlaten van het boventoilet om eerst de deur van de er naast geplaatste slaapkamer te openen, daarin te stappen, vervolgens de toiletdeur sluiten en dan is de trap relatief veilig toe te passen. Voor wat bewegingsbeperkte mensen : beneden blijven.
– de koelkast is toereikend voor 2 personen, voor 6 ontoereikend.
– het bad is prima maar véél te glad, met name zonder badmat en het ontbreken van beugels om je aan vast te kunnen houden.
– Kun je hiermee leven, is de vakantie bungalow goed te kiezen.

Per 09-07-2019 ontvang ik van Hogenboom vakantieparken bericht dat ze mijn bemerkingen omtrent :

– horren

– buitenzonwering

– en de ontbrekende receptie

kenbaar hebben gemaakt bij het parkmanagement, zodat hier aandacht aan besteed kan worden en de mogelijkheden tot verbetering bekeken kunnen worden.”

Nadien niets meer van gehoord, hoeft ook niet, maar wil je je toko promoten, ach…..

Over Drenthe en omstreken hebben we nog meer pagina’s, zoals bijv. Echten.

 

top pagina